post

Frigg havnet i vestlandsavdeling

Lørdag ble avdelingene til neste års 2. divisjon – Oddsen-ligaen – trukket. Nyopprykkede Frigg skal møte en rekke lag fra Vestlandet – og spille åtte kamper på naturgress. Det blir en tøff, spennende og ny utfordring for Friggs A-lag.

Slik ser vår 2. div.-avdeling ut i 2016:

Nest-Sotra
Egersund
Vard Haugesund
Vidar
Sola
Fana
Fyllingsdalen
Lørenskog
Florø
Førde
Vålerenga 2
Frigg
Stord
Lysekloster

Se alle 2. divisjonsavdelingene her: http://www.fotball.no/Landslag_og_toppfotball/Toppfotball/2Divisjon_menn/2015/Oddsenliga-oppsett-pa-NFF-TV/

 

Takk til to A-lagshelter

Vi kan kalle dem veteraner, støttespillere eller klipper. Det dekker bare halve sannheten og knapt det. For når Håvard Gaare (33) og Vetle Gulowsen (31) nå velger å trappe ned fra Friggs A-lag, må vi bruke sterkere ord. De er helter, superhelter, Frigg-helter. Og de vil bli savnet.

Håvard kom til Frigg fra Grüner ifølge med daværende trener Ole Kristian Vikan i 2008, og noe av det første han opplevde i Frigg-drakt var å tape 0-9 for Skeid i en treningskamp. Det kunne fått enhver til å begynne å lure på klubbyttet, men Håvard ble værende. Og 2008-sesongen ble en suksess.

– Jeg husker at det var en fin gruppe å komme til, mye gode spillere, men at vi misset opprykket til 2. div. Vi ledet klart til sommeren, men havnet bak Ullern etter en svak høstsesong, sier Håvard til frigg.no.

havard gaare

Håvard i aksjon mot Follo i 2012.

Året etter ble det opprykk etter å cruiset gjennom 3. divisjon og most Lommedalen i kvaliken. I løpet av de åtte sesongene Håvard spilte, har han vært med på to opprykk (2009 og 2015) og ett nedrykk (2012).

– De to opprykkene og cupkampene mot eliteserielagene Lyn og VIF er høydepunktene i Frigg-trøya, selv om de to sistenevnte ikke gikk så bra.

Frisparkkongen
Flere Frigg-fans husker Håvard for sine gode teknikk, innsats – og smarte frisparkfot. Bare denne sesongen satte han inn et frisparkgoal i 3-2-seieren borte mot Skårer. Målet er blitt en slager på Facebook: https://www.facebook.com/frigg.oslo/videos/10153391994425909

– Jeg skyter alltid i keeperhjørnet, og heldigvis har ikke alle motstanderne gjort research, sier Håvard med et smil.

HG 2

Håvard, midt i gjengen, jubler med lagkameratene

Håvard bidrar med sin Favoritt-11’er i løpet av sine åtte sesonger. Stjernelaget ser slik ut:

Bratseth
Høvring, Villa Nerbø, Gulowsen, Debesay (tidlig versjon)
Krenar, Sandstad, Helge N, Torres
Rød, Tønne

– Beklager hvis noen er glemt, men etter mange albuer fra Gulowsen og en del headinger er hukommelsen kraftig svekket, forklarer han.

Vetle Veteran
Gulowsen, ja. Lederen, vinnerskallen, den rutinerte no-bullshit-midtstopperen sier også takk for seg.

Han kom til Frigg første gang i 2011, før Randaberg og Bryne sloss om underskriften hans den sammen høsten. Han har flere sesonger i 1. divisjon, men da han returerte til Oslo i 2013 var Frigg det opplagte stoppestedet. Han redebuterte med en scoring i 2-2-matchen borte Harstad i 2. divisjon den våren, og spilte de aller fleste kampene sesongen gjennom.

– Jeg husker veldig godt at første halvåret mitt var det utrolig mange innom treningene, liten grad av toppidrettskultur og nesten ingen garderobekultur. Men måten man ble mottatt på var veldig fin og inkluderende, sier Vetle.

Vetle_Martin

Kjempen Vetle

I årets opprykksesong har han spilt en viktig rolle i midtforsvaret, men dessverre har skader holdt ham ute i litt for mange kamper. Nå sier han takk for seg.

– Mitt beste minne ifra Frigg var nok opprykket i år. Å rykke for første gang er et hyggelig punktum i karrieren.

I tillegg til opprykket, vil Vetle huske samholdet blant spillerne.

– Det er ekstremt viktig å beholde det enorme samholdet i gruppa, jeg har aldri opplevd lignende i noen andre klubber. Men i 2. divisjon er samtidig viktig at konkurransenivået innad i spillergruppen skjerpes.
Skryt til treneren
Både Håvard og Vetle gir mye skryt til A-lagstrener Magnus Aadland.

– Magnus har hatt en samlende effekt for spillergruppen. Ikke så rart når nesten alle spillerne er kommet grunnet hans arbeid for å vise at Frigg er en klubb som passer spillerne som er der i dag. I tillegg har han et offensivt og trygt grunnspill som han har klart å kommunisere ut til gruppa. Han har også hatt stor utvikling pedagogisk, så det har vært gøy og interessant å følge hans fremgang som trener, sier Vetle.

Og Vetles beste medspillere i løpet av Frigg-tida? Han drar på det:

– Hvis jeg må velge noen, må det bli Kenneth Tønne i motstanderens 16-meter og Nahom på backen. Men navnene deres bør helst ikke nevnes, for de har ikke godt av å høre det.

