Overkjøring har et navn: Frigg

At det var topp mot bunn har sjelden vært mer tydelig. I vorspielet til den avgjørende serieavslutningen til helga, kjørte Friggs A-lag som en monstertruck over Oldenborg og vant 8-1.

Spenningen varte omtrent i fem minutter. Så: Bang! Torstein Åsbø Eike fant Vegar Landaas med et innlegg og 1-0. Siden var det bare å holde tellingen så godt man kunne. Eike gjorde 2-0 like etter, Landaas 3-0 og Bård S. Olsen 4-0 med en suser. Så skal Oldenborg berømmes for en fin scoring til 4-1, et skudd som limte seg oppi krysset, men rett før pause: En Vegar Landaas-corner ble skrudd rett i mål. Og det var ikke første gang i år.

5-1 til pause kan ikke akkurat kalles en farlig ledelse, men det er fort gjort å slappe av. Våre gutter holdt trykket til siste slutt. Torstein Åsbø Eike gjorde 6-1, Olsen 7-1 og til slutt: Eike igjen, hans tredje for dagen og 8-1. Ja, åtte-en. Helt galskap.

Dermed er Frigg oppi 70 seriemål for sesongen, en sesong som har gitt flere storseire og foreløpig tabelltopp. Vi sier foreløpig, for nå er det altså kommet til dette: I siste serierunde avgjøres alt. Frigg møter Korsvoll borte, og med minst ett poeng blir det opprykk til 2.divisjon. Bak jager Røa, som imponerte med 7-0 borte mot Nordstrand i helga. De møter Hallingdal hjemme – og Røa har faktisk bedre målforskjell enn Frigg.

Det var tallenes tale. De ubestridte fakta. Førstkommende helg, lørdag 24. oktober kl. 14, avgjøres det hele på Myrerfeltet kunstgress (Grefsen/Kjelsås). Alle Frigg’ere trengs for å heia gutta til opprykk! Sees vi der?

Se kampfakta her:

http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116872