post

Hva slags klubb vil du at Frigg skal være?

Frigg_tn

Styret og administrasjonen innkaller herved til åpent medlemsmøte man. 18.11 kl. 19.00 på Frigghuset. Styret er i ferd med å starte arbeidet med klubbens nye 5-årsplan (Frigg 2019), og vil i den anledning invitere alle medlemmene til å være med på en arbeidsdugnad for å forme framtidens Frigg.

Dagsorden:

1. Hva er Friggs svake og sterke sider? Innl. ved styremedlem Tor A. Sørensen

2. Valg av klubbmodell. Innl. ved daglig leder Nils Solum.

Vel møtt

Hilsen styret

En vond sesong er over for A-laget

Det var to lag som hadde lite å spille for som møttes lørdag. Vi møtte et godt Fram Larvik, som nok har klare opprykksambisjoner neste år etter en god høst i år. Bortelaget tok også tidlig tak i kampen og hadde et par store sjanser før de tok ledelsen ved den notoriske måltyven Christian Østli etter 19 minutter. I det 35. minutt økte Fram Larvik til en tomålsledelse. Tilskuerne trodde nok nå at dette kunne bli stygt for vår del. Like etter  var det likevel vi som var nærmest scoring da Torstein Åsbø Eike var vannvittig nær scoring etter godt forarbeid av Stig Haddal. Skuddet fra kloss hold ble imidlertid reddet av keeper.

I andre omgang hevet vi oss noe, og selv om Fram Larvik nok følte at de hadde kontroll, hadde både Aleksander Kristoffersson, Håvard Gaare og Adrian Hagerup sine muligheter til scoring. Sjansen Håvard Gaare fikk alene med keeper kom også etter meget godt spill. Kvarteret før slutt forserte Bård Olsen et par Fram Larvik-spillere før han ble felt i god frisparkposisjon. Christoffer Kringberg gjorde seg klar, og satte ballen utagbart for keeper. Etter dette øynet vi et håp om poeng, men dette ble knust da Christian Østli økte bortelagets ledelse like før slutt.

Vi stilte med følgende lag:
Bjørnar Johannessen

Just Andreas Salvesen, Klas Tømmer Ufs, Petter Høvik, Helge Neumann

Stig Haddal, Simon Degerman, Christoffer Kringberg, Bård Olsen

Torstein Åsbø Eike, Aleksander Kristoffersson

Disse kom inn:
46 min: Håvard Gaare inn for Stig Haddal
71 min: Adrian Hagerup inn for Torstein Åsbø Eike

Kampfakta:
Frigg – Fram Larvik 1-3 (0-2)
19 min 0-1 Christian Østli
35 min 0-2 Kristoffer Normann Hansen
77 min 1-2 Christoffer Kringberg
90 min 1-3 Christian Østli

Siste Oddsenligakamp på ubestemt tid!

Årets siste runde i Oddsenligaen spilles i morgen. Alt av betydning er allerede avgjort før denne runden. Alta IF sikret opprykket forrige helg mot oss. Raufoss tar 2. plassen, mens morgendagens motstander Fram Larvik havner på 3. plass. Uansett utfall av denne kampen ender vi på 12. plass, med bare FK Tønsberg og Bossekop UL bak oss. Dermed må vi slå følge med de to nevnte ned til 3. divisjon. Om absolutt alt skulle gå vår vei i morgen, kan vi på mirakuløst vis fortsatt berge plassen. Dette avhenger imidlertid av at mange forhold vi selv ikke kan påvirke slår til. Allikevel er den grunnleggende forutsetningen at vi vinner morgendagens kamp. Uansett forventer vi at spillerne står fram og viser hvem som vil være med på dette videre. Vi møter det laget som muligens har det beste toppnivået i hele avdelingen, og det bør ligge en motivasjon i å vise seg frem her, og avslutte en mislykket sesong med en viss stolthet.  For de som vil se kampen går denne på Frogner Stadion i morgen, lørdag 19/10 kl 13.00.

Hele den 26. serierunden spilles slik:

Nybergsund – Alta

Valdres FK – Raufoss

Odd 2 – Strømsgodset 2

FK Tønsberg – Gjøvik FF

Pors Grenland – Bossekop UL

Harstad – Lyn

Frigg – Fram Larvik

 

post

G99/2 ble Seriemestere for 2. år på rad.