Fra Friggs side sier vi til både Vetle og Håvard: Takk for alt dere ga! Dere er sanne Frigg-helter.

Stem fram Frigg i «Klubben i mitt hjerte»

 

Her er muligheten til å vise hvor sterkt Frigg-hjertet ditt banker.

For 12. gang er Dagbladet, i samarbeid med Norges Idrettsforbund, P4 og Nordea, i gang med kampanjen «Klubben i mitt hjerte». Her kan Frigg, med din hjelp, vinne pengepremier som kan bidra til å gjøre vår klubb enda bedre.

Friggflagg

Reglene er enkle: Klarer klubben å samle 50 stemmer eller mer i løpet av ett døgn, er klubben med på trekningen av tre dagspremier på 10.000 kroner. Med en gang Frigg har oppnådd 50 stemmer i løpet av én dag, vil det bli offentliggjort på klubbenimitthjerte.no at vi er med i trekningen av 10.000 kroner. Skulle vi klatre 50 stemmer hver dag i kampanjeperioden kan delta i totalt 10 trekninger. Vinnersjansene er derfor store.

Derfor: Gå inn på http://www.klubbenimitthjerte.no og stem på Frigg. Skriv rett og slett «FRIGG» i søkefeltet for å få frem vår stemmeside. Du kan stemme fram til 27. november. Den klubben som har fått flest stemmer i løpet av hele perioden, vinner hovedpremien på 100.000 kroner. Vinneren vil bli offentliggjort 27. november.

Kom igjen, kom igjen! Stem!

Friggs cupfinalehelg

Som alle topplag verdig, avsluttet både Friggs seniorlag herrer og seniorlag damer med cupfinaler sist helg. Dessverre ble de to tap for våre blå helter.

Damene, som endte på en fin 4. plass i årets 3.divisjon, tapte fredag 3-6 for 1. divisjonlaget Øvrevoll/Hosle i en kamp der Frigg absolutt var med fra start til slutt.

Damelaget i OBOS cup finalen

Søndag gikk herrenes A-lag på en 0-2-smell mot Holmlia. Frigg styrte mye av spillet og hadde to skudd i tverrligger, men Holmlia fikk en tidlig scoring. Mot slutten av 1.omgang førte et svakt tilbakespill til at vår keeper felte en spiller innenfor 16 meteren. Resultat: Rødt kort, straffe og 0-2.

I andre omgang gamblet Frigg alt de hadde, flyttet spillet opp i banen i en 3-2-4-formasjon og keeperinnbytter Bjørnar Johannessen tok det som kom bakerst. Men kampen ebbet ut med 2-0 til Holmlia. All ære til dem.

 

Nå fortjener både gutta og jentene en ferie etter solide sesonger. Neste år har vi et herrelag i 2. divisjon og damelag i 3. divisjon. Respekt.

Frigg har ansatt klubbutvikler

Frigg søkte nylig etter en person til å fylle en 100 prosents stilling som klubbutvikler. Mange søknader kom inn, flere var på intervju og klubben har funnet den rette: Helge Helguson Neumann.

Helge Neumann

Noen kjenner ham mest som Captain Fantastic. Mannen som ledet A-laget til opprykk til 2. divisjon i 2015, som løftet pokalen etter siste kamp med en stolthet som varmet alle Frigg-hjerter. Gjennom sitt arbeid i klubben har Helge vist at han har mer enn et godt venstreben og  lederegenskaper på banen, han har både videreutviklet akademitilbudet og har et godt omdømme blant medlemmene.

Stillingen som klubbutvikler er på heltid. Daglig leder og formann støttet ansettelsen av Helge og et enstemmig styre fulgte opp. Vi tok en prat med Helge om jobben.

– Hvordan ser du på din rolle som klubbutvikler?
– Først og fremst veldig spennende. Det å kunne være med å forme hvordan Frigg skal se ut som klubb, er en utrolig ære. Jeg vet selv hvor viktig Frigg har vært i oppveksten min og det å kunne gjenskape det for andre er en flott oppgave.

– Hvordan vil du beskrive utviklingen av Akademiet og fotballskolene?
– Utviklingen har vært veldig bra. Det er ny deltakerrekord på Akademiet og fotballskolene. Det betyr mye aktivitet for mange unge spillere og flott utvikling. Dette er først og fremst takket være et fantastisk trenerkorps og den jobben som er gjort her tidligere.

9er-akademiet

– Hva er det viktigste vi kan lære barn og unge i dagens fotball?
– Det helt klart viktigste å få frem, er den indre motivasjonen. Det å bli god er først og fremst opp til spilleren selv, vår jobb er å legge til rette for at de finner denne motivasjonen og får god utvikling samtidig. Som trener er det viktig å ha en pedagogisk tilnærming til det å utvikle unge mennesker. De minste skal få lov til å drømme om Old Trafford og Nou Camp, men vi som voksne forbilder må sørge for å utvikle hele mennesket – ikke bare fotballspillere.

– Hva du synes er mest moro med jobben?
– Det morsomste for meg er variasjonen i arbeidet. Ingen dager er like, enten jeg sitter på kontoret eller jobber på feltet. Det å møte så mange andre mennesker som brenner for klubben er også veldig gøy, enten det er oldboys eller de yngste på Velkommen til fotball.

9er-kamp