Ny forsvarsfest. Og hat-trick på 9 minutter

Harstad visste at de møtte Norges beste forsvarslag. Men glemte kanskje at Frigg har avdelingens toppscorer også.

Friggs A-lag har for alvor funnet høstformen. 4-0 over Harstad søndag betyr at laget er med i opprykkskampen, med tre poeng opp til ledende Junkeren, og med avdelingens beste målforskjell. For 10. gang på 19 kamper gikk Magnus Aadlands menn av banen uten å slippe inn mål, og laget har bare åtte – 8 – innslupne mål i hele årets seriespill. Det finnes bare et ord for å dekke prestasjonen:

RESPEKT.

Men la oss ikke glemme hva som skjer foran forsvarsrekken. For et et godt forsvarsspill er bare begynnelsen på et godt angrepsspill. Alt henger sammen med alt, ballen er rund og Frigg er digg.

Frigg var det ledende laget på Marienlyst, skapte flere sjanser og nektet Harstad rom over hele banen. Likevel var spenningen stor en stund, og på stillingen 1-0 fikk gulkledde Harstad en god sjanse som Frigg-keeper Egil Evensen reddet mesterlig.

Men så våknet spiss-sensasjonen Vital Curits Kaba. I løpt av ni enkle minutter, scoret han et vaskeekte hat-trick og sørget for storseier og varm, lun stemning på tribunen. Da er livet deilig.

Nå venter en tøff bortekamp mot Melbo IL neste helg. Men høsten blir uansett knakende interessant hvis du er Frigg-fan. Og om ikke lenge kommer Lyn til Frigg-land…

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Harstad 4-0 (1-0)
Marienlyst stadion
Mål:
1-0 Christian Mork (22)
2-0 Vital Curtis Kaba (74)
3-0 Vital Curtis Kaba (82)
4-0 Vital Curtis Kaba (84)
Dommer: Espen Kallerud, Bækkelaget

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520