Kanonstart for damene

Storseire, spilleglede, vinnervilje og optimisme. Friggs damelag har startet sesongen med et brak. Nå sikter de mot opprykk til 2. divisjon.

Damelaget i OBOS cup finalen

Det begynte med 6-0 over Rapid Athene fra Moss, fortsatte med 7-1 over Tistedalen og torsdag 12. mai ble det 8-2 over Aurskog/Høland. Friggs damelag har valset over motstanderne i 3. divisjon så langt, med full pott, tabelltopp og vanvittige 21 mål på tre kamper. Hvor skal dette ende?

– Vinnerviljen er sterk og vi har det gøy, vi både vil trene og spille kamper sammen. I tillegg har Chase gjort en god jobb og implementert en spillestil som fungerer veldig bra for oss, sier Stine Aleksandersen på Friggs damelag.

Etter en sterk sesong i fjor, der laget lenge var med i opprykkskampen, har fremgangen fortsatt i år. Trener Chase Mikkelsen har fått på plass flere nye spillere, en bredere og sterkere stall og gjort kampen om plassene enda hardere. Det hat ført til en positiv konkurranse, og godt nivå og oppmøte på trening.

– Vi har en god miks av nye og gamle spillere. De nye har raskt funnet sin plass i gruppa – både på og utenfor banen. Vi har mange spillere med mye erfaring og en del yngre med masse talent. En god miks, sier Stine.

Tidligere kunne laget være sårbare for skader, men nå står solide erstattere klare i omtrent hver eneste posisjon på banen. I tillegg har Frigg fått eget 11’er-lag  i 4. divisjon som gjør at alle får god kamptrening.

MAari

Og målet? Er det å rykke opp til 2. divisjon og nå enda en milepæl? Svaret kommer som et kanonskudd:

– Helt klart ja! I fjor var vi underdog i divisjonen og ingen hadde trodd at vi skulle gjøre det så bra. Nå er vi faktisk gode nok til å klare opprykket og vil jobbe målrettet mot det. Vi skal ikke sløse bort ett eneste poeng eller slippe inn ett eneste unødvendig mål, sier Stine.

Nå venter trolig hakket hvassere motstand, med Lørenskog og Skeid i de neste kampene. Det blir den store testen.

– Det er deilig å komme så godt i gang med sesongen og ha så stor målforskjell etter tre kamper. Nå venter tøffere motstand i de neste kampene, så da håper vi selvfølgelig på litt fotballmagi.

Målscorere
Målscorerne fra 8-2-seieren over Aurskog/Høland: Marthe Standal, Marte Hoel Ophaug, Kristin Dammen og Stine Aleksandersen.
sist
… and she scores!

Hvis du vil se superjentene i aksjon, så spiller de hjemmekampene på Marienlyst kunstgress annenhver torsdag kl. 20.15. Neste hjemmekamp er 26. mai mot Skeid.

Og den nydelige tabellen kan du se her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=148204

Årets Frigg-stall består av:
Mari Steimoeggen, Cathrine Villars-Dahl, Ingvild Havang, Therese Holmen, Marthe Standal, Stine Aleksandersen, Eirin Kleppa, Julie Hovind Heggedal, Silje Solheim Sunde, Maja Magdalena Gløtta, Veronika Bildini, Camilla Stranger, Ågot Larsen, Kristin Dammen, Marte Hoel Ophaug, Madelene Tangen Andersen, Margrethe Løvstad Helland, Itsaso Yuguero Garmendia.

Trenere er Chase Mikkelsen og Helge Sæther.

 Øverste foto: Andreas Kristoffer Berge