Jevnaker stoppet Friggs gode hjemmestatistikk

Dommeren kom i fokus – på en positiv måte – da laget fra Oppland holdt Frigg til 0-0 på Tørteberg 2. pinsedag.

Kampen startet med en klart Frigg-overtak, og særlig på venstresiden rullet backen Espen Solheim og kantspilleren Bård Olsen opp flere gode angrep. Etter drøye kvarteret ble Olsen felt innenfor boksen, uten å få straffe. Derimot ble det en av mange hjørnespark i første omgang. Før pause hadde både Ulrik Ferrer og Jostein Lundemoen store sjanser til å score, men Jevnakers keeper Arild Parker Bakken gjorde flere kvalifiserte redninger.

received_10206477206310782

I andre omgang jevnet kampen seg mer ut. Ferrer hadde en sjanse alene med keeper, men skuddet ble reddet. Og ti minutter før slutt kom episoden alle snakket om etter kampen: Jevnaker-spissen Martin Lafton gikk i bakken innenfor 16-meteren og dommeren blåste straffe – til ville protester fra Frigg-spillerne. For var det ikke slik at Lafton snublet, helt uten å være i nærkontakt med en Frigg-spiller?

Etter en liten konferanse med assistentdommeren skjønte dommer Espen Ramiro Kallerud at det ikke var snakk om en forseelse, at Jevnaker-spissen faktisk hadde snublet for egen maskin, og omgjorde straffen til dropping av ball. En avgjørelse som Jevnaker stilte seg sportslig bak, både spillere og trenere. Honnør til dommerne som erkjenner egne feil og retter de opp. Det vitner om kampledere med kvalitet og faglig autoritet.

Espen-Kallerud_320x300-BxH
Dommer Espen Ramiro Kallerud. Foto: fotball.no

Mot slutten av kampen prøvde Frigg seg på et siste press, uten å skape de store sjansene. Dermed endte det uten scoringer for Frigg på hjemmebane, noe som er uvanlig kost for våre gutter. Men ett poeng er bedre enn null, og det er bare tre poeng opp til toppen. Vi er med i kampen om opprykk – og lørdag venter Skårer på bortebane.

Se tabellen her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116748

Se video og hva Jevnaker skriver om kampen: http://www.jif.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9320364

Kampfakta
Frigg – Jevnaker 0-0
Tørteberg kunstgress
Tilskuere: 60 

Laget:
Evensen
Moss – Aligo – Gulowsen – Solheim
Bakke – Lundemoen – Neumann – Olsen
Åsbø Eike – Ferrer

Innbyttere:
Håvard Gaare 20 min. for Lundemoen
Simon Degermann 10 min. for Ferrer