Knallstart av Frigg-damene

Når sesongens første kamp er borte mot et lag som kom rett fra 1. divisjonsspill, er det ikke bare å ta med poeng. Men Friggs damer klinte til med 2-0-seier i debuten i 2.divisjon lørdag.

Her følger damelagets egen rapport etter seieren mot Raufoss, som er så utmerket at det eneste som gjenstår å legge til, er: Er det rart vi er stolte av disse Frigg-jentene?

De historiske øyeblikkene står i kø før Frigg-damenes A-lag. Etter opprykket i fjor har vi brukt vinteren til å forberede oss på vår tøffeste oppgave hittil.

Tapet av trener Tove Tuntland og det faktum at erstatteren på trenersiden ombestemte seg bare noen uker før seriestart, har gjort at det har blitt en kronglete oppkjøring. Vi har ikke fått øvd på den nye formasjonen like mye som vi har ønsket og det har blitt vekslende resultater i treningskampene. I tillegg har midtbanegeneralen Julie Heggedal vært ute med skade. Det var derfor knyttet stor usikkerhet (og spenning!) til hvordan det skulle gå i debuten i 2.divisjon.

frigg-damer1

Det var ikke hvilken som helst motstander vi skulle ta fatt på i debuten heller. Raufoss rykket ned fra 1.divisjon foran denne sesongen og har i flere sesonger imponert med sitt unge lag i 2.divisjon. At Raufoss allerede var godt i gang med oppvarmingen da vi ankom stadion halvannen time før start (med minibuss for aller første gang forresten) satte en ørliten støkk i oss også. Og det faktum at de trener fem ganger i uka mot våre to treninger gjorde jo ikke akkurat at vi fikk mindre respekt for motstanderlaget.

Likevel var det bare å nyte denne nervøsiteten og ikke minst rammene rundt kampen. Frukt og kaffe i garderoben er ingen selvfølge, innmarsj til en flott stadion med et nydelig dekke, mange tilskuere på tribunen (for oss er alt over 15 tilskuere mange) og ikke minst et etterlengtet gjensyn med linjedommere!

Det første kvarteret i kampen var nervene synlige. Raufoss tok kommandoen, men klarte heldigvis ikke å komme til noen farlige avslutninger. Vi forsvarte oss godt i motvinden, tettet rommene og presset Raufoss til å slå langt. Etter hvert tok vi kontroll over spillet, men slet med å komme til de store sjansene. Helt på tampen av første omgang rullet vi opp et nydelig angrep og Eirin Kleppa serverte Ågot Larsen som fikk stå helt alene og enkelt kunne sette inn 1-0. Deilig!!

Andre omgang startet som den sluttet. Raufoss slet enda mer i motvinden, mens vi presset på. Allerede etter seks minutter kunne Stine Aleksandersen enkelt stå på bakre stolpe og kontrollere inn 2-0 på hjørnesparket fra Kleppa. (Verdt å nevne at herrelagets David Eie har lagt opp corner-taktikken vår). Like før hadde Kristin Dammen en nydelig avslutning på innsiden av stolpen. 2.omgangen ble en real oppvisning i vinnervilje og lagmoral. Vi vant duellene, spilte ball og slapp aldri hjemmelaget inn i kampen igjen. Og ikke minst hadde vi en engasjert og behersket trener i Ruben Bergseth som hadde trua på seier fra vi satte oss på bussen fra Oslo. Det hjelper på!

Vi har kanskje blitt bortskjemte med seirer de siste årene i 3.divisjon. Dette året blir det annerledes. Nervene kommer til å stå i høyspenn og vi må kjempe for hvert eneste poeng for å overleve i en tøff divisjon. Da er det deilig å overraske både seg selv og motstanderne med en slik oppvisning. La oss fortsette slik og vise at vi kan slå godt fra oss i 2.divisjon – selv om vi bare trener halvparten av det motstanderne gjør. Frigg er digg!

PS: Herrelagets David Eie og B-lagets trener Ruben Bergseth leder foreløpig hele Friggskuta etter Tove Tuntland og skal ha stor kudos for at de følger oss opp på trening og har lagt opp til vellykkede spilleplaner hittil!

Kampfakta:
Raufoss Damer – Frigg 0-2 (0-1)
0-1 Ågot Marie Larsen (45)
0-2 Stine Aleksandersen (55).
Dommer: Terje Klungsøyr, Mork IL
Tilskuere: ca. 100

Friggs lag: Mari Steimoeggen, Ingvild Havang, Marthe Standal, Therese Holmen, Stine Aleksandersen, Lisa Bjørnstad, Eirin Kleppa, Maria Persen , Madelene Tangen Andersen, Ågot Larsen, Kristin Dammen, Nora Haartveit, Tora Veum.

Neste kamp er torsdag 27.april. Da tar vi imot Kolbotn 2 på Tørteberg kl 20.15.