post

A-laget møter Skedsmo førstkommende fredag

Vi møter Skedsmo på Ferd førstkommende fredag kl 19.30.
Skedsmo rykket i likhet med oss ned fra 2.div etter fjorårets sesong og har hatt en del utskiftninger.
Det blir en fin pekepinn for oss på hvor 3.div nivået ligger, Skedsmo vil kjempe om opprykk igjen i år. De kommer rett fra en sterk 6-0 seier over Nesodden (også de rykket ned fra 2.div ifjor), ellers har det svingt litt i deres tidligere treningskampene.

Vi får ett hyggelig gjensyn med midtbane-eleganten Robert Jan Krolikowski som gikk fra oss til Skedsmo etter 2012-sesongen, ryktene sier at også hans bror Szymon vil bli å se. Szymon har de siste årene spilt for Lørenskog, men det nærmer seg nå en familiegjenforening.

Utligning2012_front

Frigg har så langt hatt tre gode treningskamper, vi slo avdelingskolega Korsvoll 5-0, før vi gikk på 3-2 og 3-1 tap mot 2.div lagene Kjelsås og Lørenskog. Bak resultatene synes ingen stor nivåforskjell mellom disse habile øvre halvdel lagene fra 2.div og våre gutter.

I kampen på fredag vil vi benytte alle spillere som er tilgjengelig + ett par prøvespillere. Vi har siste ukene hatt med oss Hans Kristian Bytingsvik (spilte sist i Holmen), han får 45 min på topp. Fredrik Tjønnøy som var hos oss i 2011 har flyttet til Oslo, og er dermed aktuell for comeback, han er hvertfall med oss denne uka. Fredrik har spilt stopper, v.back og sentral midt. Siste prøvespillere er Adrian Haukeberg (Ullern), han er midtbanespiller.

Lars Petter Moss er endelig 100% etter kragebeinsbruddet og vil få sin debut. Vi må unnvære Farhad Abdulgani som er tatt ut av trening for å rette opp i skadetrøbbel han har dratt med seg den siste sesongen, samme gjelder Bård Olsen som har en lengre opptreningsperiode etter en sesong med mye trøbbel. Forhåpentligvis responderer Farhad godt på de tiltakene som gjøres og er tilbake i god tid før første kval match til NM 22/3. Hva gjelder Bård skynder vi oss langsomt og tar sikte på å rekke seriestart 21/4.

Vell møtt!

post

Nye spillere på A-laget

Nye spillere

Friggs nysigneringer sammen med hovedtrener, Magnus Aadland. Øverst frå venstre: Farhad Sindi, Espen Solheim, Martin Bakke, Lars Petter Moss, Jostein Lundemoen og Ludvig Rønning.

Martin Bakke, med bakgrunn frå Lillehammer, har trent med Frigg siden seint i høst. Starta karrieren i Frigg med eit håndbrudd. Vi satser på at han i framtida tåler litt meir. En av hovedgrunnene til at Martin har valgt Frigg som ein klubb spele for, var den gode tonen i garderoben og fotballfilosofien som vi i Frigg står for. Ein god treningskvardag og kjempe i toppen av avdelinga er dei forventningane Martin har til oss. For vår del så forventer vi mindre håndbrudd av Martin i framtida. Vi ser fram til ytterlige brekkende bidrag fra Martin!

Farhad Sindi, en elegant kjempe frå Høybråten og Grorud BK. Kom til oss i vinter etter at vår midtbane/stopper/venstreback Helge Helguson maste på han om at Friggfeltet ligger 10 min. unna jobben, Helge og Farhad har begge to bakgrunn frå collegefotball i Canada.
Etter mykje masing og jobbing har Farhad, med sin grasiøse venstrefot, valgt Frigg som klubb for årets sesong. Farhad forventer å kjempe om opprykk og bidra til det allerede gode miljøet i garderoben, vi får sjå korleis det går med det siste. Vi forventer at Farhad skal levere innsvingare i klasse med Patrice Evra (som er favorittspeleren til Farhad), og bøtte inn mål for Frigg. Vi gleder oss av å han Farhad på laget!

Jostein Lundemoen, en gardsgutt frå Valdres har forvilla seg ned i byen i håp om ei betre framtid. Med ein fotballbakgrunn frå Valdres og Arendal vil Jostein kunne tilføre spelergruppa mykje erfaring, erfaring som vi treng om vi skal kjempe i toppen der Jostein meinar vi høyrer heime. Vi forventer at Jostein skal sentre og løpe like mykje som Darren Fletcher (som er favorittspeleren til Jostein), og komme med gode offensive bidrag for Frigg i 2014.

