We are the champions!

Frigg skal til 2. divisjon, Frigg er mestere, Frigg rykker opp, Frigg er digg, Frigg er fest og moro. Lørdag ble akkurat den dagen hele Frigg-land hadde håpet på.

1470121_10156147294865621_6533545684885302138_n

Det begynte med spente forventninger om noe stort. Men også en ekkel følelse av en mulighet som kan gå tapt. I den kjølige høstdagen på Myrerfeltet, en vanskelig bortekamp mot Korsvoll, møtte Frigg-folk opp i hopetall. Gamle kjente, æresmedlemmer, klubblegender sto kledd i Frigg-skjerf – så også unge, friske, lettbente – den neste generasjonen, mange av dem med Frigg-flagg store som hus. Det var friggblått langs østre sidelinje, friggblått langs vestre, det var sang, heiarop og jubel. Det var en blå bølge fra cornerflagg til cornerflagg. Vi alle visste det samme: Ett poeng holder til opprykk. Bevæpnet med twitterkontoer på innerlomma, fulgte vi samtidig med Røa, som hadde et håp om å kapre divisjonstittelen i tolvte time.

Så slo klokka 14.00.01, dommeren blåste kampen i gang og alle visste at om 1,5 time ville alt være klart. Frigg åpnet best, klart best. Ballen var knapt nede på vår halvdel. Etter tre minutter var spissen Lars Chr. Kise ulidelig nære å gi oss ledelsen. Etter 20 minutter var han der igjen, men bare nesten. Var det stang-ut-dagen? Skulle det bli en av de kampene?

Sju minutter før pause, kom vi gjennom på høyre, Kise var frampå igjen, fyrte av, ballen traff tverrligger og ned… på streken? Over streken? Fra linja sa man at ballen var tydelig over målstreken, men dommerne nølte. Skulle vi bli bortdømt? Bli frarøvet en klar scoring? Men så signaliserte dommeren for mål, vi ledet 1-0. Vi var i gang. Vi ledet. Vi drømte om champagne, om fest, om opprykk og 2. divisjon. Vi er naive sånn, vi Frigg-fans, vi lar oss rive med som en unge på tivoli. Det er så godt. Det er så dumt. (Mest godt.)

Andre omgang startet og – poff! 1-1. Etter bare fem minutter spilte Korsvoll seg fint gjennom og satt inn utlikningen fra bakerste stolpe. Like langt. Starte om igjen. De neste minuttene så vi nervøse trinn på linja, noen fortalte litt for høyt at «Røa har utliknet…» og like etter: «3-2 til Røa»… og «4-2 til Røa». Nervespillet var i gang. Fremdeles en halvtime igjen og hva nå?

DSC_1906 DSC_1895IMG_73801

Ja, hva nå? Bård S. Olsen var som Fantomet og Hulk på en gang da han kjempet seg løs fra muskelbuntene inni feltet, vendte raskt og dundret løs. Ballen smalt i tverrligger og… ikke ned over linja denne gang, men like over. Dæven så nære! De siste minuttene ble som de måtte bli, kjemping, kriging, nervøse klareringer, nesten-kontringer, gule kort, krangling… og DERRR gikk fløyta for full tid! Frigg-fans stormet banen, trener Magnus Aadland satt norgesrekord i bamseklemmer, superfan Øivind Refsnes serverte champagne til folk han aldri har møtt og vi alle kunne puste med magen igjen. Captain Fantastic Helge Neumann løftet pokalen, det ble lagbilde, sang, dans, liveintervjuer av lokalavis og… Fest!

DSC_1932 DSC_1919

Nå kan vi gjøre som Kaptein Sabeltann, og ta det rolig de neste 100 år. Vel, iallfall fram til treningen starter igjen og forberedelsene til 2. divisjon går i gang. Mmmm…. smak på det. 2. divisjon. Frigg og 2. divisjon. Varen er levert. For et år 2016 skal bli.

Gratulerer til spillere, trenere, støtteapparat og alle klubbens medlemmer og fans!

 

Se kampfakta her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116878

Se den vakre slutt-tabellen her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell/?tournamentId=143537