Frigg bandycup 2.-4. desember 2016

Da er den 7. i rekken av Friggs bandycuper historie; helgen 2-4. desember ble det spilt 122 kamper av mer enn 750 unge bandyspillere fra i alt 18 forskjellige klubber. Med noen små blå og glimt av sol var forholdene på Frogner stadion riktig så bra.

Se bildegalleri fra årets cup her

Utvalgte resultater

Fra 2010 har Frigg deltatt med stadig flere lag; i år med seks, og ble med det 5. største klubb. At vi har klatret til 4. plass på statistikken for 2010-2016 med tot. 40 deltagende lag, er et entydig positivt resultat.

For de yngste er Frigg-Cup bredde, trivsel og lek. Her scoret våre lag i 2005-, 2007 og 2008/09-klassene svært høyt! Og ferdighetene var absolutt på høyde med motstandernes; her var det mange jevne kamper – mye fart og spenning!

For de to eldste klassene er det også konkurranse. Vi hadde ingen lag i eldste lilleguttklasse i år, mens småguttlaget vårt (2002) kom på en hederlig 2. plass i sin gruppe.

I år var det nok en gang Stabæk som tok hjem seieren i småguttklassen og tok dermed cupens vandrepokal til odel og eie, mens Drammens-laget Skiold vant eldste lilleguttklasse etter meget spennende sluttspillkamper i begge klasser. Vi gratulerer vinnerne!

 

Basert på meldinger underveis og i etterkant må årets cup sies å være rimelig vellykket – både for små og store! Frigg takker alle deltagere, spillere, ledere og foreldre, som bidro til å gjøre årets Frigg-Cup til en arena med trivsel, trygghet og mestring.

Utvalgte tall

Frigg-Cup synes å ha etablert seg som en populær cup i bandymiljøet. For 4. året på rad ble cupen fulltegnet, dvs. maksimal utnyttelse av tilgjengelig tid og banekapasitet – i god tid før påmeldingsfristens utløp. Mange lag kommer tilbake år etter år, nye kommer til, og de seneste sesongene har Frigg-Cup vært det største enkeltstående cuparrangementet i Bandy-Norge.

For spesielt interesserte kan det vises til følgende statistikk for cupens første syv år:

  • Deltagende klubber: 23 (forskjellige)
  • Deltagende lag: 504
  • Deltagende spillere: 5.222
  • Antall kamper: 812
  • Akkumulert spilletid: 338 t 20 min., tilsvarende mer enn 14 døgn med bandy.

Takk

Friggs bandytilbud gjør seg ikke selv; det er mange som legger ned betydelig innsats for at alt kan gå på skinner. Anledningen benyttes til å rette en stor takk til:

  • Tor Audun S. og Atle B., som år etter år legger ned utallige dugnadstimer for klubbens bandyskole og -cup!
  • Friggs to forbundsdommere, A-laget med Torstein N. i spissen, og våre unge bandyskoleinstruktører, som hvert år stiller opp som meget kvalifiserte cupdommere. I årets cup var vi mer enn 15 dommere fra egne rekker! Spesielt i år skal nevnes ungdommer fra 2002-laget med Viljar J. i spissen, som både dømte og hjalp sekretariatet med forefallende under hektiske cup-dager.
  • De aldersbestemte lagenes meget dyktige ledere, med Rune J. og Terje B. i spissen, og ikke minst lagenes foreldregrupper som igjen møtte kvinne- og mannsterke til dugnadsinnsats.
  • Torstein V., som for 7. år på rad var stevnets speaker; styrer lag og tid. I år hadde han selskap av Jan Tore H. og Bjørn Johann R.
  • Miljøetatens forvalter og banemannskap på stadion, som uansett vær- og føreforhold sørger for best mulige forhold!

frigg-cup-2016-alle-baner