Info om Holmen Cup

Her er troppene til Holmen cup denne helgen. Husk å melde fra så tidlig som mulig om du ikke kan en av dagene. Frigg 1 spiller fredag, lørdag, Frigg 2 spiller lørdag. Det er sluttspill på søndagen.

Frigg 1:
Bo Aleksander
Hrafn
Aksel
Ferdinand
Isak
Jens
Jonas
Khamzat
Leonard
Petter Nosa
Philip M
Mats

Frigg 2:
Edwin
Elliot
Jacob
Simon
Tinius
Vetle
Amund
Bernhard
Marius
Larus
Amandus
Ludvig
Oscar S

Kamper Frigg 1:
Fredag 4.sept kl 20:00 på Holmen kunstgress 2, oppmøte 19:30 – Frigg 1 – Ullern
Lørdag 5.sept kl 11:00 på Holmen kunstgress 1, oppmøte 10:30 – Frigg 1 – Vålerenga
Lørdag 5.sept kl 14:00 på Holmen kunstgress 2, oppmøte 13:30 – Frigg 1 – Oppsal 1

Kamper Frigg 2:
Lørdag 5.sept kl 09:00 på Holmen Arena 1, oppmøte kl 08:30 – Frigg 2 – Holmen 2
Lørdag 5.sept kl 12:00 på Holmen Arena 1, oppmøte kl 11:30 – Frigg 2 – Oppsal 2
Lørdag 5.sept kl 15:00 på Holmen Arena 1, oppmøte kl 14:30 – Frigg 2 – KFUM 2
Lørdag 5.sept kl 17:00 på Holmen Arena 1, oppmøte kl 16:30 – Frigg 2 – Vestre Aker 2

Storseier i toppkampen

A-lagsgutta ser ut til å ha funnet høstformen. I strålende solskinn lørdag vant Frigg 3-0 i toppoppgjøret mot Ready – og nå ligger tre lag helt likt i toppen i 3. divisjon.

Frigg begynte kampen som de pleier. Med høyt press og et trykk på motstanderne som gjorde Ready både svimle og svette før minuttet var gått. Vi var ute etter motstanderne som en hissig veps på høsten, og ballen var honningkrukken. Må hente honning til dronninga, må hente honning til dronninga, så det ut som aggressive Frigg-gutter tenkte. Og det gikk ikke lenge før vi stakk hull på Ready-huden.

Etter tilløp til flere gode sjanser, var det først nærmere pause at goalen kom. Lars Christian Kise stresset og presset Ready-forsvaret, keeper måtte gi retur, og der kom målsniken Torstein Åsbø Eike og hamret inn ledelsesmålet. Første omgang ellers handlet for det meste om Frigg, som bestemte tempoet og virker hakket vassere i det meste.

MAad2

Hendene sammen for Magnus Aadland og hans gutter

Andre omgang åpnet med et friskt Ready-press, men det avtok fort og Frigg fant tilbake til rytmen. Kvarteret før slutt skaffet spiss-sensasjonen Kise seg akkurat nok tid og rom inni feltet, og avsluttet med å løfte ballen opp i nettaket bak Ready-keeper Thire. 2-0!

Så, like før slutt, ville superinnbytter Ulrik Ferrer være med på festen, som han pleier. Hvilket mareritt det må være for sliten forsvarsbein og få brynt seg på friske Ulrik-bein. Da han gjorde inn 3-0 og hamret inn den berømte spikeren i kista, var Tørteberg som Wembley og Camp Nou på en gang. Det var fest, det var moro.

Et ekstra pluss i margen til den defensive organiseringen. Å holde nullen mot det laget som har scoret flest mål (51), med avdelingens suverene toppscorer (29 mål på 18 kamper)), vitner om kvalitet i forsvar. Nå venter noen spennende kamper mot slutten av sesongen. Tre lag ligger helt likt i toppen, og to andre lag er heller ikke langt unna. Neste helg venter Oslo City. Heng med på Frigg-moroa!

Kampfakta:
Frigg – Ready 3-0 (1-0)

Tørteberg
1-0 Åsbø Eike (40.)
2-0 Kise (68)
3-0 Ferrer (85)

Laget:
Evensen
Moss – Aligo – Ufs – Solheim
Olsen – Neumann – Degerman – Landaas
Åsbø Eike – Kise

Innbyttere:
Jostein Lundemoen for Degerman
Ulrik Ferrer for Kise
Oddbjørn Sindland for Olsen

Se tabellen her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Terminliste/?tournamentId=143537

Se hva Ready skriver om kampen:
http://ready.no/fotball/3/nyheter-detalj-fotball/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=25507&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2434&cHash=1dc8b7bc15

 

Seier! … og thrilleren fortsetter

A-laget gjorde jobben i sommersteken borte mot Hasle/Løren lørdag og vant 2-0. Nå er Frigg ett av fem lag som kjemper om opprykk.

