22692073

Frigg har ansatt klubbutvikler

Frigg søkte nylig etter en person til å fylle en 100 prosents stilling som klubbutvikler. Mange søknader kom inn, flere var på intervju og klubben har funnet den rette: Helge Helguson Neumann.

Helge Neumann

Noen kjenner ham mest som Captain Fantastic. Mannen som ledet A-laget til opprykk til 2. divisjon i 2015, som løftet pokalen etter siste kamp med en stolthet som varmet alle Frigg-hjerter. Gjennom sitt arbeid i klubben har Helge vist at han har mer enn et godt venstreben og  lederegenskaper på banen, han har både videreutviklet akademitilbudet og har et godt omdømme blant medlemmene.

Stillingen som klubbutvikler er på heltid. Daglig leder og formann støttet ansettelsen av Helge og et enstemmig styre fulgte opp. Vi tok en prat med Helge om jobben.

– Hvordan ser du på din rolle som klubbutvikler?
– Først og fremst veldig spennende. Det å kunne være med å forme hvordan Frigg skal se ut som klubb, er en utrolig ære. Jeg vet selv hvor viktig Frigg har vært i oppveksten min og det å kunne gjenskape det for andre er en flott oppgave.

– Hvordan vil du beskrive utviklingen av Akademiet og fotballskolene?
– Utviklingen har vært veldig bra. Det er ny deltakerrekord på Akademiet og fotballskolene. Det betyr mye aktivitet for mange unge spillere og flott utvikling. Dette er først og fremst takket være et fantastisk trenerkorps og den jobben som er gjort her tidligere.

9er-akademiet

– Hva er det viktigste vi kan lære barn og unge i dagens fotball?
– Det helt klart viktigste å få frem, er den indre motivasjonen. Det å bli god er først og fremst opp til spilleren selv, vår jobb er å legge til rette for at de finner denne motivasjonen og får god utvikling samtidig. Som trener er det viktig å ha en pedagogisk tilnærming til det å utvikle unge mennesker. De minste skal få lov til å drømme om Old Trafford og Nou Camp, men vi som voksne forbilder må sørge for å utvikle hele mennesket – ikke bare fotballspillere.

– Hva du synes er mest moro med jobben?
– Det morsomste for meg er variasjonen i arbeidet. Ingen dager er like, enten jeg sitter på kontoret eller jobber på feltet. Det å møte så mange andre mennesker som brenner for klubben er også veldig gøy, enten det er oldboys eller de yngste på Velkommen til fotball.

9er-kamp