Rapport fra Frigg bandycup 4-6/12-2015

Innledning

Da er den 6. i rekken av Friggs bandycuper historie; helgen 4.-6. desember ble det spilt 122 kamper av 762 unge bandyspillere fra i alt 17 forskjellige klubber. Tross perioder med 10-12 grader pluss og 10 m/s vind, var forholdene på Frogner stadion rimelig bra.

Lange-skygger

I Frigg-Cup spilles det bandy fra tidlig morgen til sen kveld – også mens skyggene blir lange! Foto: Rune Jørgensen.

For flere stemningsbilder fra årets cup, se eget fotogalleri på http://frigg-cup.no/bandy/wp/bilder/.

 

Utvalgte resultater

Fra 2010 har vi deltatt med stadig flere lag; i år med syv, og ble med det 3. største klubb. At vi har klatret til 4. plass på statistikken for 2010-2015 med tot. 34 deltagende lag, er et entydig positivt resultat.

For de yngste er Frigg-Cup bredde, trivsel og lek. Her scoret våre lag i 2005-, 2006- og 2007/08-klassene svært høyt! Og ferdighetene var absolutt på høyde med motstandernes; her var det mange jevne kamper – mye fart og spenning!

For de to eldste klassene er det også konkurranse. Spesielt gledelig var det derfor at 2002-laget vårt vant sin pulje og endte på en meget hederlig 4. plass i konkurranse med ett år eldre motstandere.

I år var det Stabæk som tok hjem seieren i småguttklassen og fikk således sitt andre napp i vandrepokalen, mens Ready Tigers vant eldste lilleguttklasse etter en meget spennende finale mot Hauger/Haslum som måtte avgjøres med straffer. Vi gratulerer vinnerne!

Hauger-Haslum-mot-Frigg-2002

Frigg 2002, småguttlaget; fra kampen mot Hauger/Haslum. Foto: Torstein Vegheim.

Basert på meldinger underveis og i etterkant må årets cup sies å være rimelig vellykket – både for små og store! Frigg takker alle deltagere, spillere, ledere og foreldre, som bidro til å gjøre årets Frigg-Cup til en arena med trivsel, trygghet og mestring.

Utvalgte tall

Frigg-Cup synes å ha etablert seg som en populær cup i bandymiljøet. For 3. året på rad ble cupen fulltegnet, dvs. maksimal utnyttelse av tilgjengelig tid og banekapasitet – i god tid før påmeldingsfristens utløp. Mange lag kommer tilbake år etter år, nye kommer til, og de seneste sesongene har Frigg-Cup vært det største enkeltstående cuparrangementet i Bandy-Norge.

For spesielt interesserte kan det vises til følgende statistikk for cupens første seks år:

  • Deltagende klubber: 23 (forskjellige)
  • Deltagende lag: 428
  • Deltagende spillere: 4.460
  • Antall kamper: 690
  • Akkumulert spilletid: 287 t 30 min.

Takk

Friggs bandytilbud gjør seg ikke selv; det er mange som legger ned betydelig innsats for at alt kan gå på skinner.

Anledningen benyttes til å rette en stor takk til:

  • Tor Audun Sørensen og Atle Braaten, som år etter år legger ned utallige dugnadstimer for klubbens bandyskole og -cup!
  • Friggs to forbundsdommere, A-laget og unge bandyskoleinstruktører, som hvert år stiller opp som meget kvalifiserte cupdommere. I årets cup var vi 21 dommere fra egne rekker!
  • De aldersbestemte lagenes meget dyktige ledere, med Per W., Rune J. og Terje B. i spissen, + foreldregruppene som igjen møtte kvinne- og mannsterke til dugnadsinnsats.
  • Torstein Vegheim, som for 6. år på rad var stevnets speaker; styrer lag og tid. I år hadde han selskap av Tone og Bjørn Johann Rief.
  • Banemannskapet på stadion, som uansett vær- og føreforhold sørger for best mulige forhold!

Med hilsen

Frigg-bandy-samlebilde-2014-2015-cut1-2