post

Treningskamper Frigg MSA

Friggs herrer er i gang med sesongoppkjøring.
Vi spilte mot Ullern lørdag. og vant 2-1.
Så spiller vi onsdag (30/6) mot Lørenskog. Tørteberg 2 kl 18
Ready lørdag 3.juli kl 13.00 på Tørteberg 2
Lokomotiv Oslo lørdag 17.juli kl 13.00 på Tørteberg 2
Kåffa i NM lørdag 24/7 kl 13.00 på Tørteberg 2
Lørdag 31/7 har vi gardert oss. Enten spiller vi 2.runde i NM, ellers møter vi Pors. Kl 13 på Tørteberg 2.

Seier mot serielederne

Vålerenga 2 hadde bare tapt én gang og ledet serien med 12 poeng. Så dro de til Frigg og Marienlyst.

Det var en kamp som minnet om en dramatisk valgkamp, en thriller på kino eller en fest som var gått av hengslene. For det var en fotballkamp som tok fyr med masse sjanser og full fres i begge retninger. VIF 2 kom med sine spillere med profesjonelle kontrakter og fortid i utenlandske toppligaer. Frigg kom med sine glade amatører med jernvilje og vinnerinstinkt.

Foto: Kenneth Berger/VIF Fotball

Halvveis ut i første omgang scoret Friggs nyervervelse etter sommeren, Rozhat Shaswari (28), spissen som har vist seg som en solid forsterkning for Magnus Aadlands mannskap. Like etter fikk VIF 2 et mål annullert, og til pause sto det 1-0.

Like etter pause utliknet proffene, men kvarteret før slutt slo amatørene tilbake. Pluggen, kraftverket og murblokken Christian Mork hamret inn 2-1-ledelse for Frigg, men bare minuttet etter: 2-2. Proffene var tilbake i kampen og ville ha mer.

Så tok en VIF 2-spiller ballen med hånda. Innenfor sekstenmeteren. Og til proffenes overraskelse blåste dommeren straffespark til Frigg, selv om reglene er ganske tydelige akkurat der. Straffen satte en viss Ferrari, Ulrik Ferrer, der den skulle settes. 3-2 til Frigg.

De siste minuttene hadde VIF 2 et solid press, som forventet, og traff stanga en gang. Men proffene må hjem og øve mer, for ballen skal innenfor stengene. Det er da det blir mål. Frigg klarte det tre ganger, Vålerenga bare to.

Sånn kan det gå. Det ble Frigg-fest på Marienlyst mot serielederen, og lørdag venter ny toppkamp borte mot Tønsberg FK. Mye moro med Frigg om dagen, altså.

 

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg OFK – VIF 2 3-2 
(1-0)
Marienlyst kunstgress 
Mål:
1-0 Rozhat Shaswari (22.)
1-1 Brede Sandmoen (53.)
2-1 Christian Mork (72.)
2-2 Erik Israelsson (74.)
3-2 Ulrik Ferrer (79.)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva VIF 2 skriver om kampen:
http://www.vif-fotball.no/nyheter/surt-tap-for-rekrutta

Lyn fikk juling

Vakrere blir det ikke. Å slå Lyn 3-0 på deres egen hjemmebane er som jordbær og fløte i sommervarmen. Bare bedre.

Vi kan tape for Lokomotiv Oslo. Vi kan tape for Ullern. Vi kan tape for VIF 2, Ørn Horten, Halsen og alle mulige lag i hele verden. Men vi kan ikke tape for Lyn. Og det gjør vi heller ikke. Hvilken oppvisning det ble av Friggs stolte menn på Bislett onsdag.

For å ta 2-0-goalen: Kampen sto og vippet, Frigg ledet 1-0, Lyn begynte å overta mye av overtaket, men så: Frigg vant ballen i forsvar, men i stedet for å klinke ballen ut, ble den spilt kontrollert ut, lagdel for lagdel, fra blåskjorte til blåskjorte. Til slutt fant Andreas Hermansen spissen Ulrik Ferrer med et gjennomspill, og «Ferrari» klinket ballen ned i motsatt hjørne.

Og mens sommerregnet åpnet seg fra himmelen, lå en klynge av Frigg-spillere og feiret på madrassen bak målet som lekne guttunger. Og på tribunen var det stille. Så stille som det bare kan være når store forhåpninger knuses.

