Disse scorer mest i Oddsenligaen

Her er en oversikt over de 7 som har scoret mest i Oddsenligaen etter 23 serierunder:

  1. Bajram Ajeti (Asker)                    24
  2. Magnus Nikolaisen (Alta)           23
  3. Øyvind Gausdal (Vindbjart)       23
  4. Rocky Lekaj (Raufoss)                 22
  5. Christian Østli (Fram Larvik)    20
  6. Tor Martin Mienna (TUIL)         19
  7. Geir Andrè Herrem (Vidar)        17

 

Det ser dermed ut til å bli jevnt om hvem som scorer mest i år. Rocky Lekaj scoret 11 før han forlot Grorud, og har like mange i Raufoss så langt, dermed 22 tilsammen. Nærmest disse 7 er Armin Sistek (Asker), Anton Blom Onshuus (FK Tønsberg) og Tim Andrè Nilsen (Nest-Sotra). Disse tre har 16 mål så langt. Imponerende er det av unggutten Anton Blom Onshuus som har scoret så mange for et lag som mest sannsynlig rykker ned. Opprykkslare Nest-Sotra spiller i dag mot Brann 2. Her har Tim Andrè Nilsen muligheten til å tegne seg for flere scoringer. Vår egen Markus Norheim Cham står bokført med 7 mål, ettersom dommeren bestemte at det var en annen som scoret hans ene, selv om videoen viste at det var Markus sitt mål. Kristoffer Eide har også scoret 7 for oss i år, men han spiller nå i Vindbjart.

 

 

 

 

Tap 2-1 mot sterkt Strømsgodset 2

Vi har slitt med mange skader i det siste. Det var mange fravær også i gårsdagens møte med Strømsgodset 2 i Drammen. Dette betydde at vi nok en gang måtte gjøre store forandringer i laget. Til tross for dette leverer vi nok en gang en prestasjon vi kan være bekjent av. Et velspillende Strømsgodset-lag gikk rett i strupen på oss fra start, men en god Eivind Husby Bratseth hindret scoring da de spilte seg igjennom i kampens 1. minutt. I det 8. minutt smalt det i tverrliggeren bak Eivind, og vi var heldige som ikke kom under tidlig i kampen. Etter halvtimen fant Strømsgodset likevel veien til nettmaskene etter bra spill da Simen Brenne satte inn kampens første mål. Det siste kvarteret hadde vi muligheter både ved Aleksander Kristoffersson og Torstein Åsbø Eike, uten at vi fikk tellende resultat.

I andre omgang var det også Strømsgodset 2 som styrte det meste. Vi jobbet likevel disiplinert og forsvarte oss godt. Både Christoffer Kringberg og Stig Haddal hadde gode forsøk som Strømsgodset-keeperen reddet. På slutten av kampen følte vi at vi hadde en fair mulighet for poeng, og fem minutter før slutt flyttet vi opp Markus Norheim Cham som spiss. Dessverre var det første som skjedde da at vi fikk et brudd mot og Strømsgodset 2 økte sin ledelse til 2-0. Markus skapte med sin kraft og luftstyrke trøbbel for deres forsvarere, og i sluttminuttene hadde vi flere nesten-muligheter som følge av dette. I det 90. minutt fikk vi endelig lønn for strevet. Et klasseangrep ble til slutt ekspedert i mål av Stig Haddal, og vi fikk vår redusering. Selv om dette skapte litt håp og spenning på slutten, var det ingen tvil om at det var fortjent at Strømsgodset 2 vant da sluttsignalet gikk. Guttene fortjener likevel honnør for at de sto på hele kampen. Strømsgodset-laget besto av hele åtte mann som har spilt Tippeliga i år.

 

Vi stilte med følgende lag:

Eivind Husby Bratseth

Vegar Landaas, Markus Norheim Cham, Petter Høvik, Helge Neumann

Stig Haddal, Abdi Hassan, Christoffer Kringberg, Håvard Gaare

Torstein Åsbø Eike, Aleksander Kristoffersson

 

Kom inn:

85 min: Bjørn Pickhardt inn for Håvard Gaare

 

Kampfakta:

Strømsgodset 2 – Frigg 2-1 (1-0):

31 min 1-0: Simen Brenne

86 min 2-0: Jørgen Solvang Nilsen

90 min 2-1: Stig Haddal

 

Gult kort: Flamur Kastrati, Strømsgodset 2.

