Oppsummering 7. serierunde Oddsenligaen

Her er resultatene fra den 7. serierunden i Oddsenligaen:

Lyn – Frigg 3-0

FK Tønsberg – Valdres 1-2

Strømsgodset 2 – Raufoss 1-2

Bossekop – Fram Larvik 1-3

Gjøvik FF – Alta IF 0-1

Pors Grenland – Nybergsund 4-1

Harstad – Odd Grenland 2 5-0

Det ble ingen bra runde for oss med tapet i lokalderbyet mot Lyn. Selv om det enda er tidlig i sesongen, tyder alt på at de lagene som ble ventet å kjempe i toppen, kommer til å gjøre opp om gullet. Det tenkes da spesielt på tet-trioen Alta IF, Raufoss og Lyn, som alle tok sterke seire denne runden. Ellers er det verdt å merke seg at Odd 2 for andre gang på rad stilte med et vesentlig svakere lag enn de har gjort tidligere i sesongen. Ingen av utespillerne som var på benken i A-lagets hjemmekamp mot Sandnes Ulf spilte kampen. Resultatet av det var 0-5 mot Harstad og 0-9 på de to siste. Det er trist at det er slik, men det er prisen for at 2. lagene skal være med. Avdelingens toppscorer Magnus Nikolaisen hos Alta scoret kampens eneste mål i Gjøvik og har nå hele 9 scoringer så langt i årets Oddsenliga.

Fortsatt 5. plass på Grasrot-tabellen – men vi taper terreng

Grasrot-tabellen pr 26/5-13:

 1. Fram Larvik               233 110
 2. Raufoss                       213 628
 3. Pors Grenland           200 235
 4. Alta IF                         187 707
 5. Frigg                           134 835
 6. Valdres FK                  119 135
 7. Bossekop UL              118 192
 8. Harstad IL                  113 880
 9. Lyn Fotball                   84 594
 10. Gjøvik FF                      62 042
 11. Nybergsund                 48 667
 12. FK Tønsberg                45 221

Som en kan se begynner avstanden oppover å bli stor for oss. Vi kan også se at lag som Valdres FK, Bossekop UL og Harstad begynner å nærme seg bakfra. Hvis en ser bare på mai måned er Fram Larvik så langt best med hele 45 692.  For vår del har vi bare 15 106 så langt i mai, og det ser ut som dette blir vår dårligste måned så langt i år. Vi  oppfordrer Friggvenner til å tilknytte Frigg OFK til sin Grasrotandel på spillekortet hos Norsk Tipping. Hittil ligger vi an til et skjema på 337 087 kroner ved årets slutt, men vi håper å bikke 400 000 kroner før året er omme!

post

Lyn best foran mål, tap 3-0!

Rammen rundt lørdagens kamp «borte» mot Lyn var den beste. Hele 2235 tilskuere hadde tatt turen til Frogner Stadion, hvorav flesteparten ønsket at Lyn skulle vinne. Det var også Lyn som tok kommandoen fra start og etablerte et trykk mot oss i åpningsminuttene, uten at de skapte noen store sjanser de første minuttene. Kampens første sjanse kom ved Lyns Andreas Moen i det 8 minutt, men skuddet gikk i nettveggen. Like etter fikk vi vår første mulighet da et skudd fra Stig Haddal ble reddet av Lyn-keeper Thomas Sandsør. Christoffer Kringberg prøver seg etter 18 minutter, men også hans skudd blir reddet av keeper. I det 19 minutt fikk Lyn tredd ballen mellom våre forsvarsspillere og Andreas Moen var dødelig effektiv fra skrått hold. 1-0 til Lyn. Etter dette fikk Lyn annulert en scoring etter dødball for offside. Dette skremmeskuddet var ikke nok for oss, og i det 27 minutt legger de på til 2-0 etter corner. Vi fikk ikke rensket unna ballen og det endte til slutt med et selvmål. Mot slutten av omgangen hadde vi våre muligheter. Eirik Sandstads skudd ble slått til corner og Markus Cham headet i tverrliggeren. Lyn hadde også en bra mulighet helt på tampen av omgangen.

