Halleluja! Frigg ga Lyn juling

Fotball er en vakker sport. Og den er spesielt vakker når du vinner med utklassingssifre over byrivalen. Og når du i tillegg overtar tabelltoppen fra samme lag, er fotball som en skinnende diamant i solen.

Før vi kommer nærmere inn på detaljene fra lørdagens batalje på Marienlyst kunstgress, der Frigg slo – nei, knuste – Lyn Fotball med 3-0, ta en titt på denne skjønnheten. La oss bare kalle henne Tabellen:

 

Lag S P
1 Frigg 23 49
2 LynToppf. 23 47
3 Senja 22 46

 

 

Det var ikke noe å si på forhåndsannonsen. Både lokal- og rikspresse hadde gitt by- og toppoppgjøret nok av pr, lørdagen kom med skinnende høstsol, og på tribunene og bak gjerdene fyltes det opp med fotballelskende folk. Noen nervøse, noen spente, de aller fleste interessert i å se god fotball og beinhard rivalisering. Lyn-fansen gjorde hva de kunne for å sjarmere ved å skyte rødfarget nødbluss i fjesene på de fremmøtte og synge «Vi er Norges beste lag». De ble snart betydelig mer stille.

For på gressmatta, der hvor fotballkamper avgjøres, var det lite tvil om hvor dette bar. Etter et nervøst første kvarter fra begge lag, fikk Frigg frispark på 20 meter. Frisparket hamret Lars-Petter Moss opp i krysset som en tornado. Det verste er at det så merkelig lett ut, det var som om han sang mens han tok løpefart.

Fem minutter før pause kom «play of the day», som BBC ville sagt det. En Lyn-corner ble avklart, toppscorer Vital Curtis Kaba vant duellen på midten, vendte opp, satte fart og skar ut til høyre. Der ristet han av seg den ene Lyn-spilleren etter den andre, fikk lagt inn foran mål der spisskollega Ulrik Ferrer hadde foretatt tidenes løp. Han timet innlegget perfekt og satte ballen i mål til 2-0. Scoringen ble feiret foran tilskuerne, der også Lyn-fansen  befant seg, og den feiringen likte en Lyn-spiller så dårlig at han løp over hele banen for å yppe seg mot de feirende Frigg-spillerne. Det ble knuffing, en spiller gikk i bakken. Belønningen ble Lyn-spillerens andre gule kort, ergo rødt, og utvisning.

2-0 og rødt kort: Da Frigg feiret 2-0 foran Lyn-fansen, kokte det over for en Lyn-spiller, som brøytet seg inn blant feirende Frigg-spilleren. Belønningen ble rødt kort.

Var det der kampen tok slutt?

For resten av kampen ble … Ja, hva ble det? En transportetappe. En oppvisning i ballinnehav. Rolig trilling av lærkula fra spiller til spiller. Frigg var som en blime-dans i skolegården, der alle kjente sine dansetrinn, imponerte med sine bevegelser og var synkroniserte i alt som skjedde. Ballen var som familiens kjæledegge som kom rett fra dressurskolen og adlød hver kommando. Lyn løp mellom, med kroppen på halv stang og blikk som knuste speil. At det ikke ble flere mål enn det ene 3-0-målet til Christian Mork, var merkelig. Både Ferrer, Joakim Holmedahl og Oscar Angell-Hansen hadde sine store sjanser.

Men 3-0 er til å grine av. Grine bløte og våte gledestårer. 3-0 mot Lyn er en champagne på nyttårsaften, 3-0 mot Lyn er en bursdagsfest ved rundt år, 3-0 mot Lyn er en kule på børsen, en telefon fra Norsk Tipping, en kanotur i måneskinn. 3-0 mot Lyn er et vunnet racerbilløp som kan ende med den høyeste premien: En retur til toppfotballen, der elitefotballen spilles. Til divisjonen over. Til 2. divisjon.

Kanskje.

For ingenting er over. Alt kan fremdeles skje. Lyn er fremdeles med i kampen. Senja også.

Men vi er Frigg.

Og vi er …?

Stemmer.

Digg.

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Lyn Fotball 3-0 (2-0)
Marienlyst kunstgress
602 tilskuere
Mål:
1-0 Lars-Petter Moss (18.)
2-0 Ulrik Ferrer (40.)
3-0 Christian Mork (60.)
Dommer: Martin Myrnes , Bolstad, Bækkelagets SK

Se hva Lyn Fotball skriver om kampen:
https://www.lyn1896.no/nyheter/2018/10/6/utklasset-p-marienlyst

Se hele tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520