Før Strømsgodset 2 – Frigg, og resten av 23. serierunde i Oddsenligaen

Førstkommende søndag tar vi turen til Drammen for å møte Strømsgodset 2. Det er ikke godt å si hva de stiller med denne gang. Så langt har det vært stor variasjon fra kamp til kamp. I deres siste kamp mot Fram Larvik måtte Thomas Sørum ut med skade tidlig. I tillegg sliter de med en del skader i A-lagstroppen. Skader har vi forsåvidt nok av selv også. Vi har vel aldri stilt med samme lag to ganger i år, og vi spiller ikke med samme som sist nå heller. Likevel har vi i høst merket at mange kan gå inn og gjøre en god jobb for laget. Vi håper at nettopp dette skal styrke oss i de siste kampene. Sulten om å prestere må være tilstede enten man starter eller ikke, og vi har ved flere anledninger sett at innbytterne har gjort en positiv forskjell i laget.

Alle kampene i den 23. serierunden er som følger:

Lørdag 28. september:

Harstad – Alta IF

Pors Grenland – FK Tønsberg

Gjøvik FF –  Nybergsund

 

Søndag 29. september:

Bossekop UL – Valdres FK

Raufoss – Fram Larvik

Strømsgodset 2 – Frigg

 

Mandag 30. september:

Lyn – Odd 2

 

Vår bunnkollega Harstad møter et formsvakt Alta IF hjemme, og må på bakgrunn av sin hjemmestatistikk (ingen tap) og Alta sine prestasjoner i det siste sies å være favoritt her. FK Tønsberg tar turen til Porsgrunn og øyner fremdeles håp om fornyet kontrakt etter seieren mot Harstad sist. Vår forrige motstander Gjøvik FF tar imot Nybergsund. Dersom bortelaget vinner denne er vel plassen langt på vei berget. Bunnlaget Bossekop UL har fortsatt et syltynt håp om å forbli i Oddsenligaen, men da må de vinne de fire siste. Første oppgave blir et bortesvakt Valdres FK. I Raufoss blir det toppoppgjør. Bortelaget Fram Larvik kan faktisk fortsatt vinne Oddsenligaen med full pott i de fire siste. Raufoss fikk en sterk og fortjent seier i Alta sist. Mange tror nok også at det nå blir Raufoss som stikker av med seriegullet. Våre naboer i Lyn tar imot Odd 2 mandag. Om Lyn vinner denne har de fortsatt håp om 3. plass. Samtidig sender de Odd 2 for alvor ned i nedrykksstriden. Mest sannsynlig vil spenningen i årets sesong var helt frem til siste sluttsignal. Det kan også hende at beste 12`er i de fire avdelingene berger plassen. Hvis det skjer vil det bli avgjort i løpet av november!

 

 

 

 

 

 

post

Oppsummering Oddsenligaens 22. serierunde

Det ser ut til å bli en spennede høst for mange av lagene i vår avdeling. Ingenting er avgjort verken i forhold til opprykk eller nedrykk. Resultatene denne runden ble som følger:

Fotograf: Torstein Vegheim

Fotograf: Torstein Vegheim

Nybergsund – Bossekop UL 1-0
Valdres – Lyn 1-0
Frigg – Gjøvik FF 1-0
Alta IF – Raufoss 1-3
FK Tønsberg – Harstad 2-0
Fram Larvik – Strømsgodset 2 3-1
Odd 2 – Pors 1-2