Andre omgang startet for vår del på verst tenkelige måte da Lyn ble tildelt straffespark nesten med en gang. Vår keeper Jonas Lindgren var på det harde straffesparket fra Jonas Rygg, men ballen gikk dessverre videre inn i mål. I det 51. minutt prøvde Lyn seg fra langt hold, men Jonas får slått til corner. Etter dette styrte vi kampen og kom til flere sjanser, blant annet et stangskudd fra Christoffer Kringberg.

Oppsummert kan det sies at Lyn var mye mer effektive enn oss og best inne i boksen. Det vi ble straffet for hadde vi snakket om på forhånd, men vi klarte likevel ikke å demme opp for det. Dette gjelder først og fremst de to første scoringene. I sjanseprotokollen kom jeg til 8-8. Da er 0-3 hardt å svelge. Vi må bli tøffere inne i boksen i begge ender og få mer tempo i angrepsspillet, samtidig som vi må bli flinkere til å true bak forsvaret til motstander. Nå håper vi at vi får god støtte i vår neste kamp hjemme mot Bossekop UL fra Alta, og at vi gir publikum god valuta for inngangspengene. Sted: Frogner stadion. Tid: lørdag 1. juni kl. 16.00.

 

Vi stilte med følgende lag mot Lyn:

Robin Lindgren

Vegar Landaas, Adrian Hagerup, Helge Neumann, Simon Degerman

Stig Haddal, Abdi Hassan, Eirik Sandstad, Håvard Gaare

Christoffer Kringberg, Markus Cham

 

Disse kom inn:

Petter Severeide inn for Simon Degerman

Kristoffer Eide inn for Stig Haddal

Robin Lindbjerg inn for Vegar Landaas

 

Kampfakta:

Lyn – Frigg 3-0 (2-0):

19 min: 1-0 Andreas Moen

27 min: 2-0 Selvmål

47 min: 3-0 Jonas Rygg

2235 tilskuere

Ingen gule kort

Vi minner om ekstraordinært årsmøte 28.5 kl. 19.00

Eneste punkt på dagsorden er å behandle revidert regnskap.

Dagsorden:

1. Godkjenne de stemmeberettigede.

2. Godkjenne innkallingen, sakliste og forretningsorden.

3. Velge dirigent(er), sekretær(er) samt 2 desisorer til å underskrive protokollen.

4. Behandle idrettslagets regnskap i revidert stand

Vel møtt!

Vedlegg:

Regnskap_2012

Balanse 2012

Gruppevis oversikt 2012

Revisorberetning 2012

Noter 2012

post

Forandringer i spillertroppen

Det har blitt noen forandringer i vår A-lagstropp i det siste. Ole Lineikro Aklilo har lagt opp. Vi ønsker å takke Ole for sin innsats i Frigg-trøya. Inn har vi fått to forsvarsspillere: Mounir Rahmani kommer fra Holmlia. Han er opprinnelig Frigg-gutt, og spilte her frem til han som ungdomsspiller gikk til Lyn. Som senior har han spilt for en rekke klubber på 2. og 3.div nivå og til å med prøvd seg som utenlandsproff på Kypros!
Fra Drøbak/Frogn har vi fått Michael Omoijuanfo. Michael spilte juniorfotball i VIF og LSK. Som senior har han spilt 2.div for Eidsvoll, Kjelsås og DFI. Vi håper at begge disse skal bidra til økt konkurranse og en forsterket spillertropp.

