Grasrot-tabellen pr 21/4-13

Fram Larvik tapte serieåpningen og også 1. runde i cupen mot sterke KFUM. På «Grasrot-tabellen» går det derimot bedre. Denne topper de fremdeles, etterfulgt av Raufoss og Pors Grenland. For vår del er vi på stedet hvil på 5. plass. Vi ligger i øyeblikket etter skjema til et resultat på kr 380 000,- i år, noe som er en del under vår målsetting om 450 000,- i år.

Grasrot-tabellen pr 21/4-13

 1. Fram Larvik                        175 885
 2. Raufoss                               165 090
 3. Pors Grenland                  152 237
 4. Alta IF                                  145 550
 5. Frigg                                     115 523
 6. Valdres FK                           91 855
 7. Bossekop UL                       88 380
 8. Harstad IL                             87 179
 9. Lyn Fotball                           66 096
 10. Gjøvik FF                              43 037
 11. Nybergsund                        36 435
 12. FK Tønsberg                        31 861

 

Komfortabel seier mot Nybergsund

Forutsetningene for kampen var at Nybergsund hadde noen førstelagsspillere ute med skade og en spiller ute med karantene. I tillegg måtte Nybergsund ut i ekstraomganger før deres cupavansement mot Tynset var i boks, og kanskje bar de også litt preg av dette. For oss stod Kristoffer Eide over kampen, og like før kampstart måtte Håvard Gaare kaste inn håndkleet. Dermed var det duket for to forandringer fra start. Markus Norheim Cham kom inn som spiss og Håkon Reisvaag Lindland tok plass på midtbanen i startoppstillingen. Helt innledningsvis var kampen ganske åpen, men vi tok raskt initiativet og skaper en del sjanser. Allerede etter 9 minutter tok vi ledelsen da Eirik Sandstad headet mot mål og Markus Norheim Cham styrte ballen videre i mål. Nybergsund gikk like etterpå rett i angrep og scoret. I denne situasjonen sov vi i forsvaret, og det var nok flere som følte de kunne gjort en bedre jobb i den situasjonen. Vi lot oss ikke bringe ut av fatning og tok igjen ledelsen bare 3 minutter senere da Stig Haddal vant ballen på sin høyre side og la inn til Cham som headet inn sitt andre mål for dagen. I det 16. minutt kombinerte vi bra og Christoffer Kringberg fikk avsluttet, men en fantastisk redning av Nybergsunds svenske keeper forhindret scoring. Like etter var det Nybergsund sin tur med et skudd like over fra brukbar posisjon. Den siste halvtimen av første omgang kontrollerte vi fullstendig. Vi bygde tålmodig opp angrep etter angrep ved å variere fint mellom bruk av kanter og mellomromsspill. Etter 27. minutter ble vi snytt for et straffespark da Stig Haddal ble felt. To minutter senere satte Petter Severeide inn sitt første mål i Frigg-trøya etter at vi jobbet tøft i boksen etter dødball. Vegar Landaas var også nære sitt første Frigg-mål da han dundret ballen i tverrliggeren fra over 30 meter. På slutten av omgangen punkterte vi på mange måter kampen da Stig Haddal ble spilt igjennom og på mesterlig vis rundet keeper og satte ballen i må. 4-1 til pause! Vi kunne scoret flere i denne omgangen. Vi spilte på oss selvtillit og trygghet, og fremsto som et langt bedre lag enn Nybergsund i alle spillets faser.

I pausen ble vi enige om å gå ut å kontrollere kampen. I andre omgang ønsket vi å spille av presset deres og holde lengre angrep. Dette gjorde vi flott. Vi turte og behersket å spille foran, i og gjennom presset til Nybergsund. Til tross for at de ikke hadde noe spesielt høyt press, valgte de å fortsatt stå høyt med forsvaret. Dette skapte et bakrom somvi burde fått mere ut av. Det var likevel en bakromspasning til Christoffer Kringberg som ga oss tellende resultat i denne omgangen da han på vakkert vis «lobbet» ballen over keeper. Vi hadde bra kontroll i hele andre omgang, og de hadde ikke så mye å komme med. Neste gang vi har et lignende kampbilde må vi bli flinkere til å unngå offside. Vi hadde vel totalt 14 avblåsninger.

Oppsummert kan det sies at vi begynner å finne formen. Vi må gi 100% mot Valdres i neste kamp. Da har vi tro på å ta nye steg også der. Fremdeles er det mye å gå på, men vi ser fremgang fra uke til uke. Relasjonene i laget vokser frem og rollene fordeles. Det er likevel viktig å være klar over at dette nok var Nybergsund sitt bunnivå, og at vi må prestere bedre om vi skal ta med poeng hjem fra Blåbærmyra.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Robin Lindbjerg Kristensen, Vetle Gulowsen, Simon Degerman

Stig Haddal, Eirik Sandstad, Håkon Reisvaag Lindland, Petter Severeide

Christoffer Kringberg, Markus Norheim Cham

Kom inn:

86 min: Adrian Hagerup inn for Markus Norheim Cham.

