Takk til to A-lagshelter

Vi kan kalle dem veteraner, støttespillere eller klipper. Det dekker bare halve sannheten og knapt det. For når Håvard Gaare (33) og Vetle Gulowsen (31) nå velger å trappe ned fra Friggs A-lag, må vi bruke sterkere ord. De er helter, superhelter, Frigg-helter. Og de vil bli savnet.

Håvard kom til Frigg fra Grüner ifølge med daværende trener Ole Kristian Vikan i 2008, og noe av det første han opplevde i Frigg-drakt var å tape 0-9 for Skeid i en treningskamp. Det kunne fått enhver til å begynne å lure på klubbyttet, men Håvard ble værende. Og 2008-sesongen ble en suksess.

– Jeg husker at det var en fin gruppe å komme til, mye gode spillere, men at vi misset opprykket til 2. div. Vi ledet klart til sommeren, men havnet bak Ullern etter en svak høstsesong, sier Håvard til frigg.no.

havard gaare
Håvard i aksjon mot Follo i 2012.

Året etter ble det opprykk etter å cruiset gjennom 3. divisjon og most Lommedalen i kvaliken. I løpet av de åtte sesongene Håvard spilte, har han vært med på to opprykk (2009 og 2015) og ett nedrykk (2012).

– De to opprykkene og cupkampene mot eliteserielagene Lyn og VIF er høydepunktene i Frigg-trøya, selv om de to sistenevnte ikke gikk så bra.

Frisparkkongen
Flere Frigg-fans husker Håvard for sine gode teknikk, innsats – og smarte frisparkfot. Bare denne sesongen satte han inn et frisparkgoal i 3-2-seieren borte mot Skårer. Målet er blitt en slager på Facebook: https://www.facebook.com/frigg.oslo/videos/10153391994425909

– Jeg skyter alltid i keeperhjørnet, og heldigvis har ikke alle motstanderne gjort research, sier Håvard med et smil.

HG 2
Håvard, midt i gjengen, jubler med lagkameratene

Håvard bidrar med sin Favoritt-11’er i løpet av sine åtte sesonger. Stjernelaget ser slik ut:

Bratseth
Høvring, Villa Nerbø, Gulowsen, Debesay (tidlig versjon)
Krenar, Sandstad, Helge N, Torres
Rød, Tønne

– Beklager hvis noen er glemt, men etter mange albuer fra Gulowsen og en del headinger er hukommelsen kraftig svekket, forklarer han.

Vetle Veteran
Gulowsen, ja. Lederen, vinnerskallen, den rutinerte no-bullshit-midtstopperen sier også takk for seg.

Han kom til Frigg første gang i 2011, før Randaberg og Bryne sloss om underskriften hans den sammen høsten. Han har flere sesonger i 1. divisjon, men da han returerte til Oslo i 2013 var Frigg det opplagte stoppestedet. Han redebuterte med en scoring i 2-2-matchen borte Harstad i 2. divisjon den våren, og spilte de aller fleste kampene sesongen gjennom.

– Jeg husker veldig godt at første halvåret mitt var det utrolig mange innom treningene, liten grad av toppidrettskultur og nesten ingen garderobekultur. Men måten man ble mottatt på var veldig fin og inkluderende, sier Vetle.

Vetle_Martin
Kjempen Vetle

I årets opprykksesong har han spilt en viktig rolle i midtforsvaret, men dessverre har skader holdt ham ute i litt for mange kamper. Nå sier han takk for seg.

– Mitt beste minne ifra Frigg var nok opprykket i år. Å rykke for første gang er et hyggelig punktum i karrieren.

I tillegg til opprykket, vil Vetle huske samholdet blant spillerne.

– Det er ekstremt viktig å beholde det enorme samholdet i gruppa, jeg har aldri opplevd lignende i noen andre klubber. Men i 2. divisjon er samtidig viktig at konkurransenivået innad i spillergruppen skjerpes.
Skryt til treneren
Både Håvard og Vetle gir mye skryt til A-lagstrener Magnus Aadland.

– Magnus har hatt en samlende effekt for spillergruppen. Ikke så rart når nesten alle spillerne er kommet grunnet hans arbeid for å vise at Frigg er en klubb som passer spillerne som er der i dag. I tillegg har han et offensivt og trygt grunnspill som han har klart å kommunisere ut til gruppa. Han har også hatt stor utvikling pedagogisk, så det har vært gøy og interessant å følge hans fremgang som trener, sier Vetle.

Og Vetles beste medspillere i løpet av Frigg-tida? Han drar på det:

– Hvis jeg må velge noen, må det bli Kenneth Tønne i motstanderens 16-meter og Nahom på backen. Men navnene deres bør helst ikke nevnes, for de har ikke godt av å høre det.

Fra Friggs side sier vi til både Vetle og Håvard: Takk for alt dere ga! Dere er sanne Frigg-helter.