Etter fem strake seire var det et hjemmelag med selvtillit som møtte Frigg lørdag. Med Kristian F. Onstad som styrende i forsvaret og to raske spisser, kan H/L bli en håndfull for ethvert 3. divisjonslag. Men vi er Frigg. Vi har Egil, Vegar, Helge, Simon og Torstein. Vi har Klas, Fredrik, Henrik, Lars Petter, Oddbjørn og Lars Christian. Vegar Landaas var nære på i begynnelsen, først med et stangskudd og så en sjanse som endte i corner. Og når du først har den høyrefoten som Landaas har fått tildelt av høyere makter, sender du han gjerne ut for å ta corner. Og akkurat som mot Grüner i Obos-Cup nylig, skrudde han likegodt corneren rett i goal. Vakkert!

Før pause fikk H/L noen sjanser, men superhelt Egil Evensen reddet og skaffet seg også en blødende nese underveis. Han gjør alt for Frigg. 1-0 til pause.

I andreomgang styrte H/L mye, kom til noen sjanser og utlikningen virket nær. Men vi har vår egen David Fairclough på benken (google navnet hvis du er under 35): Superinnbytter Ulrik Ferrer. Bare tre minutter etter at han byttet med Lars Christian Kise, med kvarteret igjen, scoret Ulrik Ferrer-clough det forløsende vinnermålet. For en mann å ha når det gjelder.

Ulrik Ferrer

Ops! He did it again

Så både rir og ror vi seieren i land, som en sjørøver som returnerer til kai med en kiste med gull. Nå er vi for fullt med i opprykkskampen. Og hvem venter neste lørdag, 29. august på Tørteberg kl.16? Serieleder Ready til superopprykkskamp. Møt opp! Møt opp!

Kampfakta:
Hasle/Løren – Frigg 0-2 (0-1)
Linderud kunstgress
0-1 Vegar Landaas
0-2 Ulrik Ferrer

Laget:
Evensen
Ufs – Bratseth – Fossholt – Moss
Landaas – Sindland – Neumann – Degerman
Eike – Kise

Innbyttere:
Ferrer for Kise
Lundemoen for Sindland
Alvestad for Landaas

Siste nytt om Tørteberg kunstgressbane 2

Det er mange i Frigg som lurer på hva som skjer med igangsettingen av Tørteberg kunstgressbane 2, den nye banen som skulle blitt bygget i vår/sommer. Her er siste status:

I juni sa Bymiljøetaten opp avtalen med prosjekteringskonsulenten etter uenigheter om løsningen på overvannshåndtering på banen. Samme måned fikk Bymiljøetaten et nytt brev fra Plan- og bygningsetaten med spørsmål om ytterligere dokumentasjon før byggingen kunne starte. På grunn av behandlingstid, og en høst/vinter som ikke er langt unna, kan ikke byggingen starte før våren 2016.

Den nye prosjekteringskonsulenten, Multiconsult AS, har bred erfaring med overvannshåndtering på kunstgressbaner, og vi er trygge på at de er rett aktør på jobben.

Ergo bør alle i Frigg kunne glede seg til ny kunstgressbane på Tørteberg våren/sommeren 2016.

 

Jordbær- og champagnefotball på Tørteberg

Det er ingenting å si på scoringsferdighetene til Friggs flaggskip om dagen. 6-1 over Grei, 14-1 over Grüner (OBOS-Cup), 6-0 over Teisen (Frigg 2) ble mandag kveld fulgt opp av 4-0 over Lyn 2 i 3. divisjon.

Eike & Co. var form mot Lyn 2

Selv uten toppscorer David Eie, som er skadet, renner målene inn om dagen. Mot Lyn 2 var det bare å lene seg bakover i fluktstolen, dyppe jordbærene i champagnen og nyte både sommerværet og finspillet.

Som så ofte før gikk Frigg ut i hundre, stresset Lyn til å gjøre feil og fikk tidlig betalt. 1-0 kom etter en flott gjenvinning av The Swedish Sensation, Simon Degerman, før Bård Skjørshammer Olsen sendte Torstein Åsbø Eike gjennom. Avslutningen var det klasse over: En volley i hjørnet. Vi var i gang!

2-0: Kontring i verdensklasse. Spissene Lars Christian Kise (ny fra Asker) og Eike kombinerte som to gatesmarte politifolk som har jobbet sammen siden 70-tallet. Ballen fant veien inn til Degerman som scoret enkelt fra kort hold.

3-0: Kise banet og kriget seg forbi tre Lyn-forsvarere, som en hissig indianer på tokt. Skudd avfyres, reddes, men Eike kjenner lukta av goal, som alltid, og er frampå og dytter returen i nettet.

4-0: Olsen kom gjennom på kant, avanserte mot keeper, slo opp på side 23 i Fotballens Lærebok og slo en pasning 45 grader ut i feltet. Der kom Kise, som hadde lest den samme boka, og bredsidet læret i nettet. Det var mål, det var fest, og Frigg var best. Lyn Toppfotball 2, som det så fint heter, hadde fått en leksjon.

Som vi gleder oss til fortsettelsen. Fem lag er med i opprykkskampen, deriblant Frigg.

