22692073

Super-mega-giga-seier!

Friggs A-lag kunne ikke sendt en verre beskjed til motstanderne i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6: Serien åpnet med 7-1 over Stålkameratene.

Som alle serieåpninger hadde også denne kampen på lånebanen KFUM Arena en eim av sure mager og prumpenerver, både Frigg og motstanderne fra Mo i Rana lurte på hvor gode de egentlig er. Det gikk ikke mange minuttene før noen svar begynte å tikke inn.

Mork og mystisk: Midtbanemotor Christian Mork scoret ett av de syv målene mot Stålkameratene.

Kun fire minutter var spilt da en gulkledd Stålkam-spiller rotet bort ballen i eget forsvar, og som bakerste mann felte Moïse Nsuanda vår mann på vei alene gjennom. Dommeren var ikke i tvil: Det var rødt kort og utvisning.

Det skulle likevel ta sin tid før Frigg startet stormløpet mot en svekket motstander, og ikke før Stålkameratene tok ledelsen etter en corner ble det fart over sakene. Men det ble det også VIRKELIG fart over sakene.

Stålkameratene prøvde først alle mulige midler for å ri på ledelsen. De parkerte bussen, som det så fint heter på det fotballspråket. De la seg i forsvar og gjorde sitt for å holde fast, men Frigg fant likevel flere dører forbi bussen. Samtidig sto lagets ledene på linja og kikket ulmt mot den metafysiske bussen på parkeringsplassen, den samme metafysiske kolossen på fire hjul der bagasjerommet hadde gått i vranglås og utstyret var låst inne slik at kampen måtte utsettes i 15 minutter.

Men vi skal la både metafysiske busser i vranglås og metaforiske busser på egen 16-meter ligge, og heller snakke om Frigg. Våre gutter. For på stillingen 0-1 startet bombardementet,. En stund reddet gjestenes keeper, Nathan Munda,  både den ene og andre Frigg-sjansen, men etter en drøy halvtime var det slutt. I løpet av ti minutter før pause scoret Per Erik Forgaard (1-1), Christian Mork (2-1), Andreas Hermansen (3-1) og Vital Curtis Kaba (4-1). Kampen var i realiteten avgjort. Stålkameratene var ferdig.

Men ikke Frigg.

Vi var ikke ferdig.

Vi hadde så vidt begynt.

Hele andre omgang forløp omtrent slik: Stålkameratene løp og løp, fikk en og annen kontring og ville ha en straffe. Men Frigg … Frigg holdt tempo på ballen, var i konstant bevegelse, et blått hav skylte bølgene over en gul båt som krenget voldsomt og sendte SOS-signaler til benken. Kaba gjorde 5-1 etter et lekkert, fartsfylt angrep, innbytter Jostein Lundemoen satte inn 6-1, før Kaba avsluttet festen med 7-1 like før slutt. Det hører med til historien at banens beste spiller trolig var Stålkamaratenes keeper, så da er det bare å gjøre regnestykket selv. Sluttresultatet kunne sett enda mer dramatisk ut. Uansett endte det i en super-mega-giga-seier. Når Oslo-kollega Vålerenga vant 6-1 samme dag i eliteserien, kunne ikke Frigg være noe dårligere.

For en start på årets seriespill.

I neste runde venter Skarp borte, lørdag kl. 13 på Skarpmarka kunstgress i Tromsø. Men først: Du har vel ikke glemt cupen? Onsdag førstkommende klokken 18 på nye, fine, myke Marienlyst kunstgress: Frigg – Strømmen. Vi møter laget fra 1. divisjon i 1. runde. Be there!

Kampfakta:
Frigg – Stålkameratene 7-1 (4-1)
KFUM Arena
0-1 Fredrik Nedregård (13.)
1-1 Per Erik Forgaard (33.)
2-1 Christian Mork (34.)
3-1 Andreas Hermansen (42.)
4-1 Vital Curtis Kaba (44.)
5-1 Kaba (51.)
6-1 Jostein Lundemoen (63.)
7-1 Kaba (89.)

https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6906439

Se hva Rana Blad skriver:
https://www.ranablad.no/fotball/stalkam/stalkameratene/nathan-hadde-det-ene-tigerspranget-etter-det-andre-da-stalkam-virkelig-fikk-kjenne-pa-nivaet/s/5-42-376006

Se hva Stålkameratene skriver:
https://staalkam.no/hovedside