Før Pors – Frigg, og resten av den 19. serierunden

I morgen går turen til Porsgrunn. Pors Grenland er motstander og vi håper å bryte en barriere. Vi har nemlig enda ikke vunnet to kamper på rad i år. Mange spillere er i bra form, og vi ønsker å kvitte oss med nedrykksspøkelset så raskt som mulig. Pors har hatt dårlig poengfangst i det siste, men viste i vår at de har et sterkt lag. Den 19. serierunden spilles slik:

Lørdag 31. august:

Bossekop UL – Alta IF

FK Tønsberg – Nybergsund

Pors Grenland – Frigg

 

Søndag 01. september:

Lyn – Fram Larvik

Gjøvik FF – Raufoss

 

Mandag 02. september:

Odd 2 – Valdres FK

Harstad – Strømsgodset 2

 

Det blir topp mot bunn i Alta, og vi føler oss ganske sikre på at Alta IF vinner denne. Nedrykkstruede FK Tønsberg møter et ustabilt Nybergsund hjemme, og bare seier er godt nok for Vestfoldsklubben om håpet om fornyet kontrakt skal leve videre. I Oppland tar Gjøvik FF imot rivalen Raufoss. Det har buttet imot for hjemmelaget i det siste, mens sterke Raufoss fortsatt øyner et lite håp om seriegull. På Frogner møtes Lyn og Fram Larvik. Det beste av disse to lagene havner mest sannsynlig på 3. plass i årets sesong, og begge ønsker nok å være helt i toppen i årene framover. Mandag skal 2. lagene i aksjon. Strømsgodset 2 tar turen til Harstad for å møte vår tabellnabo. Stiller Strømsgodset like sterkt som sist, får Harstad trøbbel, men det gjenstår å se. Odd 2, som ligger like bak oss, plukker sannsynligvis med seg poengene mot Valdres FK.

 

Dette er noen betraktninger, men det har vært mange oppsiktsvekkende resultat i årets Oddenliga-sesong, og det vil ikke forundre om det kommer noen rare resultater denne runden også.

 

Petter Høvik i Wien for Mesterliga-spill

Vår nykommer Petter Høvik (ex. Byåsen) er nå i Wien for å spille UEFA Futsal cup. Petter har gjort sine saker bra for oss på høyre back og har glidd fint inn i Frigg-miljøet. I Futsal-sammenheng spiller den sympatiske trønderen for Vegakameratene, og representerer også det norske landslaget. Frigg Oslo FK ønsker Vegakameratene og spesielt Petter lykke til med kampene. Mer informasjon om dette finnes på Vegakameratene sin hjemmeside i linken under.

http://www.vegakameratene.no/vega/?p=4826#more-4826

Oppsummering av Oddsenligaens 18. serierunde

Den 18. serierunden ble runden da alle resultatene var gunstige for oss. Resultatene ble som følger:

Fram Larvik – Pors 4-2

Raufoss – Bossekop UL 1-0

Frigg – FK Tønsberg 2-0

Valdres – Harstad 1-0

Alta – Lyn 1-2

Nybergsund – Odd 2 3-3

Strømsgodset 2 – Gjøvik FF 5-0

I Alta gikk altså hjemmelaget på årets første tap – en sterk prestasjon av Lyn i en spennende kamp. I og med at Raufoss vant sin kamp kortet de forspranget til 10 poeng opp til Alta. Selv om de fleste fortsatt regner med at Alta henter hjem dette, er det ikke helt avgjort enda. I Drammen stilte Strømsgodset 2 med et sterkt lag, og et skadeskutt Gjøvik-lag var sjanseløse. Vår neste motstander Pors gikk på tap i Larvik, og fikk også en alvorlig skade i denne kampen. I Valdres gikk Harstad på et knepent tap, og vi passerte derfor dem på målforskjell. Vi gikk også forbi Odd 2, som spilte uavgjort i Nybergsund. Nå har de fleste lag en del spillere som er i faresonen for karantene på grunn av kort. Det blir derfor viktig å unngå unødvendige kort fremover.

 

post

Supersupporter Knut Krogh-Tonning med riktig spådom

For noen betyr fotball mer enn for andre. Knut Krogh-Tonning har fulgt oss i medgang og motgang i større grad enn noen andre. Lurer du på noe når det gjelder Frigg-historikk, er det bare å spørre Knut. Han har kontroll på det meste. Før kampen mot FK Tønsberg spådde vår trofaste supporter at vi ville vinne 2-0, og det skulle vise seg å bli helt riktig.

Det var knyttet stor spenning til kampen mot et FK Tønsberg-lag som har vist imponerende takter i høst, med seire mot sterke motstandere som Raufoss og rivalen Fram Larvik. Selv var vi optimistiske i forkant. Vi har den siste tiden knyttet til oss spillere  har glidd bra inn i miljøet og bedret konkurransen om plassene i laget.

