Helt Lerkendal eller Ullevaal stadion var det ikke, men Tørteberg bød likevel på liv og vaffelrøre den 16. mai da Frigg tok imot Oslo City.

Regnet fosset ned fra åpen himmel, men idet de hvite Frigg-trøyene sparket kampen i gang var det kø i Frigg-kiosken, yrende liv på linja og duket for fotballfest.

Spillerne på banen ville være med, og keeper Egil Evensen satte tonen allerede etter fem minutter: Oslo City fikk straffe og Egil reddet. Da vinket linjedommeren som om han var i barnetoget på Karl Johan og rekvirerte ny straffe. Oslo City-spilleren la ballen til rette på ny, tok tilfart, skjøt og – simsalabim – ny redning av Eventyreren Egil.

Det var kanskje den oppvåkningen resten av laget trengte, for ikke lenge etter begynte det å skje ting i andre enden. Oslo Citys keeper hadde litt vel glatte hansker, mistet ballen i egen 16-meter, og på rett sted sto spissen Torstein Åsbø Eike og pirket inn 1-0. Vi var i gang!

Torstein Eike

Tomålsscorer Torstein

Ti minutter senere: 2-0. En retur etter en corner havnet i beina hos Mr. Åsbø Eike, som kontant satte ballen i nota. Da var det mange på linja som feiret med å kjøpe enda en vaffel i Frigg-kiosken.

Så ble det kanskje vel spennende i andre omgang. Oslo City fikk sin tredje straffe, scoret denne gang, og resten av kampen bølget det fram og tilbake, som det så fint heter på kommentatorspråket. Gjestene trykket på, men uten å skape store sjanser. Frigg kontret gang på gang og hadde store sjanser, uten å score. Mens himmelens dusjkraner sto på fullt trykk og banen minnet mest om et såpeglatt badegulv, kontrollerte Frigg kampen inn til seier. Det ble 2-1 og nå er vi på 2.plass, ett poeng bak serieleder Valdres.

Og hvem møter Frigg onsdag kl. 20.15 på Blåbærmyra kunstgress? Nettopp Valdres. Det blir en toppkamp de luxe.

Kampfakta
Frigg – Oslo City 2-1 (2-0)
Tørteberg stadion, 16. mai
1-0 Torstein Åsbø Eike (22.)
2-0 Åsbø Eike (33.)
2-1 OCity (65., str.)

Laget:
Evensen
Moss – Ufs – Aligo – Solheim
Lundemoen – Landaas – Neumann – Olsen
Eie – Åsbø Eike

Innbyttere:
Gaare (70.) for Landaas

DSC_1126

Frigg-kiosken: Fire fantastiske damer bød på kaffe, vafler og supportereffekt-salg langs linja 16. mai, F.v. Camilla Moen, Cecilie Moe, Gunn Elin Schmidt og Sara Brøngel Grimstad.