Tirsdag denne uken spilte G99-2 sin siste og avgjørende kamp i serien, som endte 5-4 og sikret guttene tittelen Seriemestere for 2. år på rad. Laget toppet tabellen gjennom hele sesongen. Med to tap etter ferien fikk de mer motstand, men fightet til siste spillerminutt.
Dette er 2. året på rad de topper serien, guttene fortjener masse ros for egeninnsats, vilje og ikke minst for deres fantastiske lagmoral.

GRATULERER!

1377382_10151911972370365_1171108067_n

Frigg sitt 2002 akademilag imponerte under Frigg cupen

I samarbeid med 2002-årgangen har Frigg fotballakademi hatt et prøveprosjekt med forberedelser til 11er fotball for spillere på akademiet. I løpet av en snau måned har Stig Haddal introdusert spillerne for offside og spill på større flater. I årets Frigg cup fikk årgangen anledning til å stille med ett lag i klassen 2001 som spilte 9er med 11er-regler. Nima Backi fra undomsavdelingen ledet laget under kampene og fikk anledning til å bli kjent med spillerne.

Friggs 2002 akademilag fikk en seier, en uavgjort og ett tap mot lag med ett år eldre spiller fra respektable klubber som Skeid, Moss og Stabæk. Mest imponerende var imidlertid at laget hadde så mange gode spillere på alle plassene fra keeper til forsvar, midtbane og angrep. I tillegg til de 15 som fikk være med denne gang har 2002 flere spillere på 11er-akademiet som holder samme nivå. Det er veldig lovende for årgangen.

Trenere og lagledere på 2002 årgangen vil takke Stig for den fine innsatsen han gjør for fotballakademiet med 11er-tilbudet og ellers!

 

Spillerne følger nøye med når Nima gir tilbakemeldinger under en pause:

Nima instruerer 2002-spillerne fra Friggakademiet

3.divisjon neste år!

Det ble som ventet en vanskelig kamp i Finnmarkshallen mot opprykksjagende Alta. Også til denne kampen var mange av våre spillere uaktuelle av ulike årsaker. Alta tok føringen fra start og spilte seg til en rekke sjanser, men vi ofret oss i egen boks,  og en opplagt Eivind Husby Bratseth tok seg av det som kom i første omgang. Det siste som skjer i førsteomgangen er at vi tok ledelsen – trodde vi. Dommeren annulererte imidlertid målet for offside. På TV-bildene fra Altaposten-TV var det vanskelig å vurdere om dette var riktig eller ikke.

I andre omgang greide vi ikke å stå imot lengre, og i det 54. minutt headet Sega hjemmelaget i ledelsen etter innlegg fra deres høyre side. Vi ga ikke opp etter dette og  tidvis fikk vi til bra ting, selv om vi ikke lykkes i det siste trekket. Alta fortsatte å produsere sjanser, blant annet da Magnus Nikolaisen kom alene med Eivind. Eivind reddet mesterlig og holdt oss inne i kampen. I kampens 79. minutt ble kampen avgjort da Svein Ove Thomassen ekspederte ballen i mål fra kort hold. I sluttminuttene var vi svært nære en redusering, men ligaens beste keeper Lukasz Jarosinski var som en levende vegg på skuddet fra kloss hold. Dermed ebbet kampen ut med 2-0 til Alta, som dermed kunne feire opprykk til Adeccoligaen.

I og med at Harstad klarte 1-1 i Larvik, er alt håp nå ute med tanke på fornyet Oddsenligakontrakt, og vi må ta den tunge veien ned til 3. divisjon.

Vi stilte med følgende lag mot Alta:

Eivind Husby Bratseth

Robin Lindbjerg, Klas Tømmer Ufs, Vetle Gulowsen, Simon Degerman

Stig Haddal, Abdi Hassan, Christoffer Kringberg, Christoffer Skårn

Torstein Åsbø Eike, Bård Olsen

Adrian Hagerup kom inn som innbytter.

