Maskinen ruller videre

Noen så det som et mulig bananskall. Men Frigg-maskinen valset over Korsvoll lørdag og er fremdeles serieledere – to runder før slutt.

Det var et visst innslag av deja vu fra Lyn-kampen sist. Igjen satte superback Lars-Petter Moss inn et suverent frisparkmål i begynnelsen av kampen. Og igjen ble ballet avsluttet av Christian Mork. Igjen vant Frigg 3-0 og igjen holdt laget nullen. Fire – 4 – baklengs på 12 bortekamper vitner om en viss kvalitet.

Super-Moss: Lars-Petter Moss har akkurat gjort 1-0 etter nok en frisparkperle. Foto: Korsvoll fotball

2-0 kom like etter at Frigg hadde en suser i tverrliggeren, da et skudd gikk via et Korsvoll-bein og i mål. Derfra og ut virket hjemmelaget, som kjemper mot nedrykk (med to tidligere Frigg-spillere på laget), resignerte.

3-0-målet var vakkert, fra en ende til den andre. Først viser Frigg hvorfor de er som en Berlin-mur bakerst, da en duell etter en corner ble vunnet, ballen avklart, og i kontringen som fulgte ofret Ulrik Ferrer liv og helse da han kjempet seg forbi et par mann, kom til linja og slo inn i feltet til Christian Mork som hadde tatt et monsterløp fra eget forsvar. Mork styrte inn 3-0, forbedret målforskjellen vesentlig og sørget for nok en Frigg-seier, og det uten en skadet toppscorer Vital Curtis Kaba i startoppstillingen.

Well done, lads, som britene ville sagt.

Og nå, kjære Frigg-folk, gjelder det å kjenne sin besøkelsestid. Lørdag 20. oktober kl. 13 er det årets siste hjemmekamp, mot Finnsnes. Nå handler alt om opprykk til 2. divisjon og laget trenger all støtte. Senja vant sin kamp og er a poeng med Frigg, åtte mål dårligere. Og som de fleste vet: Det er Senja-Frigg i siste serierunde, 27.oktober.

Men altså først: Frigg-Finnsnes, lørdag f.k. kl. 13. Vi sees der!

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Korsvoll – Frigg 0-3 (0-2)
Korsvoll kunstgress
136 tilskuere
Mål:
0-1 Lars-Petter Moss (10.)
0-2 Selvmål (20.)
0-3 Christian Mork (69.)
Dommer: Eirik Wisted-Thu, Ready

Se hva Vårt Oslo skriver om kampen:
https://www.vartoslo.no/den-aerverdige-storklubben-frigg-pa-vei-mot-2-divisjon/

Se hva Dagsavisen skriver om kampen:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-trygget-tabelltoppen-etter-ny-borteseier-1.1217339?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520