Espen Solheim, kjem opprinnelig frå Trøndelag og spelte forrige sesong for lyn. Etter ei god trening og eit godt innhopp blei han tilbudt å signere for Frigg, Magnus er kjent for grundige analyser av nye spelere og Espen er ikkje eit unntak. Espen trives med måten Frigg skal fremstå på fotballbana, og ser på oss som ein arena der han kan utvikler seg. Vi ser eit stort utviklingspotensial i Espen og vi skal sammen kjempe om opprykk til 2.div med gode bidrag frå hans backposisjon. Espen skal i denne sesongen ha like gode offensive bidrag som Alex Buttner (som er favorittspeleren), det gler vi oss til! Til dagleg held Espen til ved Høgskulen i Oslo og Akershus.

Lars Petter Moss, kjem ikkje frå Moss, men frå fasjonable Vinderen på Oslo Vest, eller det er hvertfall der han bur. Vi trur at Lars kjem frå Hedmarktraktene, og det er kjekt. For i Hedmark bur mange kjekke mennesker. Han har tidligere spelt for grunnlovsjubilanten Eidsvoll IL, KFUM og Skarnes. Lars startet karrieren i Frigg på lik linje med Martin, med brudd. Eit kragbeinsbrudd etter ein spasertur førte til at Lars var ute av spill og trening i 4 uker, han er no tilbake i trening og vi ser fram til Lars sine gode bidrag i garderoben og på treningsfeltet. Lars tilfører oss en høyrefot i klasse med Jordan Henderson (favorittspeleren til Lars), som skal gi oss mange fine innsvingere denne sesongen. Til dagleg holder Lars til på NIH der han held på med ein master i idrettsvitenskap.

Ludvig Rønning og Ulrik Ferrer (ikkje tilstede på bilete), er to talentfulle ungutter som er tatt opp i Frigg sin A-Tropp for årets sesong. Begge to er svært talentfulle og treningsvillige, og vi forventer derfor gode bidrag frå de i treningskvardagen og i kampene som kjem!

Årsmøtet 26/2 kl 1900

Frigg_tn

Styret minner om årsmøte i Frigg Oslo FK onsdag 26. februar kl. 19.00 i klubbhuset.

Det er ikke kommet forslag til saker eller vedtak til årsmøtet.

Her finner du Komplett årsrapport
(med saksliste, styrets beretning, regnskap, revisjonsberetning, budsjett og aktivitetsrapport)

Her finner du dokumenter som kort oppsummerer styrets tanker for veivalg 2014-2019:
Hovedplan 2014-2019

Organisasjonsstruktur

Vel møtt!

Mvh
Erling Fossen
Styreleder

post

Mye bra tross tap

Vi møtte torsdag Lørenskog borte på Rolvsrud. Et ambisiøst 2.div lag som har imponert så langt i vinter, spesielt 5-0 over Holmen og 3-0 over Fram Larvik var solid.

Lørenskog sto høyt og hadde mye ball i starten, vi fikk gode brudd og var giftige i gjennombruddene våre. Utover i matchen bølger kampen litt i perioder, Lørenskog har de lengste periodene, mens vi har de farligste.
Vi sto godt mot Lørenskog, det endte med 3-1 tap, men prestasjonen var oppløftende. Vi vinner sjansestatistikken, slipper til lite sjanser og skaper selv noen store uten å få uttelling for det. Vi slipper inn to flotte selvmål og ett skudd fra skrått hold etter god enkeltmannsprestasjon av LIFs venstreving, som drar seg inn forbi både kant og back før han banker ballen i lengste.
Utover dette fortjener forsvaret skryt for stødig og aggressivt spill. Vår keeper, Bjørnar, har ikke en redning i kampen…
Scoringen vår er ett mønsterangrep med mange involverte spillere hvor ballen går hurtig. Vi bryter ved midten, slipper løs ball, trer opp på spiss og kommer etter, ruller opp til back (Bakke) som skjærer inn i 16 meteren og banker ballen langs bakken til motsatt kant (Farhad) som setter den kontant i mål fra 7-8 meter.
Vi bør ha flere, Adrian har 2-3 store muligheter han pleier å sette, Alex får 2 gode muligheter. I tillegg til skudd som blir blokkert og legg som sklir igjennom feltet blir dette en god produksjon av sjanser.
I banespillet jobber vi med å sette sammen nye konstellasjoner, bli kjent med roller og finne roen i pasningsspillet. Dette vil bli bedre og bedre fra uke til uke. Vi er på rett vei!

Frigg stilte med følgende lag:

Johannessen
Bakke- Ufs-Salvesen (Gulowsen i 45)- Solheim
Lundemoen (Kristoffersson i 45 min)- Hassan(Rønning i 30 min) – Neumann – Abdulgani
Hagerup (Bytingsvik i 10)– Eike

Farhad Abdulgani signerte for oss tidligere i uken, noe vi er godt fornøyd med. Hardtarbeidende spiller som tilfører oss kreativitet og gjennombruddskraft.

