22692073

Serieleder!

Serieleder!

Er det Frigg vi ser der oppe? På toppen av 3. divisjonstabellen?

La oss begynne med konfekten med en gang: Friggs A-lag leder 3.divisjonsavdelingen, Norsk Tipping-ligaen avdeling 6, etter 2-0-seier over Harstad søndag. Mmm… smak på det. Frigg … Serieleder… Foran Lyn, foran Fløya og Junkeren og hva de måtte hete. Vakrere blir det ikke. Selv ikke en blomstrende mai med sommertemperaturer klarer å varme mer.

De kan takle. De kan score. De kan vinne. De er Friggs A-lag.

Og kampen mot Harstad? Frigg vant fullt fortjent og burde vunnet mer. Det begynte allerede etter sju minutter, da Frigg klarte å vinne ballen høyt i banen, småspilte seg fint gjennom på venstre, og til slutt fikk Per Eik Forgaard pirker ballen i mål fra kort hold. Frigg fikk den drømmestarten de ønsket seg.

Målet ga selvtillit og de blå trøyene fra Oslo holdt ballen raskt mellom seg, og det gulsvarte hjemmelaget ble løpende mellom. Så må vi kose oss litt med 2-0-goalen, for hvilken goal det var. Ballen gikk på en- og to-touch fra spiller til spiller, for raskt for hjemmelaget, venstreback Helge Neumann hadde flyttet seg høyt i banen, timet løpet perfekt, fikk en perfekt pasning, slo inn på første berøring og hvem andre var posisjonert foran mål, og scoret lekende og lett? Jo, goalgetter Vital Curtis Kaba. Hans sjette mål på fire seriekamper. Hvilken spiss han er. Hvilket lag Frigg er.

Harstad? De hadde en nesten-sjanse, men bortsett fra det klarte nordlandsbussen aldri å trenge gjennom oslomuren. Frigg var gode i presset, godt organiserte og vant duellene. Og dette var mot et Harstad-lag som ga eliteserielaget Bodø/Glimt god match i cupen i midtuka.

Nevnte vi at Frigg er på toppen av tabellen?

Ikke?

Jo, nå skal du høre…

Se kampfakta og den vakre tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=158520

Se kampen i opptak her (krever innlogging):
https://pluss.nettavisen.no/regionsligaen/direktesending/harstad-il/harstad-frigg/v/5-91-31079