Damelaget imponerer

Åtte kamper er spilt og Friggs damelag har vunnet halvparten av kampene. Laget har satt seg skikkelig i respekt i årets 2. divisjon. Her er en statusrapport fra innsiden, sendt som en lissepasning fra Anne Steimoeggen:

Før sesongen ble det mye utskifting av spillere, vi fikk inn en håndfull solide forsterkninger, og i år er vi kanskje bedre enn noen gang. En av våre nye spillere er Hanne, en hamarsing som kom flyttende over dammen, og da snakker vi ikke om Mjøsa, men Atlanterhavet. Hun har de siste årene spilt college-fotball, er blid som ei sol og god som gull. Hun har tatt Frigg-hjertene våre med storm, og også blitt utnevnt som kaptein.

De første kampene våre ble som ventet tøffe.

Første seriekamp var borte på Gjemselund mot laget som før sesongen kom ned fra 1.divisjon, Kongsvinger. Dette ble et ergerlig tap (2-1), og et tap vi fortsatt irriterer oss over. Ja, på papiret skal vi kanskje ikke slå et lag som spilte 1.divisjon i fjor, men kampen var jevnspilt, og med litt flaks kunne vi fort tatt med oss poeng fra denne kampen.

I seriekamp nummer to var nok et tøft lag representert på andre banehalvdel. Hønefoss vant vår avdeling i fjor, men tapte kvalifisering om plassen i 1.div. Vi gikk inn i kampen med sterk motivasjon og trua på seier. Denne kampen var også forholdsvis jevnspilt, og vi hang med i banespillet. Men gode lag utnytter sjansene sine, og er gode i boks. Dermed ble det til slutt et fortjent 2-5 tap. Hønefoss var rett og slett for gode i de avgjørende situasjonene. Man kan spekulere i om vårt spill også var preget av at vi var et forholdsvis «nytt» lag der relasjonene og presisjonen ikke sitter helt.

Kamp nummer tre var en historisk kamp for Frigg Damer, vi spilte vår første NM-kamp. Dette var stas og vi var stolte over å bære Frigg-drakta, ekstra gøy at det var på hjemmebane. Vi håpet at Byåsens reisevei og undervurdering skulle hjelpe oss på veien, der tok vi visst feil. Selv om vi ikke hadde sjans til å holde tempoet til Byåsen, er vi uansett veldig fornøyd med å skrive historie.

Den neste kampen spilte vi borte mot Fjellhamar, laget som rykket opp fra 3.divisjon i fjor. Dette ble en kamp vi egentlig bare vil sette en strek over, vi var langt under pari. Og for å si det slik, vi har mye å revansjere i returoppgjøret. Resultat: Fjellhamar-Frigg 1-0.

Selv om kampen mot Fjellhamar bare er flaut, gjorde tapet noe med oss i spillergruppa. Vi fikk den berømte ketsjup-effekten hjemme mot Hallingdal i neste kamp, og kasserte like så greit 12 av 12 poeng på de fire neste kampene. Maskineriet er virkelig i gang, og til tider har vi spilt festfotball.

Frigg-Hallingdal: 8-0
Høybråten/Stovner-Frigg: 1-3
Fart 2-Frigg: 0-5
Frigg-Øvrevoll Hosle 2: 3-2

Mandag spilte vi mot Røa 2, et typisk rekruttlag, der man aldri vet hva som står på andre siden. De kunne skimte med navn som blant annet Siri Norby, Kristine Edner Wæhler og Hedda Strand Gardsjor. Altså en haug med rutine. De straffer oss hardt med to raske mål på cornere, vi reduserer til 1-2 etter fint kombinasjonsspill. Men Røa scorer på en overgang rett før pause, og ved halvspilt står det dermed 3-1 til hjemmelaget. Begge lag kunne med litt hell puttet både ett, to og tre mål til i andre omgang, men flere mål ble det ikke i kampen, som ebbet ut i 3-1. Uansett to lag som ønsker å spille fotball. Resultat: Røa 2 – Frigg 3-1

Hittil i serien står vi med 4 seire og 4 tap. Vi har etablert oss midt på tabellen, og tar sikte mot å klatre oppover. Vi har igjen tre kamper av vårsesongen, og håper at Frigg-supportere der ute har lyst til å følge oss på veien. Vår neste hjemmekamp er søndag 17.juni kl. 15:00 på Marienlyst, mot østfoldlaget Sarpsborg 08.

Psst! Følg oss på Instagram og Facebook!