Dette er også Frigg

Onsdag denne uka ble ett tonn daukjøtt kastet ut på en norsk fotballbane. 16 Frigg-spillere med mer fett enn hår, med mye utdannelse og lite forstand til å innse at fotballivet tilhører fortiden, subbet ut på Sandvika Stadion til Frigg oldboys’ første seriekamp for sesongen.

dsc_0738 dsc_0742 dsc_0744

De 50 tilskuerne som hadde sett jentekampen like før, forsvant med kveldslyset, og igjen sto Friggs profilløse menn som skulle forsvare æren mot gulkledde Bærum. Bærum kom med gamle tippeligaspillere som Andre Muri, spilleren som hadde sin styrke i hodespillet, men som ikke lenger kan bruke hodet. Iallfall ikke til å nikke. Da er overgangen fra toppfotball til oldboys kort.

Vi kom med en gruppe som sikkert har over 1000 A-kamper for Frigg til sammen. På 50-tallet, vel å merke. Ok … så er det ikke SÅ lenge siden, selv om det føles sånn når du strekker deg etter den første ballen, drar på isjias, nakkesleng og appelsinhud og tenker at neste uke blir jeg hjemme på sofaen.

Men vi er Frigg. Vi også. Vi har de samme blå og vakre draktene, de samme ambisjonene om å forsvare klubbens ære og den samme gleden over en pasning som faktisk kommer fram til en medspiller. Vi er bare ørlitegrann over toppen. En smule bare. Hakket mindre god. Men vi har en lovende framtid. Bak oss.

Vi lot ikke Bærum ta rotta på oss. De vant serien i fjor og året før, men i vårlyset onsdag kveld hengte vi oss fast i motstandernes trøyer, like ufint og usportslig som før. Vi har ikke glemt gamle kunstner. De gjorde 1-0, vi slo tilbake og gjorde 1-1. Uavgjort i årets vanskeligste bortekamp. Livet er herlig!

Hvem er disse usynlige antiheltene på Frigg oldboys? Jo, vi er fine karer, flotte karer. Vi er Tomas Brolin på tampen av karrieren, vi er Maradona i sitt åttende comeback, vi er Vikingarna i åletrange jeans, vi er en stripe i Pondus. Vi er en gjeng med litt for trange drakter. Ja, for det er drakta som er for trang, ikke kroppen som … La oss ikke fullføre den setningen. Vi er:

Andreas «Læff» Bråthen, Anders Gottlieb Nygaard, Mats Olavson, Stein Arve Bernes, Thomas Mala, Audun Sandvik, Lasse Lønnebotn, Per W Johnsen, Bjørn Haugan, Håvard Gaare, Bjørn-Richard Monsen, Jacob Young, Kenneth Torvik Tønne, Øivind Mæland, Rachid Amroun, Tord Loe, Thomas Hagness, Frederik Waitz, Jacob Brekken, Nahom Debasay, Aleksander Kristofferson, Johan Nås, Glenn Fandorfer og Sigurd Thoen.

oldboys_2 oldboys_3

Vi er som Old Spice, vi går aldri av moten. Hva med å komme og se på oss? Neste kamp er onsdag kl. 19 på Marienlyst. Ta gjerne med en pose med «Kongen av Danmark», vi liker å kose oss med det i pausen.

Kampfakta:
Bærum Spk M33 – Frigg M33 1-1 (1-0)
Sandvika stadion
Tilskuere: 0
1-0 En heldig Bærum-vipp
1-1 Lasse Lønnebotn

Laget:
Læff
Anders – Stein Arve – Mats – PW
Tord – Mala – Håvard – Lasse
Kenneth – Øivind

Innbyttere: Jacob Y, Frederik, Audun, Bjørn-Richard, Johan.

For terminliste og tabell, se her:

https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=153553