Frigg til topps

Dette Frigg-laget slutter aldri å imponere: Etter den sterke 2-0-seieren borte mot Junkeren lørdag, A-lagets syvende strake seier, er de blå på toppen av tabellen.

Det er ikke lett å spille borte mot Junkeren. Bodø-laget er avdelingens mestscorende lag, med en imponerende hjemmestatistikk. Lyn ble for eksempel sendt hjem med 5-1-tap herfra. Men Frigg-trener Magnus Aadland kom godt forberedt, han hadde lagt en plan. Den planen innebar til syvende og sist å ta med tre nye poeng.

 

Han scorer, han forsvarer, han løper: Lars-Petter Moss

Det begynte bra. Og fortsatte enda bedre. Etter et visst Junkeren-press de første minuttene, tok Frigg mer og mer over. Etter halvtimen sa det pang. Laget rullet opp et angrep på venstre, ballen havnet på kanten av sekstenmeteren på motsatt side, og der kom superback Lars-Petter Moss som en tidsinnstilt bombe. Den høyrefoten er livsfarlig og skuddet var knapt avfyrt før ballen lå nedi hjørnet som en glovarm kanonkule. 1-0 til Frigg.

Deretter fulgte en god Frigg-periode som endte med ny scoring på det mest perfekte tidspunktet, like før pause. Ulrik «Dukkopp» Ferrer utnyttet en misforståelse i Junkeren-forsvaret og fikk tuppet inn 2-0 fra kloss hold. Kampen var i Friggs hule hånd. Mesterhjernen Aadlands plan fungerte.

Mange ventet et stormløp fra hjemmelaget etter pause, men det kom aldri. I stedet var Frigg nærmere 3-0 og kontrollerte resten av kampen. Igjen holdt forsvaret stand og keeper Egil Evensen nullen. Laget har sluppet inn to mål på de siste 13 seriekampene. Totalt 9 baklengs på 20 kamper. Det er en vanvittig statistikk og sifre som gir fotballanalytikere, drilloer, lagerbacker og tallprofessorer våte, drømmende blikk.

Vi anbefaler alle å ta en god titt på tabellen. Der er nemlig Frigg på topp før søndagens kamper. Vi er med i kampen om opprykk, og nå er det trolig bare tre lag det står om: Frigg, Lyn og Senja. Seks runder gjenstår. Og vi møter Lyn på Marienlyst kunstgress 6. oktober. Og Senja i siste serierunde.

Men først: Lørdag førstkommende tar Frigg imot Grei hjemme på Marienlyst klokken 16. Ingen grunn til å holde seg hjemme. For nå er det moro å være Frigg-fan.

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Junkeren IL– Frigg 0-2 (0-2)
Nordlandshallen
Mål:
0-1 Lars-Petter Moss (29.)
0-2 Ulrik Ferrer (44.)
Dommer: Martin Berg, Hunstad FK

Se hva Avisa Nordland skriver om kampen:
https://www.an.no/hoydepunkter-junkeren-frigg/v/5-4-861282

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520