På trening tester vi nå spissen Hans Kristian Bytingsvik fra Holmen, midtbanespiller Ladislav Smatana fra Skeid og back Petter Wickmann fra Pors G.

A-stall 2014 er nå lagt ut med spillerprofiler på hjemmesiden. Vi har nå en solid stall som teller 20 utespillere og 2 keepere.
Gå inn og titt her:
https://cms.frigg.no/?teams=alagsstall

Motstander for neste kamp er ikke spikret, men vi vil spille fredag 28/2 på Ferd.

post

2002 på treningscamp med Nima i Kongsvingerhallen

Helgen i Kongsvingerhallen (31/1-2/2-2014) ble en skikkelig suksess både sosialt og fotballmessig. 40 spillere fra 2002 var samlet (drøyt halvparten av årgangen). Spillerne har lært å kjenne hverandre på kryss av lagene. Det har også trenere/lagledere gjort. Men viktigst var treningsøktene med Nima  og Abdi. Og ikke minst deres prat med spillerne om trening, holdninger, kosthold og alle mulige temaer rundt fotball.

Hør «Frigg er digg» med ekko i Kongsvingerhallen

kongsvingerhallen-2014-02-02

 

 

post

Status A-laget

Vi spilte fredag treningskamp mot Kjelsås på Ferd. Vi tapte 3-2, Friggs scoringer av Felix Krafft og Torstein Eike.
Vi får trent godt mot et bra lag, og er fornøyd med utbytte. Mange nye konstellasjoner som skal samkjøres, og det har vi fortsatt god tid til!
Vi ønsker mer gjennombruddskraft og råskap i angrepsspillet enn hva vi hadde i 2013, og her får vi gode svar. Vi skaper store nok sjanser til å score både 3 og 4 mål mot et deffensivt solid Kjelsås lag.

Frigg stilte med følgende lag:
Johannessen
Lundemoen (Solheim i 45 min)- Ufs- Gulowsen (Nås i 45 min)- Bakke
Krafft (Håvard 45 min)- Hassan – Neumann – Abdulgani (Krafft 25 min)
Tønne (Hagerup 45 min) – Eike

Vi har siden Korsvoll-matchen takket Christoffer Skårn for følge, fortsatt uvisst hvor han havner, men ønsker å spille høyere enn 3.div.
Inn har vi fått Jostein Lundemoen fra Arendal, Martin Chutko Bakke fra Lillehammer, Espen Solheim fra Lyn og Lars Petter Moss fra Sander.
I tillegg har vi tatt opp Ludvig Rønning og Ulrik Ferrer fra Friggs eget 97 kull. Vi vil kjøre en presentasjon på alle nye spillere så snart vi har fått avklaring med alle prøvespillerne.

Vi har fortsatt med Karl Felix Bendiksen Krafft og Ole Petter Bømark fra Oslojuvelene og Farhad Abdulgani fra Oslo City. Ny på prøve er Laco Smatana fra Skeid.
Resterende spillere på «nye fjes»-listen fra forrige statusoppdatering blir ikke å se i Friggdrakt i år.

Neste treningskamp går torsdag 13/2 på Rolvsrud mot et sterkt Lørenskog. De hadde en imponerende 3-0 seier mot hardtsatsende Fram Larvik denne helgen, så der får vi testet oss.

A-stall 2014 (vil utvides noe):

1.Bjørnar Johannessen
13.Karl Mortensen

4.Simon Degerman
18.Petter Høvik
5.Martin Bakke
22.Lars Petter Moss
21.Espen Solheim
20.Johan Nås
2.Klas Ufs
14.Just Salvesen
16.Vetle Gulowsen
10.Helge Neumann
15.Bård Olsen
9.Håvard Gaare
8.Abdi Hassan
6.Jostein Lundemoen
28.Ludvig Rønning
11.Kenneth Tønne
23.Aleksander Kristoffersson
17.Torstein Eike
3.Adrian Hagerup
27.Ulrik Ferrer

Treningskamper vinter 2014 Junior

  • Onsdag  5. februar Frigg-Oldenborg (3. div senior) kl 19.30 på Tørteberg. Oppmøte kl 18.30
  • Søndag 9. februar Kolbot-Frigg kl 14.30 Østre Greverud kunstgressbane.
  • Fredag 14- 16 februar. Futsal Ekeberg
  • Fredag 21. mars  Oppsal 2-Frigg kl 19.15 på Trasop kunstgress
  • Internkamp med a-laget. 2×20 min.
  • Internkamp med 98-laget. 3×20 min.