Påmeldingsfrist Frigg Bendit høstcuper er fredag denne uken

Hjertelig velkommen. Du kan gå til følgende webside for påmelding og mer informasjon:

JENTEcup 10-11 oktober på Frogner stadion:

For påmelding og ytterligere informasjon gå til våre nye påmeldingssider på superinvite:

http://frigg.no/jentecup/

GUTTEcup 10-11 oktober på Frigg-feltet:

For påmelding og ytterligere informasjon gå til våre nye påmeldingssider på superinvite:

http://frigg.no/guttecup/

Kampoppsett legges ut her mandag 5 oktober

Målfest på Tørteberg

Det var motstanderne som het Skårer, men det var Frigg som levde opp til navnet. En elv av mål rant inn i bak Skårers keeper på Tørteberg mandag kveld, og våre blå ballkunstnere ga seg ikke før det sto 6-0.

Fullmånen var den sjuende lyskasteren denne kylne, men blikkstille høstkvelden. En solid dose trofaste sto på linja, slo OL-floke og kastet skjerfet rundt halsen, og før det var gått ett minutt av kampen lå den første ballen i nota. Spissen Lars Chr. Kise var som en hissig veps om høsten, plaget og torturerte forsvarerne som så inderlig gjerne ville spille seg ut av eget forsvar. Det endte med siste stikk til Kise, som alene med keeper elegant gjorde 1-0.

Samme mann gjorde 2-0 etter drøye 20 minutter. Keeper Egil Evensen viste like gode offensive egenskaper som defensive, reddet først et skudd og satte i gang et langt utspark som Torstein Åsbø Eike vant i lufta. Mer skulle ikke til før Kise var gjennom og lobbet inn 2-0.

How sweet it was.

Så skal vi ikke være mer patriotiske enn å erkjenne at Skårer faktisk hang godt med etter det. Ut omgangen og i begynnelsen av andre, var Skårer, bunnlaget til tross, med i kampen, vant dueller og rullet opp noen angrep. Men vi hindret dem i å komme til gode avslutninger. Framover lugget det mer for Frigg, og det var da trener Aadland ga et lite vink til yngstemann på benken: «Ta av deg jakka, gutt. Du skal inn».

Og når denne unggutten kommer inn, som han gjorde i det 69. minutt, pleier vanligvis noe å skje. Ulrik Ferrer er for Frigg hva Ole Gunnar Solskjær var for Manchester United: En superreserve. Et himmellegeme som slippes ned som en messias når resten av laget er tomme for vitaminer og henger i tauene som en bokser i niende runde. Hvor lenge var han på banen før han gjorde 3-0? 15 sekunder? 20? Det var iallfall med første ballberøring at han rappet ballen mellom forsvarer og keeper, og enkelt kunne score.

DSC_1797

Derfra og ut åpnet ketsjupflaksa seg. Ulrik gjorde 4-0 fem minutter etter, og løp mot linja der Frigg-patriot Øyvind Refsnes hylte «Ulrik, du er en drøm! Ulrik, du er en drøm!» Så gjorde Vegar Landaas 5-0 med et vakkert langskudd som føk inn via stolpen, før Simon Digg-Degerman avsluttet ballet med det sjette.

Dermed sikret vi oss tre poeng, fremdeles trepoengsluke på toppen av tabellen – og kanskje vel så viktig: Best målforskjell, for første gang i år.

En skikkelig blåmandag dette altså. En mandag som var blå. Frigg-blå. Nå venter Nordstrand borte på lørdag. Heng med, Frigg-folk!

Kampfakta:
Frigg – Skårer 6-0 (2-0)
Tørteberg
1-0 Lars Chr. Kise
2-0 Kise
3-0 Ulrik Ferrer
4-0 Ferrer
5-0 Vegar Landaas
6-0 Simon Degerman

Se kampfakta og tabell her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116848

Les hva Skårer skriver om kampen her:
http://www.skaarerball.no/

 

Frigg til cupfinalen

Ok, det er ikke mot Rosenborg. Og det er heller ikke på Ullevaal stadion foran 25.000 tilskuere. Men likefullt: Etter 3-1 over Fortuna i semifinalen fredag, er Friggs A-lag klare for OBOS Cup-finalen, Oslo Fotballkrets’ mesterskapscup.

