Ta vel imot dagens jubilant, Mats Olavson!

Mats-Olavsons-101-kamp
Frogner stadion 17. januar 2016, Frigg møter Bergen bandy i det som skal bli Mats Olavsons 101 kamp i hans 9. sesong for Frigg A. Og hva kan vel bli bedre enn at Frigg vinner 7-4. Jubilanten & gratulantene; fra venstre: Atle Braaten, Kjell A. Moe, Mats Olavson, Knut A. Grundvig og Tor Audun Sørensen.

 

Frigg A-lags nyere bandyhistorie startet i forkant av sesongen 2005/06, da Knut A. Grundvig samlet gamle og nye bandyvenner til et lag. Da var det 28 år siden sist klubben hadde vært representert i seriesystemet for senior.

10-årsjubilèet ble således feiret etter forrige sesong. I løpet av disse årene har i alt 75 spillere, med opphav i 16 forskjellige klubber, akslet Frigg-drakten. Mange av disse har hatt korte karrierer i klubben. Men det har også vært flere sentrale bærebjelker og kontinuitetsbærere.

Jubilanten hører til denne kategorien. Han er opprinnelig Ready-gutt, fra den meget gode 1981-årgangen, og kom til Frigg A foran sesongen 2007/08. Denne vinterens sesong er hans niende strake for laget.

Blant dagens spillere har han således flest sesonger for laget.

Med dette topper han også adelskalenderen for flest antall kamper; – som første spiller i klubbens nyere tids bandyhistorie har han nå representert Frigg A i 100 obligatoriske kamper!

Dette står det meget stor respekt av.

Og som ikke det skulle være nok; jubilanten troner også øverst på listen over antall utvisningsminutter; foran denne sesongen hadde han tilbrakt i alt 195 minutter i «fryseboksen».

Ta vel imot dagens jubilant, Mats Olavson!

Bandyutvalget i Frigg vil ved dette hedre Mats og takke for innsatsen i alle disse årene med en liten blomsterhilsen og «noko attåt». Blomstene overrekkes av Knut A. Grundvig, A-lagets gründer og mangeårige lagleder og kaptein – som selv stoppet på 9 sesonger, 96 obligatoriske kamper og 175 utvisningsminutter da han ga seg foran fjorårssesongen, og Kjell A. Moe, trener for Frigg A i de tre sesongene 2008/09 til 2010/11.

Markeringen ble avsluttet til tonene av «Frigg-hymnen».

Frigg benytter også anledningen til å gratulere Bergen bandy med årets jubileum; klubben ble som kjent stiftet i 1936 og fyller 80 i år.

kjamoe

Frogner stadion, 16. januar 2016