Lørdag tok vi raskt kommandoen, og vi hadde gode muligheter både ved Abdi Hassan, Aleksander Kristoffersson og Helge Neumann. Det skulle imidlertid ta tid før scoringen kom, men i det 36. minutt tok kaptein Vetle Gulowsen ansvar og skjøt via en FK Tønsberg spiller  i mål. Fem minutter før pause var Markus Cham nær ved å øke ledelsen, men en meget god redning av Sondre Midtgarden hindret scoring.

I andre omgang gikk vi utpå og tok kommandoen fra start. Vi skapte muligheter og burde punktert kampen i første del av omgangen. Da Jonathan Dixon sendte oss opp i 2-0 med sitt første Frigg-mål i kampens 70. minutt, følte vi at dette måtte gå veien. Vi har likevel tidligere blitt straffet mot slutten, og FK Tønsberg var nære en redusering da de skjøt i tverrliggeren langt på overtid.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Petter Høvik, Klas Tømmer Ufs, Vetle Gulowsen, Petter Severeide

Stig Haddal, Helge Neumann, Abdi Hassan, Simon Degerman

Markus Cham, Aleksander Kristoffersson

Disse kom inn:
63 min: Jonathan Dixon inn for Stig Haddal
67 min: Christoffer Kringberg inn for Helge Neumann
80 min: Adrian Hagerup inn for Vetle Gulowsen

Kampfakta:
Frigg – FK Tønsberg 2-0 (1-0):
36 min 1-0: Vetle Gulowsen
70 min 2-0: Jonathan Dixon

Gule kort: Petter Severeide, Jonathan Dixon og Simon Degerman

Tilskuere: 177

Norsk Tipping tror på jevn kamp mot FK Tønsberg

I morgen spiller vi en meget viktig kamp hjemme på Frogner Stadion mot FK Tønsberg. Det unge laget fra Tønsberg har løftet seg i høst etter en forferdelig vårsesong og nærmer seg bakfra. Norsk Tipping tror det vil bli en jevn kamp, og har gitt følgende odds på kampen: H( 2,20), U (3,75) og B (2,20). I vår situasjon gjelder det nå å stå sammen som et lag. Innsatsen må være på nivå med de siste kampene og store personlige feil må lukes bort hvis poeng skal plukkes fremover.

Kampstart i morgen er kl. 16.00, og vi oppfordrer de som kan til å komme for å støtte laget.

Hele den 18. serierunden ser slik ut:

Lørdag 24. august:

Fram Larvik – Pors

Raufoss – Bossekop UL

Frigg – FK Tønsberg

 

Søndag 25. august:

Valdres – Harstad

Alta – Lyn

Nybergsund – Odd 2

 

Mandag 26. august:

Strømsgodset 2 – Gjøvik FF

 

Utover at vi selvsagt først og fremst må prestere selv, blir de mest interessante kampene denne runden oppgjørene Raufoss – Bossekop UL, Valdres – Harstad og Nybergsund – Odd 2. Ellers er sikkert Lyn innstilt på å påføre Alta sitt første poengtap i Finnmarkshallen.

God innsats, men ingen poeng i Skien!

Det ble som ventet en tøff kamp i gårsdagens bortemøte mot Odd 2. Hjemmelaget stilte et sterkt lag, men vi var på høyde med dem spillemessig. Vår første mulighet kom etter 6 minutters spill. Da kom Adrian Hagerup igjennom alene med keeper, men keeper reddet. I perioden etter dette fikk Odd et par muligheter, men Eivind Husby Bratseth i vårt mål hadde kontroll. Adrian fikk muligheten igjen etter 25 minutter, men headingen gikk over. Siste del av omgangen ble sjansefattig, og vi lå bra organisert i vår bakre firer.

I andre omgang serverte vi Odd sin første sjanse etter en horribel feilpasning. Kampens første scoring kom i det 63. minutt. Eivind Husby Bratseth mistet ballen etter et innlegg, og Christer Kleiven ga hjemmelaget ledelsen. En skikkelig kalddusj for oss! Likevel var vi nære ved å utligne to minutter senere, men keeper reddet. Vi ble etter hvert slitne, men skal ha honnør for god innsats. Mot slutten prøvde vi å etablere trykk mot Odd-målet, uten å få det helt til. Det endte slik det så ofte gjør. Odd kontret inn 2-0 i det 87. minutt – målscorer var Herolind Shala. To minutter på overtid fikk vi en fortjent redusering ved Aleksander Kristoffersson. Aleksander er nå tilbake i Frigg, og det er vi glade for.