post

Poengdeling mot Pors Grenland

Frigg-Pors_005_4896584a

Bilde er gjengitt med tillatelse fra pd.no

Det ble som ventet en jevn kamp da vi tok imot Pors Grenland lørdag 18. mai. Noen sjanser var det for begge lag i første omgang. I det 40. minutt ble Stig Haddal felt og vi fikk straffespark. Dette reddet dessverre Pors-keeperen, og lagene tok pause på 0-0. Andre omgang skulle vise seg å bli tøff for oss. Allerede i det 50. minutt fikk Vetle Gulowsen direkte rødt for felling som siste mann. Pors fikk også straffespark i denne situasjonen. Denne reddet imidlertid Eivind Husby Bratseth mesterlig. I det 65. minutt headet Pors i stanga, og vi levde farlig. I det 77. minutt fikk vi en kontring. Markus Cham passerte et par spillere før han plutselig fyrte i vei en kandidat til årets mål bak en sjanseløs Pors-keeper, og vi ledet 1-0. Pors trykket oss etter dette bakpå, men vår bestemann Eivind Husby Bratseth reddet oss i det 82. minutt. I det 90. spilleminutt kom Kristoffer Eide alene med Pors-keeperen som redder og gir retur. Idet Kristoffer Eide skulle få tak i returen ble han etter egen og også vår oppfatning – felt. Han skulle dermed hatt vårt andre straffespark i kampen. Dette var dessverre ikke dommeren enig i. I stedet får vi heller en scoring imot 3 minutter på overtid. Vi hadde fått noen forvarsel på at dette ville skje, og til slutt skjedde det. Ballen ble headet i mål og idet dommeren blåste av føltes det som vi hadde tapt to poeng og ikke vunnet ett. Dermed har vi så langt i sesongen tapt 4 poeng på overtid (2 mot Harstad og 2 mot Pors Grenland). Forhåpentligvis skjer ikke det flere ganger i år. Likevel skal guttene ha honnør for heroisk innsats med 10 mot 11 nesten hele andreomgangen.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Adrian Hagerup, Vetle Gulowsen, Helge Neumann

Stig Haddal, Abdi Hassan, Eirik Sandstad, Håvard Gaare

Christoffer Kringberg, Markus Norheim Cham

 

Disse kom inn:

54 min: Kristoffer Eide inn for Håvard Gaare

61 min: Simon Degerman inn for Christoffer Kringberg

79 min: Bård Skjørshammer Olsen inn for Stig Haddal

 

Kampfakta:

Frigg – Pors Grenland 1-1 (0-0)

77min 1-0: Markus Norheim Cham

90 +3 min: 1-1 Stian Parkstad Johansen

Gule kort: Christoffer Kringberg, Vetle Gulowsen, Håvard Gaare og Helge Neumann. 3 gule til Pors Grenland

Rødt kort: Vetle Gulowsen

post

Bislet Biluteie støtter Frigg!

Lasse Dahl

Bislet Bilutleie + Frigg = Sant!

Bislet Bilutleie er hele Frigg-lands bilutleiefirma, og de har vært en synlig og aktiv partner med Frigg i mange år, ja faktisk i generasjoner! Lasse Dahl er 2.generasjon innehaver av Bislet Bilutleie, og som engasjert fotball-far var han hjertelig tilstede på Frigg Cup, i år som foregående år med sitt Røa-lag.

Bislet Bilutleie er fortsatt med i Friggs sponsor-pool i 2013, og hvis du har behov for leiebil – eller kanskje en minibuss når ditt lag skal på tur – så vet du hvor du skal ringe: Si du ringer fra Frigg, og spør Lasse om et tilbud!

Her kan du lese mer om Friggs Sponsorpool:

https://cms.frigg.no/?p=1008

post

Samarbeidsavtale med Egon Frogner

Vår sponsorpool fortsetter å vokse og vi er veldig glade for at vi nå har fått med oss Egon Frogner på laget. Egon Frogner går inn som sølvsponsor og blir dermed en viktig samarbeidspartner for klubben.

Servere+pizza

Restauranten ligger sentralt til på Frogner i Bygdøy Allé og er en av flere Egon-restauranter i Oslo. Restauranten har 165 sitteplasser inne, og tilbyr også uteservering.