Bare tre minutter senere nikket Ferrari inn 3-0 og sikret dagens hat-trick, og da var alt fryd og gammen. Ferrer var dagens mann, han hadde truet Lyn-forsvaret kampen gjennom, utfordret, plaget og terrorisert de rødhvite, fra første til siste minutt. For en spiller han er blitt.

Men glem ikke hvilken laginnsats det var. Egil E. var solid som alltid bakerst, forsvaret var velorganisert og spilte med kjølig klokskap, midtbanen var som et samlet speiderkorps, alltid beredt, og helt på topp … Ja, vi har jo en ferrari. Mot dette ble Lyn som et Titanic som sank og sank mens musikken spilte.

Nå er A-laget på skinner for alvor, dette var den fjerde strake seieren og laget er på tredjeplass. Vi er med. Vi er farlige. Vi er Frigg.

Vi er digg.

Og vi er bedre enn Lyn.

Hva mer kan man ønske seg?

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Lyn Fotball – Frigg OFK 0-3 
(0-1)
Bislett stadion 
Mål:
0-1 Ulrik Ferrer (16)
0-2 Ferrer (77)
0-3 Ferrer (81)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva Lyn skriver om kampen:
https://www.lyn1896.no/

Villdyret har våknet

Til alle som trodde at ilden var slukket: Friggs A-lag er i fyr og flamme igjen og slo topplaget FK Tønsberg 1-0 lørdag.

 

Fart på sakene: Trener Magnus Aadland og A-laget er i siget. Seier over FK Tønsberg lørdag.

Ok. Sesongstarten har ikke vært som vi håpet og gnisten fra i fjor ikke den samme. Men for å låne litt kunnskap fra klisjeene: Sesongen er lang, hver kamp teller og det er aldri for sent å levere varene. Og nå har Frigg begynt å levere varene. De siste tre rundene har varene vært Ullern, Mjøndalen 2 og FK Tønsberg og resultatet blitt ni poeng. Laget er på hugget igjen og er til å kjenne igjen fra kanonsesongen i fjor.

Kampen på Marienlyst lørdag ble avgjort i kampen første og siste minutt. I det første, helt nøyaktig etter 18 sekunder, danset spissen i ren Aksel Lund Svindal-stil forbi de røde stolpene fra Vestfold, før han fra 16 meter hamret ballen hardt og velplassert i hjørnet. Snakk om kanonstart.

I sommervarmen var Frigg lenge det førende laget. Egil Evensen var solid bakerst, Magula Safari var som en virvelvind opp og ned på høyresiden, midtbanen var som en hæravdeling i fronten av krigen, mens på topp var Ferrer og Varg Støvland som hissige sommerveps som surret rundt sukkerskålen.

Først de siste 20 minuttene kom FK Tønsberg mer med i kampen, uten at de skapte noen farlige sjanser. Ikke før i kampen siste minutt, da et skudd fra høyre førte til en retur, ballen var på vei i mål, men på streken fikk forsvarsbauta Sondre Kollen klarert i siste sekund. Like etter burde Frigg punktert kampen til 2-0, men Ferrer maktet ikke å lure keeper da han kom alene gjennom. Men pytt, pytt, vår Ferrari hadde alt levert godsakene med årets raskeste scoring. Og kanskje en av de viktigste.

Nå nærmer Frigg seg topplagene. Og på onsdag, damer og herrer, er det klart for Årets Kamp. Onsdag klokken 19 på Bislett stadion spilles hengekampen mot Lyn. Det er bare å sette av kvelden.

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg – FK Tønsberg 1-0 
(1-0)
Marienlyst kunstgress – 150 tilskuere
Dommer: Morten Andersen-Gott, Øvrevoll Hosle IL
Mål:
1-0 Ulrik Ferrer (1)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva Tønsberg Blad skriver om kampen:
https://www.tb.no/sport/fotball/fk-tonsberg/kom-seg-ikke-etter-sjokkstart-vi-er-en-skuffet-gjeng-na/s/5-76-1078498

 

Tre poeng i serieåpningen

Det hjelper ikke å være oppkalt etter Norges største rovfugl og ha fire cupmesterskap på merittlisten. Ørn Horten ble likevel et bytte for Frigg, som vant 3-2 i serieåpningen på Marienlyst.

