post

Før kampen mot Alta, og 12.serierunde forøvrig

KristofferEide1_0Søndag er det klart for siste seriekamp før ferien. Motstander er Alta IF som har elleville 11-0-0 så langt i sesongen. Dette blir naturlig nok en gedigen utfordring for oss. Likevel har vi håp om å gi dem god kamp om poengene. Det blir viktig å ha tro på egne kvaliteter. Samtidig blir det viktig å demme opp for det vi vet de er gode på. Denne kampen blir også avskjeden med to av våre spillere. Både kaptein Eirik Sandstad og Kristoffer Eide tar farvel med oss etter denne kampen grunnet flytting til henholdsvis Karmøy og Kristiansand. Kampen går søndag kl 15.00 på Frogner Stadion.

De øvrige kampene denne runden:

Lørdag 29/6:

Nybergsund – Raufoss

FK Tønsberg – Bossekop UL

 

Søndag 30/6:

Harstad – Fram Larvik

Valdres – Strømsgodset 2

Pors Grenland – Lyn

 

Mandag 1/7:

Odd Grenland 2 – Gjøvik FF

 

Disse scorer mest i Oddsenligaen

Etter 11. serierunde har følgende spillere scoret mest i de 4. Oddsenligaavdelingene:

Øyvind Gausdal (Vindbjart)                 16

Magnus Nikolaisen (Alta IF)                 14

Bajram Ajeti (Asker)                                12

Torstein Andersen Aase  (KFUM)      12

Armin Sistek (Asker)                                 9

Geir Andrè Herrem (Vidar)                    9

Rocky Lekaj (Grorud)                               9

Tor Martin Mienna (Tromsdalen)        9

 Vår egen Kristoffer Eide står med 7 scoringer så langt. Hvis det skal bli flere i Frigg-trøya må disse komme i kampen mot Alta, ettersom dette er Kristoffer sin siste opptreden fos oss på grunn av flytting.

Oppsummering 11. serierunde Oddsenligaen

Da er hele runde 11. i Oddsenligaen ferdigspilt. Resultatene ble som følger:

Raufoss – Frigg 3-2

Gjøvik FF – Valdres 2-0

Lyn – FK Tønsberg 2-1

Harstad – Pors Grenland 3-0

Alta – Fram Larvik 1-0

Bossekop UL – Odd Grenland 2 2-3

Strømsgodset 2 – Nybergsund 0-2

Resultatene denne runden ble vel omtrent som forventet. Kanskje litt overraskende at Harstad vant såpass klart mot Pors Grenland. Alta utnyttet en forsvarstabbe og sikret sin 11. strake seier mot Fram Larvik. Bunnlagene tapte igjen, selv om det var knepent. Vi ligger i øyeblikket på plassen over nedrykk (11) med 12 poeng.

Tap mot godt Raufoss-lag

Det ble en verst tenkelig start i lørdagens bortekamp mot Raufoss. Allerede etter 1 minutt tok de ledelsen da en klarering traff en motspiller og kom i retur til Oliver Berg som scoret alene med Bjørnar Johannessen, som voktet målet ettersom Eivind Husby Bratseth var skadet. Raufoss fortsatte trykket mot oss, og blant annet hadde Bjørnar en mesterlig redning da de kom alene mot han. Vår eneste sjanse i 1. omgang kom i det 29. minutt. Den kom etter bra spill og avslutningen fra Christoffer Kringberg ble reddet på streken av en heroisk Markus Rolandsen. Sjansestatistikken viste på min blokk 4-1 i favør Raufoss i 1. omgang. Fra start i 2. omgang gikk Raufoss nok en gang i strupen på oss fra start, men en god Bjørnar Johannessen holdt oss inne i kampen. Vår første sjanse i andre omgang kom etter 60min, da Bård Olsen headet et innlegg over mål. Like etterpå gikk Raufoss opp til 2-0 etter en forsvarstabbe, og da de la på til 3-0 i det 66.minutt, var det fare for at dette kunne bli stygt. Spillerne skal ha honnør for at de løftet seg de siste 15-20 minuttene. Etter 80 minutter fikk vi belønning for dette. Riktignok var det et selvmål av Raufoss` gode kamptein Petter Senstad. Etter dette skapte vi  flere sjanser og i det 90. minutt ble det for alvor spenning i kampen da Kristoffer Eide reduserte til 3-2. På overtid var vi nære en utligning også. Vi følte oss også snytt for et straffespark i sluttminuttene. Alt i alt tapte vi for et bedre fotball-lag, men vi viser nok en gang at vi skaper målsjanser også mot de beste. Bestemannsprisen i denne kampen går til Bjørnar Johannessen, som hadde flere fine redninger.

