Seier 3-1 borte mor Sprint-Jeløy

Sprint har siden nedrykket fra 2.div vært av de sterkeste 3.div-lagene i våres «området». De har de seneste årene hatt for vane å havne på 2.plass, men i år skal de opp.
De har blant annet spyttet i litt penger for å hente vår sunnmøring, Adrian Hagerup. Så Sprint har ett stort nedslagsfelt, som strekker seg helt inn i Friggland.

Vi har i år en jevn og god stall, selv med en håndfull forfall stilte vi et lag vi forventet å vinne med. Vi gikk aggressivt ut og tok styringen i kampen, og halvveis ut i første omgange fåt vi uttelling, etter et mønsteroppspill. Solheim løfter over møtet til Eike og inn i bakrommet, der er Alex god! Kommer seg til linja nesten inne ved femmeteren før han slår 45 grader ut, hvor Lundemoen kommer stupene på første stolpe. Han slipper så kula videre til Eike som kommer hengende og setter ballen kontrollert i åpent mål.
Totalt sett har vi de lengste periodene og grei kontroll i 1.omgang, selv om Sprint kommer til ett par avslutninger etter noen dødball/innleggsituasjoner. Vi skal få orden på boksspillet!

Første 20 min av 2.omgang er det bare ett lag på banen. Vi står høyt, gjenvinner tidlig, har fin flyt i ball, god balanse i angrepene. Vi burde ledet mer enn 3-0 etter denne perioden. Alex scorer tå mål, ett hvor vi spiller oss gjennom inne i 16 meteren hvor Helge banker ballen hardt langs bakken mot 1.stolpe hvor Alex styrer den i mål med innsiden. Det andre etter et lengre angrep hvor vi kombinerer fint med mange alternativer rundt ball før Alex finner det for godt å avslutte angrepet med ett skudd fra 16 meter. Det går inn hardt og lavt i lengste hjørnet.

Vi faller litt mot slutten av begge omgangene og slipper Sprint litt unødvendig inn i kampen, uten at det på noen måte rakner. Skåringa til Sprint kommer etter en god enkeltmannsprestasjon ute på kant hvor vi mister begge stopperen våre før innlegget. Motsatt kant kommer inn og ekspederer ballen i mål.
Vi skal jobbe videre med tålmodigheten i angrepsspillet, vi ønsker å kontrollere inn kampene ved å holde ballen i laget, ikke ved å forsvare oss de siste 10 minuttene.

Vi ser bra ut to uker før sesongåpning mot Fagerborg (kvalik til NM, 22/3).

Vi startet med følgende lag:
Mortensen
Bakke – Tønne – Ufs – Solheim
Lundemoen – Neumann – Hassan – Abdulgani
Eike – Kristoffersson

Innbyttere:
Moss i 45 min for Lundemoen
Haukeberg (prøvespiller fra Ullern) i 30 min for Ufs (Neumann ned på stopper)
Bytingsvik (prøvespiller fra Ullern) i 30 min for Kristoffersson
Ferrer i 25 min for Eike
Rønning i 25 min for Abdulgani

Gaare, Nås, Gulowsen, Olsen, Degerman, Johannessen, Salvesen og Tjønnøy kunne av ulike årsaker ikke være med. Det forsterker bildet av en solid stall. Tre spillere med Adeccoliga-erfaring, en med Superettan og de fire siste har alle vært førstevalg for Frigg i 2.div tidligere. Allikevel så de vi spilte med mot Sprint ut som et opprykkslag!

Les om kampen i Moss avis, http://www.moss-avis.no/sport/svakt-av-sprint-1.8326306