Veteranen og evig gode Håvard Gaare gjorde 1-0, før Ulrik Ferrer fortsatte sin scoringsrekke i cupen og gjorde 2-0 og 3-0. Til slutt ble det en komfortabel 3-1-seier. I finalen venter enten 3.divisjonskollega Nordstrand eller Holmlia. Dermed skal sesongen avsluttes med kamp om opprykk til 2.divisjon og Oslo-cupfinale.

Det høres vel og bra ut, men det er noen skjær i sjøen: Det begynner å tynnes i rekkene. Henrik Fossholt ble skadet i cupsemifinalen fredag og måtte på legevakten. Backen Torstein Alvestad har røket fremre korsbånd, Klas Ufs sliter med en strekk, det samme gjør Simon Degerman, mens David Eie fremdeles ikke er klar etter et brudd i foten.

– Vi er nå nede i 14 utespillere i troppen, sier A-lagstrener Magnus Aadland.

Mandag venter Skårer hjemme i serien, en viktig kamp for å beholde luken på tre poeng å toppen.

Kampfakta:
Fortuna – Frigg 1-3 (0-2)
Tørteberg
Målscorere:
Håvard Gaare 1-0
Ulrik Ferrer 2-0
Ulrik Ferrer 3-0

Gule kort:
Lars Christian Kise
Oddbjørn Sindland

Laget:
Jonas Lindgren
Lars Petter Moss – Fredrik Bratseth – William Aligo – Henrik Fossholt
Jostein Lundemoen – Helge Neumann – Oddbjørn Sindland – Håvard Gaare
Lars Chr. Kise – Ulrik Ferrer

Innbyttere:
Torstein Åsbø Eike
Bjørnar Johannessen
Egil Evensen

Stø kurs for A-laget

På en av de vanskeligste bortebanene i avdelingen, vant Frigg lørdag 3-2 mot Jevnaker. Og holder stand på toppen av tabellen.

Hva er det som kjennetegner et topplag? Jo, evnen til å snu kamper – og evnen til å avgjøre jevne kamper. Bayern München gjør det, PSG gjør det, Malmö FF og Rosenborg gjør det. Og Frigg Oslo Fotballklubb. Slik de vakre blå trøyene gjorde på Jevnaker Stadion lørdag. Bård S. Olsen ga oss en tidlig ledelse, men hjemmelaget utliknet like etter, og gikk opp i ledelsen like etter pause.

Kampen gikk inn i en avgjørende fase, og Frigg måtte vise seg fra sin beste side. Og det gjorde de. Vegar Landaas var på plass og satte inn 2-2. Og tre minutter før slutt, gjorde vi som topplag ofte gjør: Avgjorde på slutten og pumpet lufta ut av motstanderne. Simon Degerman satte inn vinnermålet og sikret oss tre verdifulle poeng. Og fortsatt tre poengs luke på toppen.

Strålende innsats, Frigg!

Se kampfakta og tabell her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116839

Se hva Jevnaker skriver om kampen her:
http://www.jif.no/

 

Cup er digg

I tillegg til å toppe 3. divisjonsavdelingen, er A-laget med i OBOS-cup, Oslo Fotballkrets’ Kretsmesterskap. Mandag slo vi Brosundet 5-0 og er klare for semifinalen.

Brosundet er et 5.divisjonslag, men er så godt som klare for opprykk til 4.divisjon – noe som blir klubbens femte opprykk på rad. Frigg hadde likevel ingen store problemer med å vinne. Vi ledet 2-0 til pause etter goaler av Vetle Gulowsen og Lars Christian Kise, og plusset på med scoringer av Ulrik Ferrer og to av Torstein Åsbø Eike før slutt.

Eike & Co. var  form mot Lyn 2

Torstein putta to

Alle klubber i Oslo Fotballkrets, uavhengig av divisjon, er invitert til å være med i kretsmesterskapet. Frigg har så langt slått ut Kurdistan, Grüner og Brosundet, og er nå i semifinalen sammen med Nordstrand (3.div.), Holmlia (5. div.) og vinneren av Langhus (4. div.) og Fortuna (4. div), som møtes lørdag.