Vårt store problem denne sesongen er at vi ikke har vært i stand til å avgjøre kamper hvor vi er litt dårligere, jevngode eller litt bedre enn motstanderen. Alle våre seire har vært med store siffer. Resten av sesongen vil det bli mange tette kamper, og vi er  nødt til avgjøre flere av disse til egen fordel om vi skal forbli et 2. divisjonslag. Nå er det bare å brette opp ermene og jobbe knallhardt inn mot neste kamp hjemme mot FK Tønsberg. FK Tønsberg har fått sving på sakene i høst, og blir definitivt ingen lett motstander i denne meget viktige kampen.

 

Vi stilte med dette laget mot Odd 2:

Eivind Husby Bratseth

Petter Høvik, Klas Tømmer Ufs, Vetle Gulowsen, Petter Severeide

Stig Haddal, Helge Neumann, Simon Degerman, Abdi Hassan

Adrian Hagerup, Aleksander Kristoffersson

 

Disse kom inn:

41 min: Markus Norheim Cham inn for Adrian Hagerup

67 min: Jonathan Dixon inn for Abdi Hassan

80 min: Christoffer Kringberg inn for Simon Degerman

 

Kampfakta:

Odd 2 – Frigg 2-1 (0-0)

63 min 1-0: Christer Kleiven

88 min 2-0: Herolind Shala

90 + 2 min 2-1: Aleksander Kristoffersson

 

Gult kort: Stig Haddal

 

Før møtet med Odd 2 – og resten av Oddsenligaens 17. serierunde

Søndag tar vi turen til Skien for møtet med Odd`s 2. lag. Det er ingen tvil om at vi trenger poeng om dagen, og vi er innstilte på å gjøre det vi kan for å hente poeng i denne kampen. Hva Odd stiller med er ikke godt å si. I forrige møte mot oss stilte de med et meget sterkt lag, og det er godt mulig at de gjør det igjen. Uansett er det ikke noe vi kan gjøre med det. For oss gjelder det uansett å få ut det beste hos hver enkelt. Da er mulighetene uansett gode for poeng. Den siste tiden har det også kommet noen tilskudd til stallen som bidrar til økt konkurranse om plassene på laget.

Kampene i den 17. serierunden:

Lørdag 17. august:

Valdres FK – Nybergsund

FK Tønsberg – Fram Larvik

 

Søndag 18. august:

Pors Grenland – Alta IF

Odd 2 – Frigg

Harstad – Gjøvik FF

Lyn – Raufoss

 

Tirsdag 20. august:

Bossekop UL – Strømsgodset 2

 

Det blir flere spennende oppgjør denne runden. Våre to siste motstandere Valdres og Nybergsund møtes i Valdres. Med Valdres-seier her er vel kontrakten i Oddsenligaen så godt som fornyet allerede. Dette er to lag som varierer mye og kampen er helt åpen. I Vestfold blir det lokalderby mellom FK Tønsberg og Fram Larvik. Begge lag har blitt stadig bedre i løpet av sesongen. FK Tønsberg øyner nå muligheten til å berge plassen i divisjonen etter en grufull sesonginnledning, og Fram Larvik er høyt oppe etter forrige helgs maktdemonstrasjon mot Odd 2 (9-0).  Pors Grenland tar imot Alta IF, og her kan vi fort få årets første tap for laget fra nord. Meget gode Svein Ove Thomassen og stopper Mats Frede Hansen soner karantene for Alta IF. Lyn og Raufoss møtes til et oppgjør som sannsynligvis vil samle mye folk på Frogner stadion. Begge disse har topp tre innen rekkevidde, og Raufoss er vel det eneste laget som kan komme til å matche Alta IF i kampen om seriegullet, selv om det skal mye til. Harstad møter Gjøvik FF hjemme og vil med tap her for alvor være trøbbel. Den 17. serierunden avsluttes når det andre laget fra Alta, Bossekop UL, møter Strømsgodset 2 til et viktig oppgjør i bunnstriden.

Oppsummering Oddsenligaens 16. serierunde

Den 16. serierunden i Oddsenligaen er nå ferdigspilt, med disse resultatene:

Gjøvik FF – Bossekop UL 2-4

Frigg – Valdres FK 1-1

Alta IF – FK Tønsberg 3-1

Nybergsund – Harstad IL 2-0

Fram Larvik – Odd 2 9-0

Raufoss – Pors Grenland 3-1

Strømsgodset 2 – Lyn 2-2

 

Alta IF fortsetter sin parademarsj mot Adeccoligaen etter sin seier mot FK Tønsberg. Naboene i Bossekop tok en sterk borteseier i Gjøvik, og begynner å øyne et håp om fornyet Oddsenligakontrakt. Nybergsund hevet seg fra sjokket mot oss forrige helg, og vant den viktige kampen mot Harstad IL, som nå nærmer seg nedrykksstreken. I Larvik ble vår neste motstander Odd 2 banket med hele 9-0, men vi velger å tro at dette først og fremst var et resultat av fantastisk spill av hjemmelaget Fram Larvik.

