post

Mix avgjorde Gold Cup i USA´s favør

MIkkel «Mix» Diskerud er flaska opp i Frigg, og ble kåret til «Man of the Match» da USA slo Panama i finalen til Gold Cup. Det var en tøff avgjørelse da Mix valgte å spille for USA framfor Norge, men seieren i Gold Cup må utvilsomt ha sukret den avgjørelsen. Gold Cup arrangeres mellom nasjonene i Nord-Amerika, Sentral-Amerika og Karibia.

Frigg får tak i en jetlag preget Mix som akkurat har landet på norsk jord igjen. Hva kan det å vinne Gold Cup sammenlignes med?

Mix jubler

– Det er ikke alt som trenger eller skal sammenlignes. Noe føles enestående. Men de følelsene av å trene hardt og få til noe sammen er kanskje det jeg jager etter. Og den reneste og mest ekte følelsen av det er hva fotballspillere drev med som barn, og hva jeg drev med i Frigg med Ola, Helge, Jojo, Mikkel, Oscar, Mario, Geir Morgan, Ludvig og alle de andre.

Du ble kåret til «Man of the Match i Gold Cup-finalen og fikk rosende omtale av landslagssjefen Klinsman. Det øker vel sjansene dine for VM-spill?

– Det gjør vel kanskje det, men det er lenge til og langt dit. I mellomtiden rekker jeg å trene litt på Tørteberg.

Suksessen på det amerikanske landslaget går ikke til hodet på en sindig Frigg-gutt. Mix ser for seg å spille i Rosenborg både før og etter VM.

– Hvis noen ønsker mye nok å kjøpe meg – så må de i RBK og agentene mine som vurderer sånt bestemme som de tror er riktig for alle parter. Men jeg tror og håper jeg får være  i Rosenborg en god stund til.

Amerikanerne takker gjerne Gud, fedrelandet og familien hver gang de har prestert. Mix har plass til en annen «Gud» også:

– Jeg takker to guder. Den ene er Frigg. Og jeg takker igjen alle de mammaer, pappaer og onkler – som på mange måter igjen og igjen er ryggraden i barnearbeidet i Frigg. Tusen takk. Jeg skal nok gjøre mer enn å takke. Jeg skal hjelpe til i det arbeidet dere gjør – og som idet minste jeg vet hvor viktig kan være.

En lengre og rosende omtale av Mix og hans innsats i finalen finner du her