Forspilte sjanser

En ting var helt klart etter kampen mot Førde søndag: Bortelaget fra Vest var mest fornøyd med 1-1.

IMG_6879
Strømmetjenesten: Villiam Strømme scoret direkte fra corner.

Det var en vakker ramme rundt kampen på Tørteberg søndag. På tribunene og rundt banen samlet det seg etter hvert en horde med tilskuere, mange i blått og ganske mange Førde-fans også, skulle det vise seg. Kanskje var til og med bortefansen i overtall.

Men på banen var det Frigg som kjørte kampen, nærmest fra start til slutt. Allerede etter fem minutter hadde både Christian Mork og Sindre Wormdahl hatt hver sin store sjanse, og like før pause var David Eie nære på. 0-0 til pause var ikke kampbildet verdig.

Etter pause kom Frigg ut i samme tempo, med samme trykk og intensitet. Førde laget nesten selvmål, deretter fikk vi corner. Den satte likegodt Villiam Strømme rett i mål til sitt første offisielle mål for Friggs A-lag. 1-0 til Frigg, og ingen kunne si at det ikke var fortjent.

Ikke lenge etter fikk bortelaget straffespark etter en felling inni feltet, og fra ellevemeteren var Førde-spissen sikker: 1-1. Utover omgangen kjørte Frigg kampen på ny, og ingen fikk større sjanse til å score enn Ulrik Ferrer. Like etter at han erstattet spisskollega Lars Christan Kise, kom han alene med keeper. Men skuddet ble reddet. På tampen fikk Førde en mann utvist og det var enveiskjøring mot Førdes mål, men ballen fant ikke veien til nettet.

Ett poeng var to for lite i en kamp der man fortjente å vinne, men trøsten er denne: Frigg fortsatte den gode trenden fra seieren over Lørenskog og viste at noe har skjedd med laget. Dette er en gjeng som er bestemt på å vise at de duger, at de er på høyde med alle lag. Frigg er digg, og fortsettelsen blir spennende.

Kampfakta:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6398844

Se hva Førde skriver:
https://www.forde-fotball.no/2016/06/19/dramatisk-poengdeling-i-oslo/