Solid innsats på Norway Cup!

Norway Cup er en opplevelse med fotball, lek, latter og idrettsglede, og Frigg-lagene har vært med på denne festen med hele 12 lag i år. Det er bare 13 klubber i hele turneringen som hadde med flere lag, så vi befester dermed posisjonen som en av de største klubbene. I fjor hadde vi imidlertid med 17 lag, så det er en liten nedgang, men det var da også et rekordår for Frigg.

Tre Frigglag kjempet i A- og B-sluttspillene. Guttene i klasse C imponerte og vant gruppen sin, til tross for en svært tynn tropp. Blant annet startet laget med bare 10 spillere i første kamp. Likevel klarte de 2-2 mot et godt lag. 32.delsfinalen i a-sluttspillet ble også vunnet, før de røk knepent ut med 0-1 mot Gjelleråsen i 16.delsfinalen.

Friggs G13-lag stilte med et lag i en årgang over og et lag i 9er-klassen. Det endte med 1 seier til hvert av lagene

Det er ikke lett å vinne Norway Cup og Frigg har dessverre aldri klart det, men vi har 3 medaljer totalt. I 1990 klarte Friggs lillegutter bronse, mens Friggs lillejenter i klasse 11 år (da også 11/12-åringer spilte sluttspill) gjentok bedriften i 1999. I 2005 fikk et småguttelag fra Frigg sølv i turneringen.

Frigg hadde med hele 7 lag i gutter 11 og 12 år og viste at det gror godt i de yngre rekker. Mange morsomme kamper og godt spill!

Jentene imponerte i årets Norway Cup. Begge lagene i jenter-11-klassen viste at de kan spille fotball, og vi fikk se at de scoret hele 70 mål og bare slapp inn 21 på totalt 13 kamper. I barnefotballen var det nesten ingen lag som scoret så mange mål i enkeltkamper, med seire 17-0 og 13-0, og ingen andre jentelag scoret så mange mål i hele Norway Cup. Da de fikk noen tap på fredagen var de nesten like blide, så det viser idrettsglede på sitt beste!

I tillegg må det nevnes at Friggs samarbeidsklubb på jentesiden; Heming, fikk bronse i A-sluttspillet for jenter-13 år. De vær nær ved å slå ut det uslåelige danske laget Skovlunde (13 seire i Norway Cup!) i semifinalen (1-2) og slo Haugar fortjent 2-0 i bronsefinalen. Dette laget består bl.a av 5 tidligere Frigg-spillere, hvorav 3 spiller på kretslaget. Disse Heming-jentene er, i likhet med 14-årsjentene til Heming, suverene i 1.divisjon, og spiller herlig fotball langs bakken. Om ikke mange år spiller forhåpentligvis flere av disse på det fremadstormende damelaget til Frigg/Heming.

Til slutt litt statistikk:

Frigg spilte 72 kamper i årets turnering, vant 28, spilte 11 uavgjort og tapte 33. Frigg scoret totalt 192 mål og slapp inn 180. Guttene: 122-159. Jentene: 70-21.