Som alltid går Frigg for seier, og høsten er alltid litt vakrere med en pokal mellom hendene.

Fortsettelse følger…

Friggs lag mandag (4-4-2):
Bjørnar Johannessen
Torstein Alvestad (Espen Solheim fra 30.min) – Fredrik Bratseth – Vetle Gulowsen (K) – Henrik Fossholt
Jostein Lundemoen – Oddbjørn Sindland (Vegar Landaas fra 45.min) – Håvard Gaare – Bård Olsen
Ulrik Ferrer – Lars Christian Kise (Torstein Eike fra 45.min)

 

Støtt Norsk Folkehjelp i kampen mot flyktningekrisen!

Under kampen mellom Frigg og Valdres på lørdag stilte Frigg Super 2005 med kiosk og valgte å donere inntektene til Syriske flyktninger. I tillegg stilte Norsk Folkehjelp med bøsser og giverviljen var stor! Dessverre er behovet enda større og Frigg oppfordrer til å støtte Norsk Folkehjelp i sin kamp mot flyktningekrisen.

DSC_1725   DSC_1728    DSC_1727

«Kaffe? Vafler? Bolle? Kake?» Det manglet ikke på engasjerende unge Frigg-spillere i kiosken på sidelinja. «Frigg SUPERkaker og vafler til inntekt for syriske flyktninger» sto det på skiltet. Og fra høyre og venstre kom folk og kjøpte, tok med seg kaffekoppen og varmet seg både på den og A-lagets spill på banen.

Kjempebra jobbet, Frigg Super 2005, dere er et forbilde.

Kjære Frigg-folk: Norsk Folkehjelp deler ut livreddende nødhjelp til sårbare familier inne i Syria. Gjennom lokale partnerorganisasjoner får de matleveransene fram til eldre, kvinner og barn i områder som er vanskelig å nå. Nødhjelpspakkene som Norsk Folkehjelps partnerorganisasjoner deler ut, koster 530 norske kroner og inneholder nok næring til en familie på seks i én måned. Pakken inneholder basisvarer som ris, pasta, olje, bønner, linser og te. Det koster ikke mer enn én krone å gi en syrisk familie på flukt et livsnødvendig måltid.

Ved å sende SMS «Syria» til 2160 støtter du med 200kr

 

 

 

Ulrik Ferrari sikret seier i toppkampen

Det var kampen som betydde alt. Toppkampen. Sekspoengskampen. Kampen om serieledelsen, om overtaket, grepet om opprykksplassen. Da hornene til Frigg og Valdres så ut til å være låst sammen og 0-0 virket opplagt, fikset en superinnbytter seier og tre poeng: Ulrik «Ferrari» Ferrer.

DSC_1743

Our hero: Ulrik F

La oss ta det med en gang: Det magiske øyeblikket i det 91. minutt. Som en toppkamp verdig, hadde Frigg og Valdres begge gått helhjertet for seieren, det var overganger fram og tilbake, sjanser i begge 16-metere og en følelse av at dette kan tippe begge veier. Frigg ble jaget fram av en mur av blåkledde på linja, det er lenge siden vi har sett et så bra oppmøte av fans. Et vakkert, blått hav av friggere så langt øyet kunne se.

Og så skjer det: En lang ball sendes framover, Valdres’ midtstopper tror han har kontroll, men som et tog uten sjåfør, i en dramatisk fart, kommer Ulrik Ferrer bakfra. Nærmere og nærmere. Høstvinden står opp av skjorta. Idet midtstopperen skal klarere ballen, slik bare midtstoppere kan, setter Ulrik inn ekstragiret, stikker pannen fram og den vakre, solbrune pannen treffer ballen i nøyaktig riktig sekund, midtstopperen så idiotisk ut, slik bare midtstoppere kan, mens Ulrik suste gjennom. Alene med keeper var det aldri noen tvil. Ballen danset i mål som en argentiner på kaia i Buenos Aires – oh-la-la! 1-0 til vårs.