God figur: Friggs Mugula Chris Safari spilte en god kamp mot Ørn Horten i serieåpningen. Foto: Ørn Horten

To minutter tok det i vårsola på Marienlyst for en viss italiensk sportsbil raste innover i 16-meteren og sendte avgårde et skudd med tung motorkraft. Ulrik Ferrer fortsatte der han slapp i 2018 og ga Frigg 1-0. De første 10-15 minuttene var det full Frigg-dominans mot ett av de andre lagene som er tippet å henge med i opprykkskampen, men så snudde det.

Etter en drøy halvtime stusset en Ørn-Horten-spiller ballen i mål, og før pause: 1-2, igjen etter en dødball og igjen på en heading. Like før pause kunne det også stått 1-3, men Egil Evensen reddet skuddet og returen ble satt i stolpen.

Pausen må ha gjort godt, for i starten av andreomgang var Frigg-maskinen i gang igjen. Innen åtte minutter var gått var 1-2 snudd til 3-2. Ulrik «Ferrari» fosset fram på venstresiden, Ørn-keeper bokset innlegget opp i lufta, og foran mål var Per Eik Forgaard på pletten og satte inn 2-2. Så, like etter, var Ferrer på farta igjen. Et skudd ble blokkert, men returen havnet hos Emil Grønn Pedersen som satte inn ledermålet.

At det ikke ble flere mål, var ganske utrolig. Ørn gamblet og sendte flere i angrep og skapte none sjanser; Frigg kontret og kunne – og burde – ha økt ledelsen. Men ingen teller antall sjanser, alt som betyr noe er antall poeng. Og Frigg fikk tre. Ørn Horten null.

Vi er i gang.

Nevnte vi at Lyn tapte i Tønsberg?

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Frigg – Ørn Horten 3-2 
(1-2)
Marienlyst kunstgress – 150 tilskuere
Dommer: Satha Sritharan, Oppsal
Mål:
1-0 Ulrik Ferrer (2)
1-1 Simon Bahrami (30)
1-2 Momodou Cham (37)
2-2 Per Eik Forgaard (50)
3-2 Emil Grønn Pedersen (53)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

 

post

Sterk seier over Bærum Spk

Friggs A-lag er på skinner drøye to måneder før seriestart. Lørdag ble 2.divisjonslaget Bærum Sportsklubb slått 2-1.

Bærum spiller i 2. divisjon og Frigg i 3. divisjon, men som Bærum selv skriver på sine nettsider: Det så ut som det motsatte i kampen lørdag. Frigg styre det aller meste på Sandvika Stadion, og gjorde 1-0 like før pause og 2-0 like etter. At hjemmelaget reduserte like før slutt, var imot spillet gang.

Magnus Aadlands mannskap virker å være godt rustet foran 2019-sesongen, og vi gleder oss til alvoret begynner i april.

Se hva Bærum Spk skriver om kampen:
http://baerumsk.no/a-laget-fortjent-tap-mot-frigg/

post

Frigg 2019 tar form

Du har vel ikke glemt A-lagets fantastiske sesong i 2018? Da Lyn ble banket 3-0 og Frigg var et hårstrå unna opprykk til 2. divisjon? Nå er laget godt i gang med forberedelsene og vi har fått en rapport fra trener Magnus Aadland.

– Oppkjøringen er godt i gang og vi har lagt opp til et ambisiøst opplegg med fem økter i uka, sier Aadland.

Lørdag 19. januar kl. 14 spiller Frigg årets første kamp, mot Ørn Horten i Manglerudhallen.

– Ørn Horten lenge ledet sin 3.divisjonsavdeling i fjor, men endte til slutt på 2.plass etter å ha blitt passert av Sola på målstreken. I år er vi i samme avdeling og møtes allerede i første serierunde, så det blir en spennende test på hvor vi står, sier Aadland.

Staus for spillerstallen er som følger: To nye spillere har kommet inn: Midtbanespiller Varg Ringdal Støvland fra Halsen og Jon Petter Stangeland fra Sola.

– Varg fikk med seg tre eliteseriekamper og én OBOS-kamp for Sandefjord før han flyttet hjem til Larvik og spill for Halsen. Mens Jon Petter kom hjem fra college i sommer og hjalp Sola til opprykk til 2.divisjon. Han har nå flyttet til Oslo for å studere. Han har tidligere spilt for OBOS-liga laget Sandnes Ulf. Begge spillerne er flotte tilvekster til en allerede solid spillerstall.

