Sambaen er løs

Det ble en ny målfest på Marienlyst kunstgress søndag da A-laget åpnet alle portene hos Sortland og sendte nordlendingene hjem med 6-0-tap.

Christian Mork var bare en av sambaguttene på Marienlyst søndag,

Sortland kom til Oslo som desidert bunnlag, null poeng og minus 38 i målforskjell. Samtidig hadde laget hentet tre nye spillere fra et høyere nivå før kampen mot Frigg, og var innstilt på å vise seg fra en bedre side. Og i første omgang var kampen ganske jevnspilt. Sortland fikk de første målsjansene og hang godt med, men utover i kampen lurte man egentlig bare på en ting: Var det Frigg som spilte fotball utpå der, eller var det Brasil?

Var det dagens Frigg-kaptein, Shariff Cham, som brøt en pasning etter 18 minutter, utfordret en, to og tre spillere før han satte ballen i mål? Eller var det Casimiro?

Var det Per Eik Forgaard som dundret ballen hardt og solid bak keeper like før pause til 2-0? Eller var det Philippe Coutinho?

Var det Christian Mork som vippet inn 3-0 på lekent vis? Eller var det Neymar?

Var det Vital Curtis Kaba som klikkhælet inn sitt 11. seriemål kvarteret før slutt, etter flott pasningsspill i høyt tempo? Eller var det Gabriel Jesus?

Og var det Marcelo og Neymar som spilte vegg på venstrekanten og sentret til Roberto Firmino som gjorde 6-0? Eller var det Lars-Petter Moss, Per Eik Forgaard og Ulrik Ferrer?

Det var ikke godt å si.

Sambarytmer var det uansett og scoringene var av det lekre slaget.

Nå er Bras … eh, Frigg for alvor med i tet-sjiktet, bare to poeng bak ledende Junkeren. Og spiss blikket nå, for dette er viktig: Neste Frigg-kamp er mot Lyn, erkerivalen, Oslo-naboen og – som de ville sagt i «Heimebane» – jævla Lyn: Da trenger laget din støtte, sted og tid er søndag 17. juni kl. 15 på Bislett Stadion.

Frigg er … nettopp. Digg.

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520

Se Frigg-Sortland i opptak her (krever innlogging):
https://pluss.nettavisen.no/direktesending/regionsligaen/frigg/frigg-sortland/v/5-91-40019