Kampfakta:
Alta IF – Frigg 2-0 (0-0):
54 min 1-0 Sega Ngom
79 min 2-0 Svein Ove Thomassen

Gult kort: Aleksander Tolk Solberg, Alta IF

post

Fra lek til landslag

«Kjenner du igjen disse landslagsspillerne?» skriver nrk.no i dag. «Det er vel ingen hemmelighet at det er to landslagsstjerner på hvert sitt landslag som er avbildet, VM-klare Mikkel Diskerud (22) krysser fingrene for at barndomskompisen Ola Kamara (23) får sin landslagsdebut mot Slovenia og skyter Norge nærmere VM-drømmen.

– Jeg har ventet på dette lenge. Jeg skal sitte og heie, sier Diskerud til NRK.no.

Ola Kamara har vært på sin første a-landslagssamling denne uken.»

MK500

«På bildet ovenfor står USA-landslagsspilleren sammen med Ola Kamara og tidligere Frigg-lagkamerat Oscar Leivestad. Det er tatt på fotballbanen en sommerdag for mange år siden» kan man også lese i nrk artikkelen.

Før Alta – Frigg, og resten av den 25. serierunden i Oddsenligaen

I morgen spiller vi årets siste bortekamp i Oddsenligaen. Vi har hatt en vanskelig sesong med mye skader og lite kontinuitet på spillersiden. Likevel kan ting gå vår vei om vi mobiliserer det vi kan og vinner en eller begge de siste kampene. Fra et nøytralt ståsted er det vel lite som tilsier at vi skal klare dette mot lag som Alta og Fram Larvik. Om vi greier å holde konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen og unngår tullete baklengsmål, mener vi at vi kan matche begge disse på en god dag. Alta har slitt litt i høst, men har likevel klasse i laget. Vi vet hva som skal til for å demme opp for dem. Om vi lykkes med det gjenstår å se. For Alta sin del er de i praksis opprykksklare om de vinner mot oss. Denne gangen skal det iallfall ikke være noe å si på forberedelsene inn mot kamp, i og med at vi reiser oppover fredag. Hele den 25. serierunden spilles som følger:

Lyn – Pors Grenland

Bossekop UL – FK Tønsberg

Fram Larvik – Harstad IL

Alta – Frigg

Raufoss – Nybergsund

Strømsgodset 2 – Valdres

Gjøvik – Odd 2

Våre naboer i Lyn gjør opp om 4. plassen med Pors Grenland på Frogner Stadion. I Lyn-leiren håper de dette er siste kampen for deres del på Frogner. I Larvik tar Fram Larvik imot vår bunnkollega Harstad IL. Høstens store lag Fram Larvik forventes å vinne denne, men Harstad har i det siste vist at de kan slå hvem som helst. Raufoss har skapt spenning i toppen i høst, og med seier mot Nybergsund kan det bli en dramatisk avslutning neste helg når Alta tar turen til de dype skoger – hvis vi tar poeng mot Finnmarkslaget vel og merke. Vi håper på en spennende runde, og at vårt håp om Oddsenligaspill lever videre.

For de som ønsker å se vår kamp mot Alta, kan denne sees på Altaposten-tv: http://www.altaposten.no/lokalt/direkte-tv/

 

Oppsummering av Oddsenligaens 24. serierunde

Da er alle kampene i den 24. serierunden ferdigspilt, med følgende resultater:

Valdres FK – Gjøvik FF 1-2

FK Tønsberg – Lyn 3-3

Frigg – Raufoss 0-3

Fram Larvik – Alta 4-1

Pors Grenland – Harstad 1-3

Odd 2 – Bossekop UL 2-0

Nybergsund – Strømsgodset 2 3-0

Ettersom Gjøvik FF vant i Valdres, berget de nok fortsatt Oddsenligaspill. FK Tønsberg fikk en utligning helt på tampen mot Lyn, men er nok i likhet med Bossekop allerede klare for 3. divisjon, hvis ikke alt går deres vei i alle avdelinger (da kan de bli beste 12`er). Ettersom vi tapte mot Raufoss og Harstad vant, er vi avhengig av minimum tre poeng for å komme over streken. Vi kan uansett berge plassen som 12`er, men det krever nok også minimum 3 poeng i tillegg til de 25 vi har. Vår neste motstander Alta har hatt marginene mer mot seg i høst, og gikk på et klart tap mot høstens kanskje beste lag, Fram Larvik.