We are the champions!

Frigg skal til 2. divisjon, Frigg er mestere, Frigg rykker opp, Frigg er digg, Frigg er fest og moro. Lørdag ble akkurat den dagen hele Frigg-land hadde håpet på.

1470121_10156147294865621_6533545684885302138_n

Det begynte med spente forventninger om noe stort. Men også en ekkel følelse av en mulighet som kan gå tapt. I den kjølige høstdagen på Myrerfeltet, en vanskelig bortekamp mot Korsvoll, møtte Frigg-folk opp i hopetall. Gamle kjente, æresmedlemmer, klubblegender sto kledd i Frigg-skjerf – så også unge, friske, lettbente – den neste generasjonen, mange av dem med Frigg-flagg store som hus. Det var friggblått langs østre sidelinje, friggblått langs vestre, det var sang, heiarop og jubel. Det var en blå bølge fra cornerflagg til cornerflagg. Vi alle visste det samme: Ett poeng holder til opprykk. Bevæpnet med twitterkontoer på innerlomma, fulgte vi samtidig med Røa, som hadde et håp om å kapre divisjonstittelen i tolvte time.

Så slo klokka 14.00.01, dommeren blåste kampen i gang og alle visste at om 1,5 time ville alt være klart. Frigg åpnet best, klart best. Ballen var knapt nede på vår halvdel. Etter tre minutter var spissen Lars Chr. Kise ulidelig nære å gi oss ledelsen. Etter 20 minutter var han der igjen, men bare nesten. Var det stang-ut-dagen? Skulle det bli en av de kampene?

Sju minutter før pause, kom vi gjennom på høyre, Kise var frampå igjen, fyrte av, ballen traff tverrligger og ned… på streken? Over streken? Fra linja sa man at ballen var tydelig over målstreken, men dommerne nølte. Skulle vi bli bortdømt? Bli frarøvet en klar scoring? Men så signaliserte dommeren for mål, vi ledet 1-0. Vi var i gang. Vi ledet. Vi drømte om champagne, om fest, om opprykk og 2. divisjon. Vi er naive sånn, vi Frigg-fans, vi lar oss rive med som en unge på tivoli. Det er så godt. Det er så dumt. (Mest godt.)

Andre omgang startet og – poff! 1-1. Etter bare fem minutter spilte Korsvoll seg fint gjennom og satt inn utlikningen fra bakerste stolpe. Like langt. Starte om igjen. De neste minuttene så vi nervøse trinn på linja, noen fortalte litt for høyt at «Røa har utliknet…» og like etter: «3-2 til Røa»… og «4-2 til Røa». Nervespillet var i gang. Fremdeles en halvtime igjen og hva nå?

DSC_1906 DSC_1895IMG_73801

Ja, hva nå? Bård S. Olsen var som Fantomet og Hulk på en gang da han kjempet seg løs fra muskelbuntene inni feltet, vendte raskt og dundret løs. Ballen smalt i tverrligger og… ikke ned over linja denne gang, men like over. Dæven så nære! De siste minuttene ble som de måtte bli, kjemping, kriging, nervøse klareringer, nesten-kontringer, gule kort, krangling… og DERRR gikk fløyta for full tid! Frigg-fans stormet banen, trener Magnus Aadland satt norgesrekord i bamseklemmer, superfan Øivind Refsnes serverte champagne til folk han aldri har møtt og vi alle kunne puste med magen igjen. Captain Fantastic Helge Neumann løftet pokalen, det ble lagbilde, sang, dans, liveintervjuer av lokalavis og… Fest!

DSC_1932 DSC_1919

Nå kan vi gjøre som Kaptein Sabeltann, og ta det rolig de neste 100 år. Vel, iallfall fram til treningen starter igjen og forberedelsene til 2. divisjon går i gang. Mmmm…. smak på det. 2. divisjon. Frigg og 2. divisjon. Varen er levert. For et år 2016 skal bli.

Gratulerer til spillere, trenere, støtteapparat og alle klubbens medlemmer og fans!

 

Se kampfakta her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116878

Se den vakre slutt-tabellen her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Turnering/Tabell/?tournamentId=143537

G15 + G17 ser fremover… og oppover?

Steinar Ims fra G17-laget har sendt oss denne statusrapporten når sesongen er ved veis ende:

Halve Friggs ungdomsavdeling har i årets sesong brøytet seg vei gjennom en haug med tap og to seiere, og nekter å gi opp gleden ved å spille fotball på tross av den heftige tapsrekken. Om det ikke er elegant det de gjør på fotballbanen (selv om det av og til er glimt av eleganse), så er det ihvertfall en følelse av imponerende påståelighet over det de gjør!