Vi stilte med følgende lag:

Bjørnar Johannessen

Vegar Landaas, Vetle Gulowsen, Helge Neumann, Robin Lindbjerg

Stig Haddal, Abdi Hassan, Markus Cham, Petter Severeide

Christoffer Kringberg, Kristoffer Eide

 

Disse kom inn:

46min: Bård Olsen inn for Robin Lindbjerg

85min: Christoffer Skårn inn for Stig Haddal

85min: Adrian Hagerup inn for Markus Cham

 

Kampfakta:

Raufoss – Frigg 3-2 (1-0):

1min: 1-0 Oliver Berg

61min: 2-0 Oliver Berg

65min: 3-0 Feisal Hassan

79min: 3-1 Petter Senstad(selvmål)

89min: 3-2 Kristoffer Eide

Gule kort: Kristoffer Eide, Vetle Gulowsen og Vegar Landaas

post

Frigg gratulerer G99 med seriemesterskap

Da Frigg G99 slo Stabæk 5-1 i siste seriekamp før sommeren var saken både biff og ertesuppe. Med imponerende 7-1-0 i kamper og 34-7 i målforskjell vant G99 1. divisjon overlegent. Styret i Frigg gratulerer trener Nima Backi og hans gutter med en fantastisk innsats både på og utenfor fotballbanen.

421806_10151432729265925_2142767486_n

post

Målfest mot ungt Strømsgodset-lag

18Det ble en hyggelig dag for Frigg-supporterne, spesielt i 1. omgang. Vi viste oss meget effektive og scoret faktisk på våre tre første sjanser, og kampen var vel i realiteten avgjort allerede etter 18 minutter. I første omgang  spilte vi effektiv fotball og skapte i alt 8 sjanser med 4 mål som resultat. Kristoffer Eide scoret 3 mål på 27 minutter og er dermed oppe i 6 totalt denne sesongen. Petter Severeide scoret også før pause. I 2. omgang falt nivået en del. Vi var likevel aldri truet og satte inn 5-0 like før slutt da Christoffer Kringberg fikk en fortjent scoring etter å ha vært assist-kongen i kampen for øvrig. Neste oppgave blir kanskje årets vanskeligste bortekamp, borte mot Raufoss. Det gjelder å prestere på vårt toppnivå om vi skal ta med oss noe derfra.

Vi stilte med følgende lag mot Strømsgodset 2:

Bjørnar Johannessen

Vegar Landaas, Vetle Gulowsen, Helge Neumann, Petter Severeide

Stig Haddal, Abdi Hassan, Robin Lindbjerg, Håvard Gaare

Christoffer Kringberg, Kristoffer Eide

 

Disse kom inn:

22min: Bård Olsen inn for Abdi Hassan

45min: Mounir Rahmani inn for Petter Severeide

50min: Christoffer Skårn inn for Stig Haddal

 

Kampfakta:

Frigg – Strømsgodset 2 5-0(4-0)

3min 1-0: Kristoffer Eide

8min 2-0: Kristoffer Eide

18min 3-0: Petter Severeide

30min 4-0: Kristoffer Eide

85min 5-0: Christoffer Kringberg

Fram Larvik fortsatt på Grasrot-toppen

Grasrot-tabellen pr. 11/06-13:

 1. Fram Larvik                        256 490
 2. Raufoss                                 232 475
 3. Pors Grenland                    218 429
 4. Alta IF                                   203 736
 5. Frigg                                     143 152 
 6. Valdres FK                          129 280
 7. Bossekop UL                      128 981
 8. Harstad IL                          126 932
 9. Lyn Fotball                          90 777
 10. Gjøvik FF                              68 259
 11. Nybergsund                         52 922
 12. FK Tønsberg                        48 479

Vi ligger fremdeles på 5. plass, men har i det siste fått inn mindre enn klubber som Valdres FK, Bossekop UL og Harstad, som tar innpå oss. For å hindre at vi blir tatt igjen er vi avhengig av at flere tilknytter Frigg til sin Grasrotandel på spillekortet hos Norsk Tipping.