Det var vakkert og poetisk, det var nådeløst og nifst, det var jordbær og fløte, krem og sukker. Det var Ulrik Ferrari. På linja eksploderte det som et nyttårsfyrverkeri, ikke minst fra horden av Friggs Akademi-elever som har Ulrik som læremester. Her kan vi vente oss godt oppmøte på akademitreningene framover.

DSC_1736

Kampen ellers var en jevn batalje, med et lite Frigg-overtak i ballinnhav og sjanser. Keeper Egil og forsvaret var solide og holdt hissige spisser unna, midtbanen med Captain Helge i spiss sørget for balltempo, de passet på ballen som en fangevokter passer innsatte i San Quentin. Og foran løp Torstein og Lars Christian så forsvarerne ble møre i beina, akkurat møre nok til at en viss italiensk sportsbil kunne kom inn og forvandle åtte forsvarsbein til stive pinnochio-pinner.

1-0 og tre poeng betyr at Frigg fikk en luke på tre poeng på toppen. Alle de øvrige topplagene avga poeng. Neste lørdag skal Frigg til Jevnaker – et lag som er vanskelige å slå hjemme, har det vist seg. Men vi er Frigg. Si ikke mer.

DSC_1729

Det er bare å takke A-friggere for herlig kamp. Frigg ist digz, som det heter på gammeltysk. Vi gleder oss til fürtzettelzen.

Se kampfakta og tabell her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116832

Se hva Avisa Valdres skriver her:
http://www.avisa-valdres.no/sport/nyheter/nord-aurdal/tapte-mot-frigg-pa-overtid/s/5-54-42427

 

Møt opp og støtt a-laget mot Valdres lørdag kl 16!

3.divisjon er ulidelig spennende om dagen med 2 poeng som skiller 5 lag. Til helgen er det duket for toppoppgjør mellom serieleder Frigg og opprykkskandidat Valdres på Tørteberg kl 1600. Bare to poeng skiller gigantene og det kommer til å bli spenning i 90 minutter. Møt opp i Frigg-farger og hei frem gutta på vei til seriemesterskapet!

Frigg Super 2005 styrer kiosken og vil donere alle inntekter til Syriske flyktninger. Kjøp vafler, boller og kaffe og støtt en god sak!

 

Tidligere Valdres-spillerne Henrik Fossholt og Jostein Lundemoen klare til kamp!

Henrik Fossholt og Jostein Lundemoen klare til kamp mot gamleklubben! (Foto: avisa-valdres.no)

Frigg Oslo FK søker etter en engasjert og strukturert KLUBBUTVIKLER (100%)

Dette er en unik mulighet for den rette personen i en av landets største klubber med over 1000 medlemmer.
Vi søker en positiv og målrettet person med gode lederegenskaper. Den rette person har erfaring og tyngde fra klubbdrift og kan vise til god gjennomføringsevne.  Du bør være strukturert, fleksibel og initiativrik med gode kommunikasjonsevner.
Klubbutvikler skal:
•    Sørge for at styrets beslutninger blir gjennomført
•    Organisere og lede Frigg-akademiet og fotballskolene. Det innebærer å utarbeide det fotballfaglige innholdet, sørge for rekruttering og markedsføring av tilbudet, samt kvalitetskontroll og rekruttering av sportslig personell.
•    Oppfølging og veiledning av kullkoordinatorer. Sørge for rød tråd og samkjøring med akademi.
•    Være klubbens administrative trenerkoordinator. Ha ansvar for rekruttering av trenere. Bistå sportskoordinator ved forberedelser og gjennomføring av trenerforum og treneropplæring.
•    Oppfølging og kontaktperson for dugnadsarbeid i klubben.
•    Diverse administrative oppgaver ved behov og etter avtale med daglig leder.
•    I tillegg til ovennevnte arbeidsoppgaver, spesielt arbeide med de prioriterte saker som styret til enhver tid har spesifisert, og som er dokumentert i styrereferatene.
Vi tilbyr spennende utfordringer, allsidige oppgaver og en selvstendig jobb i et positivt og engasjerende miljø. Er dette noe for deg?
Send søknad med CV på mail til post@frigg innen 22. september 2015.
Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte styreleder Geir Hustad tel. 924 29 843.