Nå trekker G15 gutta seg ut av G17-laget etter gode bidrag til lagets overlevelse inneværende sesong. G17-gutta må nå selv ta ansvar og finne nye, jevnaldrende lagkamerater for å ta steget opp i junioravdelingen til neste år som et helhetlig Frigglag. Spillere på jakt etter en ny utfordring ønskes velkommen. Kanskje prøvespill er neste steg? Vi ser ihvertfall fremover og oppover mot 2016 og nekter å gi oss.

Jr

Fin, fotballglad gjeng!

Eirik Seim leder gutta på trenersiden, men er mye borte pga. jobb. Klubben har derfor sondert trenerterrenget siden mars/april for å skape et team der Eirik får medtrenere som tar ansvar i fellesskap. Så langt er det lite å hente. Ingen har så langt ønsket å bevise sine trenerambisjoner på skikkelig vis (utenom Eirik), og laget må spørre seg selv: Hvor blasert og bortskjemt er trenermiljøet i Oslo? Ta en SKIKKELIG utfordring: Tren et haltende lag (med – med litt forpliktende arbeid – motiverte spillere) til å bli et strømlinjeformet breddelag! Det er skikkelig trenerutfordring (hilsen G17 + G15)! For neste sesong må klubben ha på plass en skikkelig trenerkabal for G17 (kommende G18).

Så herved er utfordringen gitt til folk med skikkelige trenerambisjoner.  G15-gutta er i ferd med å fri til andre lag i området for å spleise sammen en gruppe spillere a la damelaget. Også her trengs gode og motiverte trenere som virkelig vil bevise sin verdi. Etter et heftig år på G17-nivå har mange forlatt spillergruppa. Nå er den mer enn halvert. Kanskje det likevel er håp i hengende snøre hva gjelder motivasjon for å komme tilbake og spille på riktig aldersnivå neste år? Her gjelder det å gi G15 (kommende G16) et skikkelig tilbud.

Herved er utfordringen gitt til Friggfolk og potensielle trenere for G18 (og G16) i 2016!

 

post

Overkjøring har et navn: Frigg

At det var topp mot bunn har sjelden vært mer tydelig. I vorspielet til den avgjørende serieavslutningen til helga, kjørte Friggs A-lag som en monstertruck over Oldenborg og vant 8-1.

Spenningen varte omtrent i fem minutter. Så: Bang! Torstein Åsbø Eike fant Vegar Landaas med et innlegg og 1-0. Siden var det bare å holde tellingen så godt man kunne. Eike gjorde 2-0 like etter, Landaas 3-0 og Bård S. Olsen 4-0 med en suser. Så skal Oldenborg berømmes for en fin scoring til 4-1, et skudd som limte seg oppi krysset, men rett før pause: En Vegar Landaas-corner ble skrudd rett i mål. Og det var ikke første gang i år.

5-1 til pause kan ikke akkurat kalles en farlig ledelse, men det er fort gjort å slappe av. Våre gutter holdt trykket til siste slutt. Torstein Åsbø Eike gjorde 6-1, Olsen 7-1 og til slutt: Eike igjen, hans tredje for dagen og 8-1. Ja, åtte-en. Helt galskap.

Dermed er Frigg oppi 70 seriemål for sesongen, en sesong som har gitt flere storseire og foreløpig tabelltopp. Vi sier foreløpig, for nå er det altså kommet til dette: I siste serierunde avgjøres alt. Frigg møter Korsvoll borte, og med minst ett poeng blir det opprykk til 2.divisjon. Bak jager Røa, som imponerte med 7-0 borte mot Nordstrand i helga. De møter Hallingdal hjemme – og Røa har faktisk bedre målforskjell enn Frigg.

Det var tallenes tale. De ubestridte fakta. Førstkommende helg, lørdag 24. oktober kl. 14, avgjøres det hele på Myrerfeltet kunstgress (Grefsen/Kjelsås). Alle Frigg’ere trengs for å heia gutta til opprykk! Sees vi der?

Se kampfakta her:

http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116872

post

Diggi-lo, diggi-lei

Drømmen lever! Frigg viste seg som et topplag verdig og leverte varene da det var påkrevd: Med 3-1 over Hallingdal mandag troner A-laget fremdeles øverst på tabellen.

Det lå en eim av nervøse mager over Tørteberg mandag, som en klam bleie som har ligget litt for lenge i sola. Kampen begynte med upresise pasninger og småslurv her og der. Flere blåtrøyer trengte tid på å spille seg varme i høstkulda. Men så begynte det å sitte mer: Simon Degerman sendte en suser i tverrliggeren, og like etter traff Vegar Landaas hardt og godt med pannebrasken: 1-0 til oss. Vi var i gang. Puh! 

Like etter utliknet hallingdølene med en fin lobb over keeper Egil Evensen, og vi var like langt. Fram mot pause fikk Frigg et mål annullert, før spissene Lars Christian Kise og Ulrik Ferrer brente hver sin sjanse. Skulle det bli en sånn dag? 1-1 til pause og alt var åpent. De neste 45 minuttene ville avgjøre om vi ville være i førersetet i opprykkskampen eller invitere andre topplag inn.

