22692073

Nesten for damene

Friggs damelag åpnet seriespillet i 2. divisjon lørdag, og ga opprykksfavorittene og fjorårets 1. divisjonslag Kongsvinger kamp til døra. Det endte med 1-2-tap, men all ære til et Frigg-lag som viser at de har noe å fare med i årets 2. divisjon.

Trener Tove Tuntland har sendt oss referat og bilder:

Det er alltid knyttet stor spenning rundt årets første seriekamp, og adrenalinpumpa slår litt ekstra når det i tillegg er solide Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel. Kongsvinger har lenge hatt god satsing på kvinnesiden, og rykket i 2011 opp til 1. divisjon. Der har de spilt helt frem til i fjor, da det rykket ned med kun tre poengs margin. De har selv uttalt at de skal rykke rett opp igjen i 2018. Derfor var vi klar over at dette kom til å bli en tøff kamp, men vi hadde troa på at vi kunne plukke med oss poeng på en god dag.

Som en serieåpning pleier, begynte kampen som ventet litt smånervøst, derfor hadde vi blitt enige på forhånd om å slå noe langt innledningsvis. Etter en jevn og litt rotete åpning, festet Kongsvinger et grep om kampen, og etter et kvarters spill tar Kongsvinger ledelsen etter at en retur fra stolpen treffer Ingvild og går i mål. Kongsvinger spiller seg frem til noen halvsjanser, men vi står godt bakover, selv om vi ikke får holdt så mye i ball selv. Vi er selv farlig frempå ved et par anledninger, både ved Hanna og Kristin. Med til tider kraftig motvind og et godt kongsvingerlag går vi til pause med bare et baklengsmål i sekken, noe vi må si oss fornøyd med.

I pausen gjør vi et bytte, Charlotte går ut og Sunniva kommer inn til sin Frigg-debut.

Vi starter 2.omgangen friskt, og er toneangivende de første 10. Det er derfor ikke ufortjent at Julie setter inn 1-1 på corner fra Hanna etter timen spilt. Det var nå ny spenning i kampen, og vi håpet scoringen ville gi oss en vitamininnsprøytning. Men Kongsvinger ville det annerledes, og kjempet seg inn i kampen igjen etter scoringen vår. Etter 68 minutt setter de den viktige 2-1 scoringen. Begge lag hadde sine sjanser mot slutten av kampen, uten at noen av lagene klarte å omsette sjansene i mål. Dermed forble alle 3 poengene igjen på Gjemselund.

Vi var skuffet etter kampen fordi vi synes at vi stort sett hang godt med, og hadde vi kommet opp på vårt beste hadde vi hatt mulighet til å ta med oss poeng hjem til Oslo. Nå må vi nullstille og forberede oss godt til nok en tøff kamp når fjorårets avdelingsvinner Hønefoss kommer på besøk til årets første hjemmekamp neste lørdag. Kampen spilles på Marienlyst kl. 15.

Se kampfakta her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6916020