Vi er svært glade for at vi har fått med oss Egon og vi vil gjøre det vi kan for at både vi og Egon skal få noe ut av dette samarbeidet.

A-laget kommer fremover til å legge sine sosiale sammenkomster til Egon Frogner, og vi oppfordrer alle andre Frigglag til å gjøre det samme.

 

Besøk Egon Frogners hjemmesider for mer informasjon: http://www.egon.no/restaurant/egon+frogner

post

Frigg med åpningsfest i Tønsberg

Christoffer KringbergRammen for kampen var perfekt. FK Tønsberg skulle spille første kamp på sin nye flotte bane, og denne ble åpnet av ordføreren i Tønsberg. De 364 fremmøte på stadion fikk se at vi tok tak i kampen fra første stund. Vi styrte kampen fullstendig mot et ungt FK Tønsberg-lag. Vi skapte mange sjanser uten at dette ga tellende resultat før i det 39. minutt. Da kom Vegar Landaas på et fantastisk raid på vår høyreside. Han forserte forbi «hele» FK Tønsberg før han slo inn ballen til Markus Cham som var på rett sted og satte inn 1-0 for oss. Vi følte i pausen at vi hadde hatt full kontroll og burde ledet med klarere sifre. Det er likevel slik at ingenting går av seg selv i fotball. Derfor måtte vi nullstille og ha full skjerping inn mot den andre omgangen. Hjemmelaget gjorde faktisk tre! bytter i pausen. De prøvde å gå ut med litt tøffere press fra starten av, men vi hadde likevel ganske god kontroll. I det 59. minutt dukket den «hjemvendte sønn» Helge Neumann opp i feltet og scorte sitt første for sesongen. Etter dette følte vi oss i grunn ganske sikker på at dette ville gå veien, og vi fortsatte å produsere sjanser. De to siste ble satt inn av «Man of the match» Christoffer Kringberg etter forarbeid av Markus Cham og Stig Haddal. 4-0 er sterkt på bortebane!

Det var mange som var gode på lørdag, og det var først og fremst en lagseier. Adrian Hagerup fikk sin første kamp fra start og gjorde sine saker bra på stopperplass. Det ble også litt forandringer i den tiltenkte startoppstillingen da flere var ute med sykdom/skade. Da er det godt å se at de som kommer inn griper sjansen og viser at vi har flere som kan gå inn å gjøre en god jobb.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Adrian Hagerup, Vetle Gulowsen, Helge Neumann

Stig Haddal, Abdi Hassan, Eirik Sandstad, Håvard Gaare

Christoffer Kringberg, Markus Norheim Cham

 

Disse kom inn:

80min: Christoffer Skårn inn for Markus Norheim Cham

86min: Bård Skjørshammer Olsen inn for Håvard Gaare

86min: Håkon Lindland inn for Stig Haddal

 

Kampfakta:

FK Tønsberg – Frigg 0-4 (0-1):

0-1: Markus Norheim Cham

0-2: Helge Neumann

0-3: Christoffer Kringberg

0-4: Christoffer Kringberg

Gule kort: Eivind Husby Bratseth og Vetle Gulowsen

 

 

 

post

Friggs vårcup ble en folkefest

Vi takker alle deltagerlagene, spillere, dommere, dugnadsgjengen og komiteen for å ha skapt en minifolkefest på banene våre i helgen. Det ble satt ny rekord for vårcupen med 209 lag som spilte til sammen 306 kamper. Barn fra Frigg, Høvik og Nærsnes og Åros fikk en spesiell opplevelse da deres kamper ble dømt av FIFA-dommer Svein-Erik Edvartsen. Vi er takknemlige over at han bidro til cupen vår og var med å lansere Handshake for Peace som en naturlig del av barnefotballen.

HFP
Svein-Erik Edvartsen og premieutdeler Jon Almaas med et Handshake for Peace under Frigg cup
(Foto: Laila-Johanne Kveldro)

Det er laget en flott sak om dette på fotball.no