Ingen scorer på Frigg

Hvilket lag i de tre øverste divisjonene i Norge har sluppet inn færrest mål? Det stemmer: Frigg Oslo FK.

Seks kamper på rad uten baklengsmål. Totalt ni av 16 kamper uten å slippe inn mål. Ufattelige åtte innslupne mål på 16 kamper. Selv om Frigg ikke leder serien, er ingen i nærheten av å være så solide defensivt. Ingen i hele Norge, faktisk.

Aadland: «Kom igjen, karer. La motstanderne få én sjanse, da. Bare én».

Å være gjerrig er sjelden et honnørord, bortsett fra når vi snakker om å forsvare seg i fotball. Da er gjerrig det vakreste ordet du kan finne. Hvorfor er Frigg landets beste defensive lag? Her er hemmeligheten: Gode spillere. Finner du en bedre tredjedivisjons-keeper enn Egil Evensen? Har du sett en bedre back enn Lars Petter Moss? Og Helge Neumann? Blir han ikke bare yngre og yngre?  Og Ilir Kukleci? Og Klas Ufs? Og Mugula Chris Safari? Og Shariff Cham? Vi kunne bare fortsatt og fortsatt … Ikke at Frigg er så verst framover heller, vi bare nevner at Vital Curtis Kaba er en av toppscorerne i avdelingen med 12 mål.

Etter 3-0 borte mot Skjervøy så vi hvorfor Frigg, for anledningen i røde bortedrakter, er det gjerrigste laget i landet. Kampen på Lerøy stadion var jevnspilt, men hjemmelaget klarte aldri å bryte gjennom forsvarsmuren til Frigg. Framover gjorde forsvarerne jobben som goalgettere i tillegg. Midtstopper Ilir Kukleci satte inn 1-0 fra bakre stolpe etter et godt slått frispark fra midtstreken. Deretter, like før pause, utnyttet Frigg balltap hos motstanderen ved to anledninger og scoret to kjappe i ren Liverpool-stil. Først ved Christian Mork, så ved Ulrik Ferrer. 3-0 til pause og kampen var kjørt.

Andre omgang handlet om å holde fart i ballen og la motstanderne løpe mellom. I ren Magnus «supercoach» Aadland-stil. Seieren burde blitt større, for Frigg hadde tre skudd i stolpene i andre omgang.

Lyn-tap og Senja-tap i samme runde blåste opprykkskampen vid åpen. Nå er det fire poeng opp til ledende Lyn. For en høstsesong det kan bli. Og du skal være et godt lag om du scorer på Frigg. Det vil Harstad få merke når de kommer til Marienlyst på søndag klokken 16. Spørsmålet er, kjære Frigg-fan, kommer du?

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Skjervøy-Frigg 0-3 (0-3)
Lerøy stadion.
Mål:
0-1 Ilir Kukleci (23)
0-2 Christian Mork (45)
0-3 Ulrik Ferrer (45+2).
Dommer: Sander Teigen Badar, Kvaløya.
Tilskuere: 60.

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520