Helt øverst finner vi fortsatt Alta IF, men klubben har bare sanket 2 poeng på de 5 siste, og forspranget til Raufoss har krympet fra 13 til 3 poeng. Begge lag har tøffe kamper som gjenstår, og avgjørelsen faller kanskje ikke før i siste serierunde med hensyn til opprykket. På tredje plass finner vi Fram Larvik, som faktisk i teorien fortsatt kan rykke opp med full pott i de fire siste. Nedrykksstriden involverer faktisk hele 9 lag. Når det gjelder Bossekop UL er det bare 4 seire som kan gi håp om fornyet kontrakt, under forutsetning av at enten vi (Frigg), Harstad eller Gjøvik FF taper resten. FK Tønsberg har derimot opparbeidet seg en tro på at det er mulig å redde plassen fortsatt. Seieren mot Harstad var viktig og laget har kanskje det «letteste» programmet i de siste kampene. Med vår seier over Gjøvik FF sendte vi dem under streken med 25 poeng, med dårligere målforskjell enn Harstad og oss. På papiret er det vi og Harstad som har det tøffeste programmet, men på slutten av en sesong kan mye rart skje. Lag som Odd 2 og Valdres skal heller ikke føle seg for trygge, mens mange resultater må gå «feil vei» hvis Nybergsund skal rykke ned, selv om det fortsatt er teoretisk mulig.

For vår del skal vi iallfall love at vi skal stå sammen ut sesongen og gjøre så godt vi kan for å berge plassen. Vi håper også at klubber som Lyn og Pors, som kanskje ikke har så mye å spille for nå, opptrer profesjonelt og gir alt i de siste kampene.

post

Seier i nervedrama

Fotograf: Torstein Vegheim

Det var mye som sto på spill da vi lørdag tok imot Gjøvik FF. Forutsetningene før kampen var at det ville se veldig mørkt ut for oss om vi ikke fikk med oss alle poengene i denne kampen. Motstander Gjøvik FF har hatt en tung høst, men har likevel klart uavgjort mot lag som Lyn og Alta IF.  Det ble en sjansefattig første omgang. Vi styrte mye av spillet, uten at vi klarte å skape noe særlig. Vår første mulighet kom i det 27. minutt. Et langt innkast fra Christoffer Kringberg endte til slutt hos Stig Haddal som skjøt over. Noen få minutter senere fikk vi vår beste mulighet i omgangen. Stig Haddal spilte pent igjennom til Adrian Hagerup. Adrian prøvde å curle ballen i det lengste hjørnet, men skuddet gikk like utenfor. Den aller største sjansen i omgangen var det Gjøvik FF som hadde. Vi havnet i undertall og et godt gjennomspill sendte Gjøvik-spilleren alene med Eivind Husby Bratseth. Skuddet gikk imidlertid utenfor og vi kunne puste lettet ut denne gangen.

I andre omgang ble det litt mer action, og i det 52. minutt stanget Petter Severeide oss til himmels da hans heading fant veien opp i krysset. Vi gjorde en bra defensiv jobb og slapp ikke Gjøvik til store sjanser, selv om de etablerte et visst trykk  mot oss. Det siste kvarteret var det vi som hadde de farligste mulighetene. Markus Norheim Cham headet over fra kloss hold. Torstein Åsbø Eike var nær ved å heade inn sin første scoring for oss, men en god Gjøvik FF-keeper avverget til corner. Vi hadde også to spillere alene med keeper uten å få uttelling. Helt på tampen hadde også Christoffer Skårn muligheten da målet sto åpent, men skuddet fra midtbanen gikk utenfor.

Alt i alt må vi si oss meget godt fornøyd med at vi fikk med oss de tre poengene. Vi jobbet bra for hverandre og kan oppsummere at vi lyktes best i den defensive delen i denne kampen. Nå er det også slik i fotball at en god defensiv struktur skaper større trygghet i den offensive delen av spillet. Derfor blir det viktig å ta med seg de positive elementene fra de to siste kampene inn mot de siste kampene. Neste oppgave blir Strømsgodset 2 i Drammen.

Vi stilte med følgende lag mot Gjøvik FF:

Eivind Husby Bratseth

Petter Høvik, Vetle Gulowsen, Helge Neumann, Simon Degerman

Stig Haddal, Christoffer Kringberg, Abdi Hassan, Petter Severeide

Adrian Hagerup, Torstein Åsbø Eike

Disse kom inn:
62 min: Markus Norheim Cham inn for Adrian Hagerup
62 min: Håvard Gaare inn for Abdi Hassan
73 min: Christoffer Skårn inn for Stig Haddal

Kampfakta:
Frigg – Gjøvik FF 1-0 (0-0)
52 min 1-0 Petter Severeide

Gule kort: Torstein Åsbø Eike og Simon Degerman, Frigg. Ramon Soria Alonso, Bent Rune Stangeland og Piotr Gawecki, Gjøvik FF.

