Sterk seier i nord

Gjett hvem som tok tre poeng i helga? Og holdt nullen for 12. gang?

På mange måter ble kampen borte mot Melbo IL søndag mer spennende enn den behøvde. Frigg dominerte de første 45 minuttene, skapte flere store sjanser og fikk to mål annullert. Bare i løpet av de første 15 minuttene kunne – og burde – det ha stått 3-0 til Frigg, men spissen Vital Curtis Kaba hadde ikke den samme effektiviteten som i tidligere kamper.

Så skjedde det som ikke skulle skje. Like før pause fikk Christian Mork først ett gult kort, og like etter enda ett. Ergo rødt kort og utvisning. Frigg måtte spille hele andre omgang med ti mann på stillingen 0-0. Det var kamp, det var spenning.  Skulle nullen ryke, for første gang på åtte – 8 – kamper?

Neeeeej da.

Selv om hjemmelaget kom mer med i kampen, skrudde Frigg-forsvaret til alle knapper og stengte alle dører. «Her kommer ingen gjennom». Det ble den 12. kampen Frigg holder nullen, laget har kun sluppet inn 8 mål på 18 kamper og har også den beste totale målforskjellen i avdelingen.

Så til den avgjørende goalen: Frigg fikk corner, ballen ble skrudd inn mot bakerste stolpe, keeper misberegnet og der sto midtstopper Ilir Kukleci og stanget ballen i mål, slik han har gjort flere ganger denne sesongen. Dermed tok Frigg en sterk borteseier, samtidig som et visst annet Oslo-lag med røde og hvite drakter tapte en time lenger nord mot bunnlaget.

Det er vidt åpen i toppen og fem lag kjemper om opprykk. Frigg er tre poeng bak ledende Senja. Nå venter Fløya hjemme på Marienlyst kunstgress til helga, søndag kl. 1545. Ingen grunn til å bli hjemme.

 

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Melbo IL– Frigg 0-1 (0-0)
Havfisk Stadion stadion
317 tilskuere
Mål:
0-1 Ilir Kukleci (64.)
Dommer: Ole Ragnar Knutsen
Rødt kort: Christian Mork, Frigg (45.)

Se hva Melbo IL skriver om kampen:
https://milfotball.no/tap-pa-hjemmebane-mot-frigg/

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520