Damelaget får ny trener – og er klare for 3.divisjon

Chase Mikkelsen tar over et damelag i medvind. Som allerede før sesongen har rykket opp.

lagbilde_bærum

Friggs damelag har de siste årene etablert seg som et av topplagene i 4.divisjon, men slitt med å klare det vanskelige opprykket. I fjorårets sesong ble det dessverre tap i opprykkskampen mot Fjellhamar, men laget kan likevel se tilbake på sin sterkeste sesong noensinne med kun ett tap i serien.

Dette klarte de til tross for at de sto uten trener store deler av fjorårets sesong. Også i starten av årets sesongoppkjøring har spillergruppa selv måttet stå for treningene, men nå har Frigg-damene omsider fått ny sjef på sidelinja.

Det er 33 år gamle Chase Mikkelsen som tar over ansvaret for damelaget. Han er et kjent navn i Frigg-sammenheng og vært tilknyttet klubben både som trener og spiller. Han ser frem til nye utfordringer:

–  Jeg ser frem til å trene et lag som besitter både erfaring, godt individuelt nivå og en vilje til å utvikle seg sammen som lag. Kjemien innad i gruppa virker veldig positiv og energinivået er høyt, sier Chase.

Chase har også treneransvar for Frigg G 2000 og har en bred bakgrunn som spiller fra ulike 2.divisjonslag – både i Norge og USA.  Han har bare vært med på noen få treninger med damelaget, men spillerne er hittil godt fornøyde med den nye treneren.

–  Vi er veldig fornøyde med å få på plass en trener. Det gir oss spillere mer tid til å fokusere på det sportslige.  Chase virker veldig dyktig, og vi merker allerede nå at spillerne er mer motiverte og gira nå som det er ordentlig struktur på treningene, sier kaptein Stine Aleksandersen på vegne av spillergruppa.

 Historisk opprykk

Etter at Ås måtte trekke laget før seriestart i 3.divisjon, fikk Frigg denne uken tilbud om å ta over plassen på bakgrunn av den gode fjorårssesongen. Kun 0,1 poeng skilte Frigg og neste lag på lista om å få overta plassen, så dette er virkelig et opprykk med knappest mulig margin.

–  Dette er første gang i Frigg-historien at et damelag rykker opp. Og det er viktig å presisere at dette skyldes den gode fjorårssesongen og at det er vel fortjent. Det blir gøy å følge laget i en høyere divisjon og se hvordan vi mestrer nivået der, sier lagleder Helge Sæther.

Målet før sesongen var å sikre opprykket til 3.divisjon, men Chase har allerede lagt nye ambisjoner for laget etter at opprykket ble klart tidligere denne uken.

–  Ambisjonene denne sesongen tror jeg faktisk kan være å bli utfordrere til nok et nytt opprykk, eller i det minste havne blant de øverste fem på tabellen i 3.divisjon.

Det blir uten tvil en spennende sesong for Frigg-damene, og vi ønsker dem lykke til med sin aller første sesong i 3.divisjon!  Ferden deres kan man følge på Facebook.   Og – selvsagt – på frigg.no.