Fra laget i fjor har Aadland mistet:
* Marius Olavesen, keeper. Flyttet hjem til Selbak
* Jens Madsen, keeper. Overgang til Heming.
* Ilir Kukleci og Vital Curits Kaba til FK Arendal.

Samtidig har Helge Neumann operert kneet og må gå 14-16 uker uten belastning.

– Vi ønsker oss en keeper til og en forsvarsspiller for å erstatte de som har reist videre, sier Aadland.

Årets målsetning er det ikke tvil om, sier A-lagstreneren:

– Ambisjonene til laget er opprykk, men vi regner med det er tre, fire andre klubber i avdelingen som har satt seg samme mål. Tradisjon tro bryr vi oss lite om de andre og konsentrerer oss om å bli enda bedre. Per i dag har kommet et langt stykke videre fra der vi sto i januar i fjor.

Frigg A-lags spillerstall per 18. januar 2019:

Keepere:

1. Egil Borgen Evensen

Forsvar:

2.Lars Petter Moss
4.Sondre Kollen
18.Klas Tømmer Ufs
20.Helge Helguson Neumann
22.Chris Mugula Safari
23.Oskar Angell-Hansen

Midtbane:
6.Ervin Kozica
8.Shariff Cham
13.Joakim Holmedahl
15.Varg Ringdal Støvland NY
7.Jostein Lundemoen
9.Per Eik Forgaard
11.Christian Perdomo Mork

Angrep:
14. Ulrik Ferrer
21.Andreas Hermansen
25.Daniel Østebø
16.Emil Grønn Pedersen
19.Jon Petter Stangeland NY

Terminlista for 2019 er klar, serieåpning lørdag 13. april hjemme mot Ørn Horten.

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

 

 

post

Her ser du A-lagets opprykksfinale

Ikke alle kan ta turen til Senja for å følge Frigg A-lags største kamp på flere år, opprykksfinalen mot Senja FK. Heldigvis finnes det alternativer.

Her kan du følge Frigg-guttas kamp lørdag fra kl.. 12:

https://www.nordlys.no/fk-senja/frigg/direktesending/na-avgjores-alt-se-seriefinalen-mellom-fk-senja-og-frigg-oslo-lordag-12-00/s/5-34-988838?fbclid=IwAR2LMHYOoNPfHn_Xe2A1AhmvN98H5LO_wionC0jC3s1wwHi2eanHo2h5TkU

Eller her:

https://pluss.nettavisen.no/regionsligaen/direktesending/fk-senja/senja-frigg/v/5-91-75430

Og her kan du kjøpe nervetabletter:

https://www.apotek1.no

Mål og fest i siste i hjemmekamp

Mye handlet om firemålsscorer Vital Curtis Kaba i 6-1-seire ren over Finnsnes. Nå venter ren opprykksfinale i siste serierunde på lørdag.

Det var en spennende kamp mot Finnsnes lørdag – i ca. ti minutter. For etter at Ulrik Ferrer gjorde 2-1 og Vital Curits Kaba 3-1 i løpet av to minutter var det ingen tvil. De knivskarpe Frigg-beina skar gjennom den grønne massen fra nord og ga seg ikke før det sto 6-1. Og det er ikke verst mot et lag som kun sto med ett baklengsmål i snitt i serien før kampen.

Midtstopper Ilir Kukleci gjorde 1-0 på bakerste stolpe etter en corner, Finnsnes utliknet, men så var det tid for Kaba-show. Han ranet til seg ballen, ristet av seg motspiller på motspiller og fant Ulrik Ferrer foran mål til 2-1 etter en drøy halvtime. Minuttet etter gjorde han det samme igjen, men avsluttet selv til 3-1. En kjapp til før pause og enda to like før slutt av spissen som Lyn ikke ville ha i vinter, og vips … 6-1.

Og dermed er vi der: Siste serierunde lørdag 27. oktober blir en ren seriefinale mellom Senja og Frigg. Begge har 55 poeng, Frigg har 12 måls bedre målforskjell. Lørdag kl. 12 skal slaget stå, underlaget er kunstgress, stedet er Senja Stadion, 1685 kilometer fra Majorstua. I den omvendte kampen i sommer, 28. juli, ble det 0-0 mellom Frigg og Senja.