Invitasjonsturnering innendørs for Futsal Cup for G98-99 denne helgen

Frigg G98-99 har denne helgen utfordret en rekke ungdomslag til å møtes og spille Futsal i Persbråten Idrettshall. Futsal er en fotballvariant med små flater, små mål og krever både teknikk og hurtighet. Holmen, Ready, Grei og Ullern har tatt opp hansken og stiller med lag. Kampene går fra kl 1000 på lørdag og kl 1100 på søndag, still gjerne opp og se Friggungdommen før du drar på Frogner stadion og ser A-laget kl 1600 på lørdag.

post

Før Frigg – Gjøvik FF, og resten av 22. serierunde i Oddsenligaen

I morgen spiller vi en meget viktig kamp mot Gjøvik FF. Vinner vi denne ser alt plutselig mye lysere ut, mens vi med tap ligger dårlig an i forhold til fortsatt Oddsenligaspill. Vår motstander Gjøvik FF har slitt med mye motgang i høst etter en bra vårsesong. Likevel klarte de for eksempel uavgjort i bortemøtet mot Alta IF. Vi forventer en tøffere kamp enn vi fikk mot Bossekop UL, men har likevel tro på seier hvis alle er tilstrekkelig på hugget. Vi har noen skader i troppen, men viste sist helg at andre kan komme inn og gjøre en god jobb. Den 22. serierunden spilles slik:

Lørdag 21. september:

Nybergsund – Bossekop UL

Valdres – Lyn

Frigg – Gjøvik FF

 

Søndag 22. september:

Alta – Raufoss

FK  Tønsberg – Harstad IL

Fram Larvik – Strømsgodset 2

 

Mandag 23. september:

Odd 2 – Pors Grenland

 

I oppgjøret Nybergsund – Bossekop UL kan Nybergsund sikre fortsatt Oddsenligaspill ved seier, mens gjestene fra Finnmark med seier fortsatt kan ha et ørlite håp om å forbli i divisjonen. Våre naboser i Lyn kjemper med Fram Larvik om 3. plassen, og vil med seier også bidra til at vi kan passere Valdres denne runden. Det blir et skikkelig toppoppgjør denne runden også. Dersom Alta vinner hjemmemøtet mot Raufoss, er de bortimot opprykksklare allerede. Formkurven til disse tyder på at akkurat dette kan bli tøft for Alta. Raufoss begynner å kjenne lukten av gull, selv om de feilet i bortemøtet mot Harstad sist. Om denne hadde vært på tippekupongen, hadde nok helgardering vært å anbefale. I Tønsberg tar hjemmelaget imot Harstad, i en kamp som må vinnes om FK Tønsberg skal ha fortsatt håp om Oddsenligaspill. I Skien møtes naboene Odd 2 og Pors Grenland. Odd 2 er i den situasjonen at de kan risikere nedrykk uansett tabellplassering  i og med at deres Tippeliga-lag fortsatt kan rykke ned. Dersom Strømsgodset 2 vinner bortekampen i Larvik er plassen i Oddenligaen definitivt berget. Pors Grenland er vel i grunn det eneste laget som ikke har noe spesielt å spille for, men prestisjen i en seier mot Odd 2 bør være motivasjon likevel.