Laget:
Evensen
Moss – Ufs – Fossholt – Solheim
Sindland – Degerman – Neuman – Olsen
Åsbø Eike – Kise

Tabellen kan du se her: http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116806

 

Tropp til bortekamp 18.august

Her er troppen til 2.div-kampen tirsdag 18.august mot ØHIL. Kampstart 20:05 på Jarmyra, oppmøte direkte på banen kl 19:20

Teodor
Jonas
Hrafn
Edwin
Bo H
Bo Aleksander
Silas
Oscar S
Amund
Khamzat
Petter Nosa
Jacob SH

Tropp til kamper tirsdag 18.august

11er borte mot Vestli kl 20:15, oppmøte kl 1930

Henrik NH
August
Felix BL
Agim
Aksel K
Thor
Adrien
Markus
Wilhelm
Emile M
Jacob KE
Emil A
Caspar
Jon

9er 2.div hjemme mot Skeid på Tørteberg kl 20:05, oppmøte kl 19:15:

William
Storm
Georg
Andreas N
Oliver
Bastian
Anton
Henrik D
Rasmus
Jonas
Nicolai
Andreas G
Ole

Storseier og rett inn i historiebøkene

Her er en godbit du kan ta med deg i helga, kjære Frigg-venn: Fredag, denne glassklare sommerkvelden 14. august 2015, noterte Frigg sin største seier noensinne. I 3. rundekampen mot Gruner i Obos Cup, ga ikke Frigg seg før det sto 14-1. Du leste riktig: Fjorten-en. Vi ledet 4-0 til pause og fortsatte i andre omgang å rulle opp angrep på angrep, det ble nesten mål hver gang vi hadde ballen. Og la det være sagt: Gruner spiller bare en divisjon under og er et topplag i 4. divisjon.

Kanskje teller de strenge fotballhistorikerne bare seire i seriekamper og NM, men dette var, uansett hvordan man ser på det, en offisiell kamp. Og den forige seiersrekorden på 13-1 mot Ekeberg i 1928 kan dermed erklæres for slettet.  Det stemmer,  slettet.

Det var et Frigg-lag med innlånte soldater fra Frigg 3 og Frigg oldboys, i tillegg til stjerner fra A-laget som sto for prestasjonen.  Hendene sammen for dem. Nå tar vi med den godfølelsen inn mot seriekampen mot Lyn 2 mandag.

Imens: God rekordseier-helg!

Frigg 2002 til topps i Fjord Line Cup

Frigg 2002 vant i helgen Fjord Line Cup!

Etter 2 seiere og 1 tap i gruppespillet gikk laget videre til semifinale mot Varegg. Der ble det seier 1-0 og i finalen mot Urædd løsnet det skikkelig for gutta i blått, 3-0 ble det endelige resultatet.

2002 har tidligere i sommer deltatt både i Sør Cup og Norway Cup og går inn til seriestart med god stemning og selvtillit i hele gruppen.

FJord line cup

Informasjon om Frigg Tine Fotballskole i august

Alt er klart for ny fotballskole neste uke (10.-14.august). Det er rekordpåmelding og vi holder åpent på alle tre baner. Her er banefordelingen, alle møter på de respektive banene hver dag kl 0900.

Gutter født 2003 og 2004 møter på inne på Frogner Stadion. Dette blir deres arena den neste uken. Stadion ligger ved siden av Frognerbadet med adresse Middelthuns gate 26.

Gutter født 2005 og Jenter 2003-2005 møter på Marienlystbanen. Banen ligger ved siden av NRK-huset og Marienlyst skole. 

Jenter født mellom 2006 og 2009 møter på Tørteberg Bane D

Gutter født 2006 møter på Tørteberg Bane A

Gutter født 2007 møter på Tørteberg Bane C

Gutter født 2008 og 2009 møter på Tørteberg Bane B

Her er banefordelingskart av Tørteberg:

Skjermbilde 2015-06-19 kl. 11.37.34

 

Dagsopplegget blir omtrent som dette:

0900 – 0910: Opprop
0910 – 0930: Samling med gjennomgang av dagen
0930 – 1050: Dagens tema
1050 – 1100: Pause
1100 – 1130: Spill
1130 – 1220: Lunsj
1220 – 1230: Samling med instruktørene
1230 – 1350: Dagens tema
1350 – 1400: Pause
1400 – 1450: Spill
1450 – 1500: Samling, rydding av utstyr, oppsummering
Obs! Forbehold om at det kan komme endringer fra opplegget og variere noe fra dag til dag.

Husk medbrakt lunsj hver dag! Deltakerne får en Litago i lunsjen hver dag. Meld ifra om noen er laktoseintolerante.

Husk skift dersom det skulle komme regn.
Det er rekordpåmelding og godt vær så alt ligger til rette for en herlig fotballuke! Dersom det skulle være noen spørsmål angående fotballskolen er det bare å kontakte Helge Neumann på 980 32 291 eller akademiet@frigg.no