Saken er klar: Senja må vinne for å rykke opp. Frigg klarer seg med uavgjort. Senja har vunnet fire av sine fem siste kamper, Frigg har ikke tapt siden 0-1 for Lyn 17. juni. Senja har den lure og raske spissen Christer Johnsgård, Frigg har Vital Curtis Kaba.

Og Ulrik Ferrer. Og Lars-Petter Moss, Egil Evensen, Ilir Kukleci, Mugula Safari, Oskar Angell-Hansen, Shariff Cham, Per Euk Forgaard, Joakim Holmedahl, Christian Mork, Helge Neumann, Ervin Kozica, Jostein Lundemoen, Jens Madsen Hordvik, Klas Ulfs, Emil Grønn Pedersen, Daniel Østebø, Sondre Kollen, Magnus Aadland.

Hvem kan matche den gjengen?

PS! Nevnte vi at Lyn tapte og er ute av opprykkskampen?

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Finnsnes 6-1 (4-1)
Marienlyst kunstgress
380 tilskuere
Mål:
1-0 Ilir Kukleci (5.)
1-1 Selvmål (20.)
2-1 Ulrik Ferrer (32.)
3-1 Vital Curtis Kaba (33.)
4-1 Vital Curtis Kaba (42.)
5-1 Vital Curtis Kaba (83.)
6-1 Vital Curtis Kaba (86.)
Dommer: Herman Holte, BSK

Se hva Nordlys skriver:
https://www.nordlys.no/fk-senja/if-skarp/skjervoy-ik/na-er-opprykk-og-nedrykk-pa-spill-her-kan-du-se-alle-7-kampene-i-3-divisjon-direkte-klokken-13-00-pa-lordag/s/5-34-984342

Se hva Dagsavisen skriver her:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-klar-for-seriefinale-om-opprykk-1.1220762?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

 

post

Maskinen ruller videre

Noen så det som et mulig bananskall. Men Frigg-maskinen valset over Korsvoll lørdag og er fremdeles serieledere – to runder før slutt.

Det var et visst innslag av deja vu fra Lyn-kampen sist. Igjen satte superback Lars-Petter Moss inn et suverent frisparkmål i begynnelsen av kampen. Og igjen ble ballet avsluttet av Christian Mork. Igjen vant Frigg 3-0 og igjen holdt laget nullen. Fire – 4 – baklengs på 12 bortekamper vitner om en viss kvalitet.

Super-Moss: Lars-Petter Moss har akkurat gjort 1-0 etter nok en frisparkperle. Foto: Korsvoll fotball

2-0 kom like etter at Frigg hadde en suser i tverrliggeren, da et skudd gikk via et Korsvoll-bein og i mål. Derfra og ut virket hjemmelaget, som kjemper mot nedrykk (med to tidligere Frigg-spillere på laget), resignerte.

3-0-målet var vakkert, fra en ende til den andre. Først viser Frigg hvorfor de er som en Berlin-mur bakerst, da en duell etter en corner ble vunnet, ballen avklart, og i kontringen som fulgte ofret Ulrik Ferrer liv og helse da han kjempet seg forbi et par mann, kom til linja og slo inn i feltet til Christian Mork som hadde tatt et monsterløp fra eget forsvar. Mork styrte inn 3-0, forbedret målforskjellen vesentlig og sørget for nok en Frigg-seier, og det uten en skadet toppscorer Vital Curtis Kaba i startoppstillingen.

Well done, lads, som britene ville sagt.

Og nå, kjære Frigg-folk, gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Lørdag 20. oktober kl. 13 er det årets siste hjemmekamp, mot Finnsnes. Nå handler alt om opprykk til 2. divisjon og laget trenger all støtte. Senja vant sin kamp og er a poeng med Frigg, åtte mål dårligere. Og som de fleste vet: Det er Senja-Frigg i siste serierunde, 27.oktober.

Men altså først: Frigg-Finnsnes, lørdag f.k. kl. 13. Vi sees der!

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Korsvoll – Frigg 0-3 (0-2)
Korsvoll kunstgress
136 tilskuere
Mål:
0-1 Lars-Petter Moss (10.)
0-2 Selvmål (20.)
0-3 Christian Mork (69.)
Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Se hva Vårt Oslo skriver om kampen:
https://www.vartoslo.no/den-aerverdige-storklubben-frigg-pa-vei-mot-2-divisjon/

Se hva Dagsavisen skriver om kampen:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-trygget-tabelltoppen-etter-ny-borteseier-1.1217339?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520