Men vi visste at vi hadde trykket, at vi bestemte tempoet og hadde sjansene. Og vi – Frigg Oslo Fotballklubb – visste at vi ikke hadde tapt en kamp på fem måneder. Siden 0-2 mot Valdres 20. mai, har A-laget spilt 21 kamper, vunnet 15 og spilt 6 uavgjort. Hvem andre kan si det samme?

En slik visshet gir selvtillit og offensiv kraft, og den begynte å vise seg utover i andre omgang. Bård S. Olsen prøvde seg med et godt skudd, men keeper reddet. Men noe var på gang. Lukta av klam bleie ble erstattet av en dunst av noe lovende, en søtlig eim av at noe mer var i vente. Og etter drøye timens spill var det som om Tørteberg ble fylt av en bølge med parfyme: Turbo-Ulrik, mannen med de lange beina og den uvirkelige farta, var frampå og satte inn 2-1. Og kvarteret før slutt viste trener Aadland at han har en kortstokk av gode spisser. Innbytter Torstein Åsbø Eike gjorde som så ofte før, lurte det som var og satte inn 3-1. Case closed, no objection your honor og tre poeng til Frigg.  

Nå venter Oldenborg på lørdag til sesongens siste hjemmekamp og årets nest siste kamp. Vi har tre poengs forsprang på Røa med to runder igjen. Vi sier ikke mer. Ikke nå, ikke ennå. Vi sees lørdag!

Kampfakta ser du her:
http://www.fotball.no/fotballdata/Kampfakta/?matchId=6116864 

Les hva Hallingdal skriver om kampen her:
http://www.hallingdalfk.no/p/10281/nyheter

 

Magisk Frigg Cup-helg

Det var gutter og jenter, heiarop, kampsanger, glede og vennskap. Det var fotball og fest. Helga bød på høstens vakreste eventyr: Frigg Cup.

Å bevege seg langs banene på Tørteberg, Marienlyst og Frogner denne helga var som å være midt i en Lars Saabye Christensen-roman: Det var fotballtrøyer i alle farger og vennskapelige armer som strakk seg fra skulder til skulder, nesten som et langt kjede. Lyden av føtter som traff ball var å høre til venstre og til høyre, bare avbrutt av klangen av ivrige trenere og foreldre som fulgte sine tapre fotballhelter fra linja.

DSC_1849 DSC_1850 DSC_1853

For 31. gang ble Friggs høstcup arrangert, med 5’er-, 7’er- og 9’er-kamper, lørdag og søndag. 250 lag deltok, 398 kamper ble gjennomført, nærmere 2500 barn var i aksjon på 14 baner over tre kunstgressanlegg. Jentecupen sto igjen fram som et solid arrangement på Frogner stadion, der 64 jentelag var i aksjon. Et skudd i stanga sendte et sus gjennom publikum, en keeperredning fikk noen til å måpe, en dribleserie førte til applaus selv fra motstandernes lag. Det var drømmer som ble virkelighet, iver som ble til glede, håp som ble tent.

Det var alt dette magiske som vi elsker med denne idretten vi kaller fotball.

Friggs tradisjonsrike cup er nesten blitt en like naturlig del av høsten og våren som at bladene faller av trærne og blomstene knopper. Spillerne på Friggs A-lag var dommere, og når de ikke dømte kunne vi se dem trikse og leke med ballen sammen med de små. På linja holdt sekretariatet kontrollen, mens frukt og juice ble hentet mellom slagene til sultne og tørste små helter.

Det var nesten som å se en hel liten fotballverden samlet. Noen av oss fikk også flere av heiaropene på hjernen, for under premieutdelingen viste mange lag at de hadde øvd godt på kampsangene. Og med en medalje rundt halsen synges det ekstra høyt. Helt herlig!

Takk til alle barna for fantastisk innsats! Og gratulasjoner til cupgeneralene Axel Aubert (gutter), og trioen Henriette Fossum, Helge Sæther og Svein Mossige (jenter) – alle Frigg-foreldre som gjorde en kjempejobb med arrangementet.

Nå gleder vi oss allerede til det neste vakre eventyret: Frigg Cup våren 2016!

 

post

Informasjon Frigg 2009

1) Treninger utover høsten:

GJ09 fortsetter treningene også etter Frigg cup. Værforholdene vil være avgjørende for når vi avslutter for vinteren, samt trenerstabens program fra 1 november.

 

2) Innmelding og betaling:

Spillere som ikke har fått registrert seg kan gjøre det via:

http://frigg.no/medlem/?L=VTF

Det er ingen andre betalinger i forbindelse med deltakelse på Frigg det første året man er med.