Oppsummering Oddsenligaens 21. serierunde

Etter den 21. serierunden i Oddsenligaens avdeling 2, er det fortsatt spenning både i topp og bunn. Resultatene denne runden ble som følger:

Pors Grenland – Valdres FK 3-2

Bossekop UL – Frigg 0-3

Gjøvik FF – Fram Larvik 0-3

Harstad IL – Raufoss 2-1

Lyn – Nybergsund 1-1

Strømsgodset 2 – Alta 7-0

FK Tønsberg – Odd 2 1-2

Dette betyr at Bossekop UL etter tapet mot oss mest sannsynlig spiller i 3. divisjon neste år. FK Tønsberg har enda en mulighet, men må nok vinne 4 av de siste 5 om de skal ha forhåpninger om fortsatt 2. divisjonsspill. For vår del kan vi ikke legge skjul på at neste kamp mot Gjøvik FF blir en nøkkelkamp i forhold til fornyet Oddsenliga-kontrakt.  Vårt håp er at vi skal passere iallfall et av følgende lag før sesongen er slutt: Gjøvik FF, Harstad eller Valdres FK. Harstad er det laget av disse som har imponert mest i det siste, og beseiret noe overraskende Raufoss søndag.

I toppen har Raufoss fortsatt et lite håp om å frarøve Alta IF seriegullet og opprykk. Håper lever fordi Alta gikk på i braknederlag mot et stjernespekket Strømsgodset-lag i går (7-0). Disse møtes neste runde i Alta og en seier til Raufoss her vil definitivt skape spenning helt inn. Da kan vi også spille en sentral rolle ettersom vi skal spille mot begge disse.

Viktig seier mot Bossekop

Vi hadde et vanskelig utgangspunkt før søndagens bortemøte mot Bossekop. Hele 5 av spillerne som startet sist var uaktuelle som følge av karantene, skader eller andre grunner. Det var derfor godt å se at de som fikk sjansen grep muligheten på en fin måte, og at vi har flere valgmuligheter på flere plasser. Allerede fra start tok vi tak i kampen og allerede etter fire minutter kunne alle Frigg-hjerter glede seg. Stig Haddal raidet fremover og ble til slutt tatt noen meter utenfor 16-meteren. Da var det duket fra Simon Degerman-presisjon. Han satte ballen godt plassert i keeperhjørnet og vi fikk den starten vi ønsket med tidlig ledelse. Vi fortsatte å spille god fotball med fornuftige valg og i denne kampen hadde vi få farlige brudd mot oss. Kvarteret var gått da et godt innlegg fra Robin Lindbjerg ble stupheadet i mål av Adrian Hagerup, som nå har funnet veien til nettmaskene også for A-laget. I første omgang kan man si at vi var effektive, men vi hadde likevel vært klart bedre enn Bossekop da vi gikk til pause.

 

I 2. omgang hevet Bossekop seg noe, og skapte noen muligheter, men en god Bjørnar Johannessen tok seg av det som kom. Da vi gikk opp til en tremålsledelse i det 57. minutt var vel kampen i realiteten avgjort. Denne scoringen kom etter spill av meget høy klasse. Angrepet i forkant av Stig Haddals perfekte avslutning må vel kunne sies å være kampens beste, med mange involverte og god presisjon/timing i alt. Utover omgangen hadde vi også muligheter ved både Adrian Hagerup, Markus Norheim Cham og Christoffer Kringberg, uten at disse ga uttelling. For øvrig hadde vi en debutant i Alta. Vi er glade for å ha fått med oss Torstein Åsbø Eike.  Eike har en fortid fra blant annet Vard Haugesund,  og spilte sammen med Adrian Hagerup på topp.

Oppsummert kan det sies at vi gjorde en solid prestasjon med mange fornuftige valg, god variasjon i spillet og god innsats. Likevel er det grunn til å tro at Gjøvik FF vil selge seg dyrere til helga, og fra og med nå er det den kampen som gjelder.

 

Vi stilte med følgende lag:

Bjørnar Johannessen

Robin Lindbjerg, Petter Høvik, Helge Neumann, Simon Degerman

Stig Haddal, Christoffer Kringberg, Abdi Hassan, Håvard Gaare

Adrian Hagerup, Torstein Åsbø Eike

 

Kom inn:

67 min: Markus Norheim Cham inn for Håvard Gaare

 

Kampfakta:

Bossekop UL – Frigg 0-3 (0-2):

4 min 0-1: Simon Degerman

15 min 0-2: Adrian Hagerup

57 min 0-3: Stig Haddal

 

Gule kort: Nikolai Skorpen Andersen og Jon Steinar Eriksen( BUL), Torstein Åsbø Eike (Frigg)