Mål og fest i siste i hjemmekamp

Mye handlet om firemålsscorer Vital Curtis Kaba i 6-1-seire ren over Finnsnes. Nå venter ren opprykksfinale i siste serierunde på lørdag.

Det var en spennende kamp mot Finnsnes lørdag – i ca. ti minutter. For etter at Ulrik Ferrer gjorde 2-1 og Vital Curits Kaba 3-1 i løpet av to minutter var det ingen tvil. De knivskarpe Frigg-beina skar gjennom den grønne massen fra nord og ga seg ikke før det sto 6-1. Og det er ikke verst mot et lag som kun sto med ett baklengsmål i snitt i serien før kampen.

Midtstopper Ilir Kukleci gjorde 1-0 på bakerste stolpe etter en corner, Finnsnes utliknet, men så var det tid for Kaba-show. Han ranet til seg ballen, ristet av seg motspiller på motspiller og fant Ulrik Ferrer foran mål til 2-1 etter en drøy halvtime. Minuttet etter gjorde han det samme igjen, men avsluttet selv til 3-1. En kjapp til før pause og enda to like før slutt av spissen som Lyn ikke ville ha i vinter, og vips … 6-1.

Og dermed er vi der: Siste serierunde lørdag 27. oktober blir en ren seriefinale mellom Senja og Frigg. Begge har 55 poeng, Frigg har 12 måls bedre målforskjell. Lørdag kl. 12 skal slaget stå, underlaget er kunstgress, stedet er Senja Stadion, 1685 kilometer fra Majorstua. I den omvendte kampen i sommer, 28. juli, ble det 0-0 mellom Frigg og Senja.

Saken er klar: Senja må vinne for å rykke opp. Frigg klarer seg med uavgjort. Senja har vunnet fire av sine fem siste kamper, Frigg har ikke tapt siden 0-1 for Lyn 17. juni. Senja har den lure og raske spissen Christer Johnsgård, Frigg har Vital Curtis Kaba.

Og Ulrik Ferrer. Og Lars-Petter Moss, Egil Evensen, Ilir Kukleci, Mugula Safari, Oskar Angell-Hansen, Shariff Cham, Per Euk Forgaard, Joakim Holmedahl, Christian Mork, Helge Neumann, Ervin Kozica, Jostein Lundemoen, Jens Madsen Hordvik, Klas Ulfs, Emil Grønn Pedersen, Daniel Østebø, Sondre Kollen, Magnus Aadland.

Hvem kan matche den gjengen?

PS! Nevnte vi at Lyn tapte og er ute av opprykkskampen?

Kampfakta 3. divisjon avd. 6:
Frigg – Finnsnes 6-1 (4-1)
Marienlyst kunstgress
380 tilskuere
Mål:
1-0 Ilir Kukleci (5.)
1-1 Selvmål (20.)
2-1 Ulrik Ferrer (32.)
3-1 Vital Curtis Kaba (33.)
4-1 Vital Curtis Kaba (42.)
5-1 Vital Curtis Kaba (83.)
6-1 Vital Curtis Kaba (86.)
Dommer: Herman Holte, BSK

Se hva Nordlys skriver:
https://www.nordlys.no/fk-senja/if-skarp/skjervoy-ik/na-er-opprykk-og-nedrykk-pa-spill-her-kan-du-se-alle-7-kampene-i-3-divisjon-direkte-klokken-13-00-pa-lordag/s/5-34-984342

Se hva Dagsavisen skriver her:
https://www.dagsavisen.no/oslo/frigg-klar-for-seriefinale-om-opprykk-1.1220762?paywall=true

Se tabellen her:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/tabell/?fiksId=158520