Storseier i toppkampen

A-lagsgutta ser ut til å ha funnet høstformen. I strålende solskinn lørdag vant Frigg 3-0 i toppoppgjøret mot Ready – og nå ligger tre lag helt likt i toppen i 3. divisjon.

Frigg begynte kampen som de pleier. Med høyt press og et trykk på motstanderne som gjorde Ready både svimle og svette før minuttet var gått. Vi var ute etter motstanderne som en hissig veps på høsten, og ballen var honningkrukken. Må hente honning til dronninga, må hente honning til dronninga, så det ut som aggressive Frigg-gutter tenkte. Og det gikk ikke lenge før vi stakk hull på Ready-huden.

Etter tilløp til flere gode sjanser, var det først nærmere pause at goalen kom. Lars Christian Kise stresset og presset Ready-forsvaret, keeper måtte gi retur, og der kom målsniken Torstein Åsbø Eike og hamret inn ledelsesmålet. Første omgang ellers handlet for det meste om Frigg, som bestemte tempoet og virker hakket vassere i det meste.

MAad2
Hendene sammen for Magnus Aadland og hans gutter

Andre omgang åpnet med et friskt Ready-press, men det avtok fort og Frigg fant tilbake til rytmen. Kvarteret før slutt skaffet spiss-sensasjonen Kise seg akkurat nok tid og rom inni feltet, og avsluttet med å løfte ballen opp i nettaket bak Ready-keeper Thire. 2-0!

Så, like før slutt, ville superinnbytter Ulrik Ferrer være med på festen, som han pleier. Hvilket mareritt det må være for sliten forsvarsbein og få brynt seg på friske Ulrik-bein. Da han gjorde inn 3-0 og hamret inn den berømte spikeren i kista, var Tørteberg som Wembley og Camp Nou på en gang. Det var fest, det var moro.

Et ekstra pluss i margen til den defensive organiseringen. Å holde nullen mot det laget som har scoret flest mål (51), med avdelingens suverene toppscorer (29 mål på 18 kamper)), vitner om kvalitet i forsvar. Nå venter noen spennende kamper mot slutten av sesongen. Tre lag ligger helt likt i toppen, og to andre lag er heller ikke langt unna. Neste helg venter Oslo City. Heng med på Frigg-moroa!

Kampfakta:
Frigg – Ready 3-0 (1-0)

Tørteberg
1-0 Åsbø Eike (40.)
2-0 Kise (68)
3-0 Ferrer (85)

Laget:
Evensen
Moss – Aligo – Ufs – Solheim
Olsen – Neumann – Degerman – Landaas
Åsbø Eike – Kise

Innbyttere:
Jostein Lundemoen for Degerman
Ulrik Ferrer for Kise
Oddbjørn Sindland for Olsen

Se tabellen her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Terminliste/?tournamentId=143537

Se hva Ready skriver om kampen:
http://ready.no/fotball/3/nyheter-detalj-fotball/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=25507&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2434&cHash=1dc8b7bc15