 

3) Frigg cup

Man må være medlem for å kunne delta på cupen i oktober. Frigg cup er gratis for alle Friggspillere! (Første året er det heller ikke dugnad). Fint om de som har tenkt å være med melder seg på senest onsdag 7/10!

http://frigg.formstack.com/forms/fc2009

Friggs egen cup er tidlig lørdag 10 oktober på Friggfeltet for guttene og Frogner stadion for jentene. Laginndeling er avhengig av antall påmeldte spillere, men skriv ev navn på kjente de ønsker å spille sammen med i
skjemaet. Vi vil sette opp lagene slik at alle som ber om det har noen kjente. Selve cupen spilles som 5-er-fotball med keeper og fire utespillere. Vi vil dele ut trøyer de kan bruke denne dagen. NB! Vi
trenger hjelp av foresatte til å lede kampene og organisere laget. De som kan tenke seg å være med, bes om å huke av for dette på skjemaet.

Altså: Påmelding til Friggcup via
http://frigg.formstack.com/forms/fc2009

Fortsatt i førersetet

Ok, så ga Friggs A-lag fra seg seieren i sluttminuttene, men de andre topplagene gjorde det samme og det betyr status quo i toppen av 3. divisjonsavdelingen: Frigg på topp, henholdsvis tre og fire poeng foran Røa og Ready.

Kvarteret før slutt så alt vakkert ut. Frigg hadde kjørt kampen, skapt det som var av sjanser og ledet 2-0. Lars Christian Kise hadde gitt oss 1-0 og superinnbytter Ulrik Ferrer 2-0. Det var bare å ri på ledelsen de siste minuttene. Men Nordstrand var en hest som ikke ville la oss ri rolig ned i solnedgangen, den var en villhingst som kastet oss av sadelen.

Like etter Ulriks goal, svarte hjemmelaget: 1-2. Det ble en vekker for hvittrøyene fra øst, og like etter hindret bare en redning på streken 2-2. Så: Fem minutter før slutt utliknet Nordstrand etter en retur inni feltet. Ledelsen var spist opp, noen få minutter i hvilemodus var nok. All ære til Nordstrand som avsluttet sterkt, men Frigg var skuffet over ikke å klare å beholde ledelsen kampen ut.

Men: Både Røa og Ready spilte også uavgjort, og med tre runder igjen har Frigg fortsatt en liten luke på topp – en luke akkurat stor nok til å skimte 2.divisjon der fremme. Til Tørteberg neste mandag (12. oktober) kommer Hallingdal, et lag som har vunnet tre av sine siste fire kamper. Vi har alt å spille for. Alt.

Spenningen fortsetter. Ingenting er avgjort. Og hvem er digg? Det stemmer. Vi. Oss. Frigg.

Se kampfakta her:
http://www.fotball.no/System-pages/TabellTermin/?tournamentId=143537

Se hva Nordstrand skriver om kampen her:
http://www.nordstrand-if.no/finn-mitt-lag/fotball/a-laget-menn/uavgjort-mot-serielederen

Meld deg på akademiet for oktober og futsalakademiet!

En måned igjen av høstsemesteret! Vi starter også med futsal-akademiet for 9er-akademiet og 2005.

For påmelding til futsal-akademiet for 2003 og 2004: https://frigg.formstack.com/forms/futsalg12

For påmelding til futsal-akademiet for 2005: https://frigg.formstack.com/forms/futsalg10

Friggakademiet tilbyr organisert trening for fotballinteresserte barn og unge frem året rundt. Vi holder på fra 1430-1630 hver dag på Tørteberg. Med små grupper og instruktører fra a-laget og ungdomsavdelingen er alle garantert tett oppfølging!

På onsdager holder keepertrener Steve Smith keeperakademi. For mer info se her

Meld deg på her for 11-er akademi: http://frigg.no/akademi11/
11er-akademiet trener tirsdag og fredag kl 1500-1700 på Tørteberg. For mer info send mail til akademiet@frigg.no

Meld deg på her for vanlig akademi og 9-er akademi: http://frigg.no/akademi/
9er-akademiet trener mandag og fredag kl 1500-1700 på Marienlystbanen. For mer info send mail til akademiet@frigg.no

Dersom man ønsker 1-2 økter på Frigg-akademiet har vi valgt ut noen primærdager. Alle er selfølgelig velkomne alle dager!

Primærdager:

2001. 2002 – 11er-akademi (tirsdag & fredag)
2003, 2004 – 9er-akademi (mandag & fredag)
2005, 2006, – alle dager
2007 – mandag, torsdag
2008 – torsdag

OBS! Egen jentegruppe på mandager

Dersom man skal etterbetale for tidligere måneder gjør man det ved å følge samme linken som ved påmelding.

Oppsettet for vinterakademiet kommer ut om ikke lenge!