Lyn fikk juling

Vakrere blir det ikke. Å slå Lyn 3-0 på deres egen hjemmebane er som jordbær og fløte i sommervarmen. Bare bedre.

Vi kan tape for Lokomotiv Oslo. Vi kan tape for Ullern. Vi kan tape for VIF 2, Ørn Horten, Halsen og alle mulige lag i hele verden. Men vi kan ikke tape for Lyn. Og det gjør vi heller ikke. Hvilken oppvisning det ble av Friggs stolte menn på Bislett onsdag.

For å ta 2-0-goalen: Kampen sto og vippet, Frigg ledet 1-0, Lyn begynte å overta mye av overtaket, men så: Frigg vant ballen i forsvar, men i stedet for å klinke ballen ut, ble den spilt kontrollert ut, lagdel for lagdel, fra blåskjorte til blåskjorte. Til slutt fant Andreas Hermansen spissen Ulrik Ferrer med et gjennomspill, og «Ferrari» klinket ballen ned i motsatt hjørne.

Og mens sommerregnet åpnet seg fra himmelen, lå en klynge av Frigg-spillere og feiret på madrassen bak målet som lekne guttunger. Og på tribunen var det stille. Så stille som det bare kan være når store forhåpninger knuses.

Bare tre minutter senere nikket Ferrari inn 3-0 og sikret dagens hat-trick, og da var alt fryd og gammen. Ferrer var dagens mann, han hadde truet Lyn-forsvaret kampen gjennom, utfordret, plaget og terrorisert de rødhvite, fra første til siste minutt. For en spiller han er blitt.

Men glem ikke hvilken laginnsats det var. Egil E. var solid som alltid bakerst, forsvaret var velorganisert og spilte med kjølig klokskap, midtbanen var som et samlet speiderkorps, alltid beredt, og helt på topp … Ja, vi har jo en ferrari. Mot dette ble Lyn som et Titanic som sank og sank mens musikken spilte.

Nå er A-laget på skinner for alvor, dette var den fjerde strake seieren og laget er på tredjeplass. Vi er med. Vi er farlige. Vi er Frigg.

Vi er digg.

Og vi er bedre enn Lyn.

Hva mer kan man ønske seg?

Kampfakta avd. 2 i NT-ligaen:
Lyn Fotball – Frigg OFK 0-3 
(0-1)
Bislett stadion 
Mål:
0-1 Ulrik Ferrer (16)
0-2 Ferrer (77)
0-3 Ferrer (81)

Tabellen:
https://www.fotball.no/fotballdata/turnering/hjem/?fiksId=164096

Se hva Lyn skriver om kampen:
https://www.lyn1896.no/