 

Kampfakta:

Frigg – Nybergsund 5-1 (4-1):

9min: 1-0 Markus Norheim Cham (Eirik Sandstad assist)

10min: 1-1 Jonas Enkerud

13min: 2-1 Markus Norheim Cham (Stig Haddal assist)

29min: 3-1 Petter Severeide (Eirik Sandstad assist)

42min: 4-1 Stig Haddal (Vegar Landaas assist)

72min: 5-1 Christoffer Kringberg (Robin Lindbjerg Kristensen assist)

Gule kort: Robin Lindbjerg Kristensen (90min)

 

Dette skriver ulike medier om kampen:

http://www.ostlendingen.no/sport/nybergsund/brenden-vi-tar-med-oss-viktige-erfaringer-1.7854965

http://dittoslo.no/indre-by/sport-indre-by/sonn-av-norsk-fotballegende-vokter-frigg-malet-1.7855732

 

 

 

post

Frigg farger Majorstua blått og hvitt

2013.04.20_2

Friggbod på Majorstutorget

Frigg har etablert seg med en fast bod-plass på Majorstutorget, hvor vi nå har muligheten til å stå hver lørdag! Vi har avtale med Majorstutorget/Per W.Johnsen Eiendomsforvaltning AS (http://majorstutorget.no/) som forvalter Majorstutorget, og hovedhensikten med dette er todelt:

Frigg markerer revir i eget nærområde, og de enkelte lag gis mulighet for å få inn penger i lagkasser!

Frigg-boden ble første gang tatt i bruk lørdag 13.april, da a-laget stod på Majorstua og bl.a. solgte billetter til cup-kampen mot VIF.
Nå sist lørdag (20.april) – i strålende vær – stod Frigg G13 på Majorstutorget og solgte Frigg-effekter, vafler, kaker, kaffe, lodd og annet.

Friggboden på Majorstutorget

A-laget innviet Frigg-boden

@Alle lagledere: Ta kontakt med Stig Haddal på klubbhuset for mer info, og for å skrive dere på liste for å få deres «slot»!

Frigg har bestilt diverse klubbeffekter som kan selges (Skjerf, klappere, capser, kaffekrus, sitteunderlag og Enjoy Bonusguide). Vi har ikke fått alt levert ennå, men vi har effekter å komme i gang med. Disse artiklene kan selges med avanse, så dere får penger inn i egen lagkasse. I tillegg kan dere selge kaffe, vafler egne kakelodd osv.

post

Velkommen til årets første hjemmekamp i Oddsenligaen

Møt opp!I morgen møter vi Nybergsund til årets første hjemmekamp i Oddsenligaen. Kampen går på Frogner Stadion kl. 18.00. Vi håper mange av dere som tok turen i regnværet også kommer i morgen. Vi trenger all den støtte vi kan få i vår jakt på poeng, og det kommer til å bli mange kamper fremover hvor små marginer avgjør. Vår motstander Nybergsund har vært igjennom en tøff vinter og har mistet mange fra fjoråret. I tillegg har de gått fra tap til tap i vinterens kamper. Likevel har de åpnet sesongen bra med en meget sterk seier over Fram Larvik i serieåpningen, samtidig som de i går tok seg videre i cupen på bekostning av 3. divisjonslaget Tynset. Vi tror på en jevn kamp hvor vi naturligvis ønsker å trekke det lengste strået til slutt.

98 storspilte i Drammen Cup

Hele 32 lag deltok på Cup i Drammen, gode lag som Asker og Ørn Horten var antatt som favoritter før cupen.
Frigg G98-1 deltok med en stor tropp i en cup som var ment som generalprøve før seriestart.
Frigg spilte 7 kamper og slapp ikke inn ett eneste mål i hele cupen. Laget dominerte så og si alle kampene men slet med å få ballen i mål i finalen mot Ørn-Horten.
I Finalen gikk kampen til straffe konkurranse og Frigg tapte 11-10 straffekonkurransen.
Laget ser klar ut til seriestart. Sørg for å stille opp og støtte gutta i seriestart mot VIF neste uke.