Slik det ser ut i øyeblikket, blir den største spenningen mot slutten av sesongen hvem som rykker ned. En rekke lag står i fare for det, deriblant oss selv. De lagene som kommer opp i 28 poeng klarer seg nok. Muligens kan også 27 poeng holde til fornyet Oddsenliga-spill!

post

Sjansesløseri og poengdeling mot Valdres

Allerede i kampens 1. minutt fikk vi vår første mulighet, men skuddet fra Petter Severeide gikk utenfor. Vi trykket på innledningsvis og skapte flere sjanser. Den ene kom etter meget bra spill, men en meget god keeper Gonzalo Meson hindret headingen fra å gå i mål. Etter hvert ble det mer jevnspilt og Valdres fikk sin første sjanse etter 25. min. Vår keeper Eivind Husby Bratseth reddet to skudd på rappen. I kampens 31. minutt stusset Adrian Hagerup ballen igjennom til Markus Norheim Cham. Cham var sterk i kamp mot stopperen, og det endte med at Cham ble hindret ureglementert alene med keeper. Dermed straffespark og rødt kort til Valdres-spilleren. Akkurat i dette øyeblikk snek det seg nok inn en tanke om at dette ville bli lett. Stig Haddal fikk dessverre ikke noe godt treff på straffesparket, og keeper Meson reddet dette.

Etter straffebommen falt vi nedpå mot ti mann og kommunikasjonssvikt i forsvaret gjorde at Valdres 5 minutter senere gikk opp i ledelsen. I andre omgang hevet vi oss igjen og skapte bøttevis av sjanser, men for dårlig presisjon i avslutningsøyeblikket kombinert med banens gigant Gonzalo Meson i Valdres-målet gjorde at det skulle ta lang tid før utligningsmålet kom.

Da vår fortjente utligning kom, var det under dramatiske omstendigheter. Vi var inne i det 5. overtidsminutt da Adrian Hagerup gikk i bakken inne i 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket. Rutinerte Petter Severeide gjorde seg klar, og satte ballen utagbart oppe i hjørnet. Selv om vi fortjente å vinne denne kampen, var det godt å redde det ene poenget i sluttsekundene. De fremmøtte på Frogner Stadion kunne konstatere at vi viste oss fra en langt bedre side enn i den begredelige kampen mot Harstad sist hjemmekamp.

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth Bjørn Pickhardt, Klas Tømmer Ufs, Vetle Gulowsen, Petter Severeide

Stig Haddal, Helge Neumann, Simon Degerman, Jonathan Dixon

Adrian Hagerup, Markus Norheim Cham

Disse kom inn:

68 min: Robin Lindbjerg inn for Stig Haddal

79 min: Christoffer Skårn inn for Simon Degerman

85 min: Abdi Hassan inn for Jonathan Dixon

 

Kampfakta: Frigg – Valdres 1-1 (0-1)

37 min 0-1: Ivan Martinez Gutierrez

90+5 min 1-1: Petter Severeide

Gult kort: Markus Norheim Cham

post

Presentasjon av nye spillere

Vi er nå godt i gang med siste del av sesongen, og det har også i år vært mange utskiftninger i spillerstallen. I det siste har vi fått inn noen spillere som vil være med på å løfte gruppa utover høsten. Midtbanespilleren Jonathan Storvik Dixon har kommet fra Drøbak/Frogn. Dixon har tidligere også vært innom Kongsvinger,  debuterte for oss mot Harstad og spilte også mot Nybergsund sist.

JonathanStorvikDixon_W
Jonathan Storvik Dixon – drakt nr.27

Klas Tømmer Ufs tidligere spilt i Notodden. Han debuterte mot Nybergsund og gjorde sine saker bra som stopper sammen med Vetle Gulowsen.

KlasTømmerUfs_W
Klas Tømmer Ufs- drakt nr.2

Fra Byåsen har vi fått inn Petter Høvik. Han er primært midtstopper, men kan også være et alternativ på back og midtbane. Det kan nevnes at Høvik har representert Norge på Futsal-landslaget.
Vi har også fått inn to nye keepere de siste dagene. Den tidligere Follo-keeperen Sindre Evensen blir et godt alternativ på keeperplass, og har cupsølv med Follo blant sine meritter. Fra Husøy & Foynland kommer unggutten Karl Rikard Mortensen. Han er født i 95, og vil spille på juniorlaget, men han skal trene med A-laget fremover.