Oppsummering 9.serierunde Oddsenligaen

Størst spenning denne runden var det nok knyttet til toppoppgjøret Raufoss – Alta. Raufoss hadde mange sjanser, men et Alta-lag i ekstrem flyt og matchvinnere i begge ender ro i land en 1-0 seier til slutt. Slik det ser ut i øyeblikket, er det vel økonomien som er Alta IF`s største utfordrer til et opprykk. Bunnlagene Bossekop UL og FK Tønsberg greide heller ikke denne gangen å ta tre poeng, men FKT greide å få med seg 1 poeng fra Harstad. Det var ingen store overraskelser denne runden. Alle resultatene følger her:

Strømsgodset 2 – Fram Larvik 1-4

Pors Grenland – Odd Grenland 2 3-2

Gjøvik FF – Frigg 3-1

Bossekop UL – Nybergsund 0-2

Raufoss – Alta 0-1

Harstad – FK Tønsberg 4-4

Lyn – Valdres 0-0

Blackout mot Gjøvik FF

Det ble en ny skuffelse i lørdagens bortekamp mot Gjøvik FF. I en sjansefattig 1. omgang var Kristoffer Eide effektiv da han kranglet seg igjennom og scoret. Vi gikk dermed til pause med ledelse. I andre omgang faller vi totalt sammen og i løpet av 11 grusomme minutter slipper vi inn 3 mål. Vi tapte fortjent 3-1 mot et lag som så ut som de ville mer enn oss, og som definitivt løp mer enn oss. Skal vi spille på dette nivået må vi få tilbake vinnerinstinktet og stoltheten. Det skal ikke være mulig å klappe sammen på denne måten.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Vetle Gulowsen, Adrian Hagerup, Helge Neumann

Stig Haddal, Abdi Hassan, Eirik Sandstad, Petter Severeide

Christoffer Kringberg, Markus Cham

Disse kom inn:

64min: Markus Cham inn for Kristoffer Eide

77min: Christoffer Skårn inn for Christoffer Kringberg

87min: Mounir Rahmani inn for Vegar Landaas

 

Kampfakta:

Gjøvik FF – Frigg 3-1 (0-1):

16min:0-1: Kristoffer Eide

72min 1-1:Selvmål

81min 2-1:Thomas Andersen

83min 3-1:Mads Peder Sveen

Gult kort: Markus Cham

 

Poengdeling mot Bossekop

Det ble ingen god start på lørdagens oppgjør hjemme mot Bossekop. Vi tapte mange dueller og klarte heller ikke å plukke opp 2. ballene. Innledningsvis ble det ikke skapt noe som helst av noen av lagene. Det første forsøket som er verdt å nevne kom i det 22 minutt. Skuddet fra Bossekop ble reddet av Eivind Husby Bratseth. Vår første mulighet kom ikke før det 28. minutt, da Kristoffer Eide skjøt over fra brukbar posisjon. I det 38. minutt kom kampens første scoring. Bossekop fikk et tvilsomt frispark litt inne på vår banehalvdel. Ballen ble lempet inn i feltet og Bratseth så ut til å ha kontroll, men glapp ballen, og Bossekop kunne sette ballen i det tomme målet. På slutten av omgangen hadde vi et par halvsjanser, uten at disse ga tellende resultat. Dermed 0-1 til pause.

I andre omgang tok vi tak i kampen og hadde veldig mye ballinnehav. Vi fikk tidvis til bra angrep og hadde mulighet for utligning både på et Vegar Landaas-raid i 53. minutt, og etter bra kombinasjonsspill som endte med en avslutning fra Markus Cham som ble blokkert til corner. I det 66. minutt ble vi tildelt et frispark i god posisjon. Kaptein Eirik Sandstad tok ansvar og satte dette i mål bak en dekket Bossekop-keeper, og utlignet dermed til 1-1. Bossekop virket å være fornøyde med det poenget de hadde inne. Vi hadde et visst trykk på dem de siste 20 minuttene og de ga oss stadig mer rom å spille på. Likevel manglet vi det lille ekstra, klarte ikke å skape veldig store sjanser, og kampet ebbet ut med 1-1.

Denne kampen kan vi ikke være fornøyd med, og dette er et lag vi skal slå. Vi hevet oss noe i andre omgang, men alt i alt var dette langt unna det vi bør kunne forvente av oss selv. Fremover må det jobbes med tempoet, presisjonen og initiativene i angrepsspillet. Vi må bli mer uforutsigbare for motstander. I tillegg må det jobbes bedre over hele linja med å holde det riktige fokus  gjennom hele kampen. Kommende uke ønsker vi å jobbe med dette, og håper at vi neste helg skal gi Gjøvik FF tøff kamp om poengene på Gjøvik.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Robin Lindbjerg, Vetle Gulowsen, Helge Neumann, Petter Severeide

Stig Haddal, Abdi Hassan, Eirik Sandstad, Håvard Gaare

Kristoffer Eide, Markus Cham

 

Disse kom inn:

46 min: Vegar Landaas inn for Stig Haddal

46 min: Christoffer Kringberg inn for Kristoffer Eide

 

Kampfakta:

Frigg – Bossekop 1-1 (0-1)

38 min: 0-1 Nikolai Skorpen Andersen

66 min: 1-1 Eirik Sandstad

Gule kort: Niklai Skorpen Andersen og Vlada Filipovic (Bossekop) og Stig Haddal (Frigg)