P1030903

Vi hyller vårt publikum og dugnadsgjengen

Da er det dagen derpå. Vi i og rundt A-laget ønsker å takke for en fantastisk støtte under cupkampen. Det var rørende å se hvordan dere støttet laget i deres hjerte, også da resultatet begynte å bli stygt. Dette er vi svært takknemlige for, og vi håper å se flest mulig av dere også på lørdag. Da er det Nybergsund som står for tur på Frogner Stadion. Kampstart er 16.00. Vil også rette en stor takk til alle dere som bidro til dette arrangementet på ulike måter i form av dugnad og annen tilrettelegging.

post

På høyden med Vålerenga i 20 minutter

KristofferEide1_0

Kristoffer Eide setter inn 1-0 for Frigg! (Alle foto:Torstein Vegheim)

Vi hadde store forventninger til gårsdagens cupmøte med Vålerenga. Vi hadde faktisk troen på at vi kunne få til noe mot dem, og de første 20 minuttene var vi på høyde med dem spillemessig. Etter ti minutter tok vi da også ledelsen da Vetle Gulowsen headet Kristoffer Eide igjennom. Eide gjorde ingen feil og satte ballen i mål bak Vålerengas keeper Lars Hirschfeld på ekte goalgetter-vis. I det 21. spilleminutt ble Vålerenga tildelt et noe billig frispark. Bojan Zajic gjorde som han har gjort mange ganger tidligere. Han skrudde ballen i mål og 1-1! Etter dette var vi fortsatt med i kampen. De scoret likevel 3 mål til før pause, hvorav to av disse skyldes at vi ikke fulgte med i timen. 4-1-scoringen som kom like før pause ble vel egentlig spikeren i kista for oss.  I andre omgang slet vi med å skape sjanser, og divisjonsforskjellen ble mer synlig. Vålerenga kontrollerte kampen mot våre spillere som ble slitne etter hvert. Tidvis turte vi å spille ball, men vi manglet nødvendig «smartness» når vi begynte å bli slitne, noe som ikke er så uvanlig når kreftene tar slutt. Det ble to baklengsmål i omgangen, en heading fra Simon Larsen som fikk gå opp uten særlig kamp, og en praktscoring av Mohammed Fellah. Det endte til slutt med 1-6, men det skal sies at Vålerenga var effektive i denne kampen. For vår del gjelder det å ta lærdom av denne kampen på godt og vondt. Allerede lørdag har vi ny kamp – denne gang mot Nybergsund. Da er det poeng som gjelder, og vi har veldig lyst på alle poengene i denne kampen! 

Frekke finter Chr Kringberg

Frekke finter av Christoffer Kringberg

Nettavisens kampreferat med lagoppstillinger følger her:

http://live.nettavisen.no/fotball/live/

og dette skriver ulike andre medier om kampen:

http://dittoslo.no/indre-by/sport-indre-by/frigg-sjokkerte-valerenga-1.7849156

http://www.dagbladet.no/2013/04/16/sport/vif/cupen/fotball/26707296/

http://www.vpn.no/kampreferat/2013/04/frigg-valerenga-1-6-1-4/

Fire debutanter i Harstad

Hele fire spillere fikk sin første offisielle Frigg-kamp i bortemøtet mot Harstad. Vi gratulerer keeper Eivind Husby Bratseth, høyreback Vegar Landaas, midtbanespiller Petter Severeide og spissen Adrian Hagerup med deres første opptreden for klubben!

Dette skriver mediene før Frigg – Vålerenga

Det er lenge siden vi har hatt så stor interesse rundt en kamp vi skal spille. Vi må nok flere tiår tilbake. Her er noen av dagens nyheter:

http://www.nettavisen.no/sportspill/oddsen/article3608699.ece

http://www.vpn.no/for-avspark/2013/04/frigg-moter-bare-vif-i-cupen-i-a/

http://www.dagsavisen.no/sport/to-gamle-storheter/

http://www.l-a.no/sport/Mandalstrio-skal-senke-VIF-28817.html#.UW0K66Fowm4.facebook

1. serierunde Oddsenligaens avdeling 2

Sesongen er i gang, og alle lag i vår avdeling har nå vært i aksjon. De lagene som i forkant av sesongen først og fremst har vært nevnt som opprykkskandidater, Lyn, Raufoss og Alta IF, vant alle sine kamper. Noe overraskende var det at Nybergsund slo hardtsatsende Fram Larvik etter en målrik kamp. Bossekop UL var også svært nære poengdeling i deres bortemøte med Lyn på Frogner stadion. Dette oppgjøret ble besøkt av så mange som 2 384 tilskuere!

Alle resultatene kan sees her:

Pors Grenland – Gjøvik FF 3-1

Lyn – Bossekop UL 2-1

Valdres FK – Alta IF 1-4

Harstad IL – Frigg 2-2

Nybergsund – Fram Larvik 4-3

FK Tønsberg – Strømsgodset (2) 1-2

Odd Grenland (2) – Raufoss 1-2

Tabellen kan sees her:

http://www.fotball.no/System-pages/Tabell/?tournamentId=134372