22692073

Damene sikter høyt

Det nærmer seg seriestart for damelaget og trener Tove Tuntland tror Frigg vil overraske i årets 2. divisjon. Kanskje allerede mot seriefavoritten Kongsvinger i seriestarten neste lørdag?

– Vinteren begynte tungt med mye frafall og i noen kamper klarte vi såvidt å stille med 11 spillere. I februar så det mørkt ut. Men så har noen spillere tatt noen steg og nye er kommet inn, så nå er jeg optimistisk, sier Tuntland.

Frigg damer i 2017 etter seier over Hallingdal.

Frigg debuterte i 2. divisjon i fjor og sjokkåpnet med seier borte mot Raufoss. Siden gikk det tyngre og høstsesongen ble en kamp om å overleve i divisjonen – som de klarte. Tuntland tror erfaringen har vært nyttig.

– Dette laget vant alt som var år etter år, derfor var det uvant å begynne å tape kamper i fjor. Men nå kjenner spillerne nivået og vil ta det med en gang, sier hun.

– Hva er målsetningen i serien?

– Vi sikter mot øvre halvdel. Vi er underdogs og det liker jeg, men jeg tror vi skal få en god sesong. Vi ser solide ut nå og laget begynner å sette seg.

– Hvordan vil du beskrive lagets spillestil?

– Vi skal spille offensiv fotball og stå høyt i banen. Det er trener Piotr Wykurz som er sjef for spillesystemet og det er han god på. Vi er ikke så opptatt av hvilken formasjon vi spiller, men mer relasjonene mellom spillerne.

I første serierunde, lørdag 21. april, spiller Frigg borte mot Kongsvinger – et lag som rykket ned fra 1. divisjon i fjor og regnes som favoritt til å rykke opp. Ergo: Seriestarten kan ikke bli tøffere.

– De har alt å tape og kjenner nok på presset, mens vi har alt å vinne. I løpet av en lang sesong kan det godt vise seg at Kongsvinger ikke er så gode, og at vi er bedre enn mange tror. Derfor passer det bra på møte dem i første kamp.

Stor stemning etter at plassen i 2. divisjon ble sikret i fjor.

Damene møtte Snøgg i generalprøven før seriestart og spilte uavgjort 3-3 mot et sterkt 2. divisjonslag.

– Det var gøy å se at samtlige spillere var påskrudd i den kampen, og vi fikk se igjen bilder som vi har jobbet med på trening. Det er alltid skummelt å dra frem enkeltspillere, men Julie Hovind Heggedal var banens gigant med et herlig killer-instinct, sier Tuntland.

PS! Få med deg Frigg-damenes første hjemmekamp, lørdag 28. april kl. 15 på Marienlyst kunstgress. Motstander er Hønefoss BK. 

Vinterens treningskamper har gått slik:

Bærum – Frigg 4-2
VIF 2 – Frigg 6-1
ØHIL 2/J19 – Frigg 2-1
Lyn 2 – Frigg 3-1
Snøgg – Frigg 3-3

Damelagets spillerstall 2018:

 1. Mari Steimoeggen
 2. Ingvild Havang
 3. Jannie Gefle
 4. Marisa Elena Olsen
 5. Lisa Lagethon Bjørnstad
 6. Kristin Dammen
 7. Stine Aleksandersen
 8. Tora Veum
 9. Amanda Søfteland
 10. Julie Hovind Heggedal
 11. Maria Persen
 12. Irene Janssens
 13. Nora Aasly Haartveit
 14. Anne Steimoeggen
 15. Ingeborg Ingersdatter Djupnes
 16. Hanne Neby
 17. Tonje Storbråten
 18. Charlotte Bråttum
 19. Eline Norland

* Hanna Jønland, Camilla Alderin og Sunniva Skeie Wiencke er også tiltenkt plass i stallen når overgangene deres er fullført.

Trenere: Piotr Wykurz og Tove Tuntland