Frigg sendte ordføreren ut på glattisen

FrognerBesøk6-2015

Det pleier å være liv og røre på isen på Frogner Stadion, men tirsdag 1. desember var en spesiell kveld: Oslos nye ordfører Marianne Borgen kom på besøk og ble møtt av godt over 70 barn som var i gang med Friggs bandyskole. Friggs 2005-lag gjorde anledningen ekstra minneverdig, da de dekket ordføreren og Ingrid Maurstad fra Oslo Idrettskrets i et blå-hvitt hav av Frigg-flagg ute på isen.

Politikere er vant til å havne på glattisen, men denne glattisen så ordføreren ut til å nyte. Friggs bandygeneral, Tor Audun Sørensen, tok ordføreren  godt imot og orienterte om alle de livlige aktivitetene i Friggs regi på Frogner stadion: Bandyskolen (http://cms.frigg.no/?p=1933) er gratis, rettet mot barn i alderen 6 til 10 år, alt av utstyr kan lånes og bandyungdom i alderen 14-18 stiller som trenere. Etterhvert fikk Borgen og Maurstad også se Bandyskolen i aktivitet, der mange små bandyspillere skled rundt med litt for store trøyer og enda større glede.

FrognerBesøk3-2015
Friggs Tor Audun Sørensen overrekker ordfører Marianne Borgen medalje og bandykølle.
FrognerBesøk2015
Bandygeneral Tor Audun sammen med ordfører Borgen (t.v.) og Ingrid Maurstad fra Oslo Idrettskrets. Tor Audun er mannen som sørget for besøket tirsdag 1. desember.

 

Tor Audun overrakte Borgen en bandykølle, mens Maurstad fikk tildelt en medalje som skal benyttes under helgas Frigg Bandy-cup (http://frigg-cup.no/bandy/wp/), 4-6.desember, en cup som er fulltegnet med totalt 76 lag. En stund så det nesten ut som om ordføreren selv hadde lyst til å gå inn i garderoben og spørre utstyransvarlig Atle Braaten om å få utdelt skøyter, kølle og drakt.

– Foruten presentasjon av storbyprosjektet, snakket vi med Borgen og Maurstad om betydningen av anlegg som Frogner Stadion og de videre planene for Sonja Henie ishall og flerbrukshallen, sier Tor Audun.

I tillegg kunne Tor Audun fortelle den vakre historien: Om at Bandyskolen startet opp vinteren 1997/98 og  kontinuerlig har foregått på Frogner Stadion med unntak av to sesonger på Idrettshøgskolen, da nye Frogner Stadion kunstis-/kunstgressbane ble bygget. At deltakelsen har hatt et snitt på 55-60 barn hver bandyskolekveld gjennom 18 sesonger. Videre kunne han fortelle at ledelsen har holdt på siden oppstarten, og at de unge instruktørene engasjeres som oftest frem til høyskolestudier i inn- og utland, eller til militærtjeneste eller annet setter en naturlig stopper for engasjementet.

Bandyskolen er støttet økonomisk av Oslo kommune gjennom Oslo Idrettskrets og Storbyprosjektet. Denne støtten gjør det mulig for en frivillig idrettsklubb å gi et regelmessig og gratis tilbud til barna – være seg gutter og jenter, etnisk norske og innvandrere. Det er idretten på sitt beste.

– Et så sunn og sosial møteplass som bandyskolen og Frogner Stadion, en viktig faktor for å styrke det sosiale klimaet og miljøet i en storby som Oslo, sier Tor Audun Sørensen.

TAS-MB

Om bandyaktiviteten i Frigg ellers, kan Tor Audun fortelle dette:

– A-laget er i 2.divisjon og har 25 mann i stallen. A-laget tar seg også av yngre spillere på treningene, og har et godt miljø. Bandyskolen hadde 65-70 deltakere de første to gangene i år. 2002-laget mistet sju spillere, men klarer seg. PW Johnsen har kontroll også på etablering av et 2006-lag. Rune Jørgensen på 2005 driver godt, det samme gjør Terje Bakken på 2007. Atle Braaten er hjørnestein som sliper, materiell og altmuligmann. Og Kjell Moe har kontroll på Frigg-cup, 4.-6. desember. Det meste går på skinner nå.

Som både ordføreren og andre kunne se med egne øyne: Frigg er mer enn fotball og mer enn bandy. Og mer enn bare idrett. Frigg er en klubb som fører folk sammen, gir glede og skaper trivsel.

God vinter videre, bandyfolk!