Diggi-lo, diggi-lei

Drømmen lever! Frigg viste seg som et topplag verdig og leverte varene da det var påkrevd: Med 3-1 over Hallingdal mandag troner A-laget fremdeles øverst på tabellen.

Det lå en eim av nervøse mager over Tørteberg mandag, som en klam bleie som har ligget litt for lenge i sola. Kampen begynte med upresise pasninger og småslurv her og der. Flere blåtrøyer trengte tid på å spille seg varme i høstkulda. Men så begynte det å sitte mer: Simon Degerman sendte en suser i tverrliggeren, og like etter traff Vegar Landaas hardt og godt med pannebrasken: 1-0 til oss. Vi var i gang. Puh! 

Like etter utliknet hallingdølene med en fin lobb over keeper Egil Evensen, og vi var like langt. Fram mot pause fikk Frigg et mål annullert, før spissene Lars Christian Kise og Ulrik Ferrer brente hver sin sjanse. Skulle det bli en sånn dag? 1-1 til pause og alt var åpent. De neste 45 minuttene ville avgjøre om vi ville være i førersetet i opprykkskampen eller invitere andre topplag inn.

Men vi visste at vi hadde trykket, at vi bestemte tempoet og hadde sjansene. Og vi – Frigg Oslo Fotballklubb – visste at vi ikke hadde tapt en kamp på fem måneder. Siden 0-2 mot Valdres 20. mai, har A-laget spilt 21 kamper, vunnet 15 og spilt 6 uavgjort. Hvem andre kan si det samme?

En slik visshet gir selvtillit og offensiv kraft, og den begynte å vise seg utover i andre omgang. Bård S. Olsen prøvde seg med et godt skudd, men keeper reddet. Men noe var på gang. Lukta av klam bleie ble erstattet av en dunst av noe lovende, en søtlig eim av at noe mer var i vente. Og etter drøye timens spill var det som om Tørteberg ble fylt av en bølge med parfyme: Turbo-Ulrik, mannen med de lange beina og den uvirkelige farta, var frampå og satte inn 2-1. Og kvarteret før slutt viste trener Aadland at han har en kortstokk av gode spisser. Innbytter Torstein Åsbø Eike gjorde som så ofte før, lurte det som var og satte inn 3-1. Case closed, no objection your honor og tre poeng til Frigg.  

Nå venter Oldenborg på lørdag til sesongens siste hjemmekamp og årets nest siste kamp. Vi har tre poengs forsprang på Røa med to runder igjen. Vi sier ikke mer. Ikke nå, ikke ennå. Vi sees lørdag!

Kampfakta ser du her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116864 

Les hva Hallingdal skriver om kampen her:
http://www.hallingdalfk.no/p/10281/nyheter