Følg Frigg damers historiske opprykkskamp

 

Skal du lykkes må du stole på damene, i livet som i fotball. Bare se på Friggs damelag og hva de har prestert i 2016: 11 seire på 14 kamper, 40 mål i pluss og serieledelse i 3. divisjon. Og nå: Avgjørende opprykkskamp mot Eidsvold TF på Tørteberg torsdag 29. sept. kl. 18.30. Kommer du og heier?

Damene har tviholdt på førsteplassen på tabellen siden første seriekamp. Når to kamper gjenstår, leder Frigg med fire poeng foran tabelltoer Skeid. De to øverste lagene i serien rykker direkte opp til 2.divisjon. Bækkelaget på 3.plass ligger 6 poeng bak Frigg, og med Friggs suverene målforskjell (55-16), er det kun en ørliten teoretisk sjanse for at opprykket kan glippe.

Se tabellen her: https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=148204

– Vi kjenner ikke så mye på presset, men heller på et ønske om å finne tilbake til den stabile, gode følelsen vi hadde i vårsesongen. Vi har et godt grep om opprykket, og det hadde vært gøy å sikre seriegullet på Tørteberg, sier kaptein Marthe Standal.

12094895_844037895694372_2235827439510042430_o
Spillerglede
– Vi har vært tålmodige både i 2015 og 2016. Vi har hatt fokus på glede og det sosiale ved siden av trening og kamp, og det tror jeg har vært en viktig grunn til at årets sesong har gått så bra, fortsetter Marthe.

I 2015 tapte Frigg opprykkskampen til 3.divisjon mot Fjellhamar, men ble likevel tilbudt plass i 3.divisjon som beste toerlag. I debutsesongen i 3. divisjon hang laget lenge med i opprykksstriden, men endte til slutt på den sure 3. plassen. Nå ligger imidlertid alt til rette for at damelaget skal ta nye steg i ligasystemet.

– Frigg har jobbet godt siden i fjor med å optimalisere, ikke bare rundt spillergruppa, men også rammene rundt laget. Om vi ser på alt arbeidet som er lagt ned og det spillet vi spiller gjennom sesongen, så er det veldig fortjent at vi ligger der vi ligger nå, sier Marthe som har trua på laget i en høyere divisjon.

– Vi er uten tvil det laget som spiller den mest underholdende fotballen i divisjonen. Og derfor kan vi hevde oss mot lag også i 2.divisjon.

Vårsesongen var en fest, med åtte strake seire før de gikk på sitt første tap for sesongen hjemme mot Høybråten/Stovner. I høstsesongen har det imidlertid lugget noe mer både i forsvarsspill og angrepsspill.

13304990_964358143662346_7538514306804140711_o

– Vi har ikke helt funnet tilbake til flyten vi hadde før sommeren. Generelt har vi vært mer stressa med ball og slitt litt med å ta de riktige valgene.


– En drømmekamp
Forrige torsdag kunne serien allerede blitt avgjort, men det ble en tøff kamp mot Bækkelaget – som er på desperat poengjakt i kampen om opprykk.

– Jeg syns et par av lagene har tatt steg opp fra vårsesongen og funnet ut hvordan de skal forsvare seg mot oss, samtidig som vi ikke har vært like på tå hev, sier Marthe.

Og hva sier treneren, Tove Tuntland? Hun bare gleder seg:

– Kampen på torsdag er alle spilleres og treneres drøm. En kamp som får adrenalinet til å pumpe. Det har vært en solid sesong, og jeg har stor respekt for arbeidet som er blitt lagt ned før jeg kom inn. Jeg synes laget har vist karakter både på og utenfor banen. De lytter og er lojale til varianter og system selv om gruppen består av mange erfarne og ekstremt gode fotballspillere på dette nivået. På banen krever de mye av hverandre, og det er derfor laget har tatt så store steg sammen. Nå gleder vi oss til kamp, bli med å hei oss frem til seier!

Vi stoler på damene. Og vi oppfordrer alle til å ta turen til Tørteberg torsdag kl. 18.30. Det handler om et historisk opprykk for Frigg damer, det handler om et historisk seriegull i 3. divisjson. Hvilke steg laget har tatt.

Og hvis ikke det er overbevisende nok for deg: Det blir speaker, kiosksalg og festfotball. Og vafler!