8 minutters kollaps

Det begynte så bra, Frigg var på vei mot sin 17. strake seier i 3. divisjon. Men åtte minutter i tåkeland ødela dagen og Ready slo Frigg 4-2.

Gressbanen lørdag: Dommer Resa Hauge blåser i gang kampen i lørdagssola, Frigg i lånte shorts og strømper, og allerede etter åtte minutter spill er Frigg i ledelsen. Vetle Gulowsen setter ballen i mål etter et frispark mot bakerste stolpe. Like etter kunne og burde det blitt 2-0, da Frigg kom i overtall i angrep, men sjansen ble sløst bort. Men Frigg var i siget, vi ledet, det føltes godt. Men virket ikke Ready vasse? Var de ikke et hakk mer presise? Det neste som skjedde var som en skrekkfilm:

Ready scoret fire ganger i løpet av åtte minutter – bang-bang-bang-bang- og plutselig sto det 4-1 til hjemmelaget. Kampen vær nærmest kjørt før det var passert 25 minutter.

– Ready ville mye mer enn oss. De jaktet situasjonene med en annen intensitet og de bød frem ett overtall i de fleste frispillingsituasjoner, forklarer Frigg-trener Magnus Aadland.

A-lagets hovedtrener Magnus Aadland

Aadland gjorde noen bytter og satte inn et høyere press i andre omgang. Da styrte Frigg mye av spillet og kom til flere sjanser, men det ble med David Eies redusering til 2-4 kvarteret før slutt.

– Vi vet vi blir bedre og bedre utover sesongen, vi vet vi har en bred stall som er lite sårbar for skader og karantener. Og vi vet at vi er gode nok til slå alle, hver uke. Vi får bruke denne smellen, disse åtte minuttene med blackout, som en oppvekker, sier Aadland.

Ja, etter 16 strake seire i 3. divisjon (inkludert 2014-avslutningen), trengte kanskje Frigg en på nesa. Vi er uansett med i toppen, ett poeng bak Ready og Valdres på topp.

– 16.mai starter jakten på neste seiersrekke, en lærepenge rikere, sier Aadland.

Da sees vi på Tørtberg kunstgress, hjemme mot Oslo City. Avspark kl. 16.

Kampfakta:
Ready – Frigg 4-2 (4-1)
Gressbanen kunstgress
0-1 Vetle Gulowsen (8)
1-1 Ready (16)
2-1 Ready (20)
3-1 Ready (22)
4-1 Ready (24)
4-2 David Eie (73)

Laget:
Evensen
Moss, Ufs, Gulowsen, Solheim
Lundemoen, Gaare, Cardoso, Olsen,
Landaas, Eie

Innbyttere:
Haukeberg 49 min. for Gaare
Eike 46 min. for Lundemoen
Bakke 38 min. for Olsen

Les hva Ready skriver om kampen:
http://ready.no/fotball