Treningsprogram

Treningsprogram for julen 2015:

Setter opp en hurtighet/kondisjons økt og en økt basis/ skadeforebyggende. I tillegg til noen tips til egentrening når det kommer til fotball. Dette er ikke økter dere må følge, men fine tips for å opprettholde og bedre formen litt fram til oppstart 5.januar. Viktigste er at dere holder dere i aktivitet, og ikke bare spiser god julemat og spiller FIFA. Om dere gå på ski, tar dere en løpetur eller spiller fotball har egentlig ikke så mye å si.

 

Økt 1:

 • Hurtighet/kondisjon
  • Oppvarming:
   • Start med Dynamisk streching-
   • 5 stigningsløp på ca. 40 meter
  • Hoveddel
   • 6 spurter med retningsforandring.
    • Sett opp gjenstander der dere skal ta en retningsforandring. Viktig at dere har gode nok pauser mellom hvert løp. Hvert fall over 1 minutt, helst opp mot 2 minutter med pause.
   • Repeated sprint:
    • 4 sprinter per serie og kjør totalt 2 serier.
    • Sprint alt dere greier i 20 meter, deretter går det rolig tilbake. Pause på ca 30 sekunder. Gjennomføre 4 sprinter før dere tar en lenger pause på 3 minutter. Så kjører dere en serie til med 4 sprinter og 30 sekunder mellom hver sprint.
   • Avslutning
    • Jogge/gå ned i 5 minutter.
   • En fin økt dere der både trenere hurtighet og kondisjon som er viktig for fotballspillere. Det viktigste med økta er at dere varmer godt opp slik at dere er varme når dere starter å spurte, og at dere tar gode pauser mellom hver spurt.

 

 • Basis/skadeforebyggende
  • Dynmaisk streching x 2 serier.
  • Gjør alle øvelsene 8 ganger (som vi pleier på trening) kjør gjennom hele runden med øvelser, og så begynner dere på nytt igjen. Totalt 2 runder.
  • Tre øvelser vi har øvd litt på nå før jul er planke, Push-up og spensthopp. Dere kan øve på de øvelsene. Lurt at dere kjører f. eks så mange push-ups dere greier og gjør dette 3 ganger. Husk å ha en god pause imellom.
  • Veldig viktig at hvis dere er usikre på hvordan dere utføre en korrekt planke, så gjør dere det ikke. Gjør dere det feil kan dere skade dere.
  • Dette er en økt som er fin å kjøre f. eks før dere skal spille fotball.

 

 • Fotball
  • Hvis noen er lei av fotball, så tar dere en pause og holder på med andre ting. Bare hold dere i aktivitet.
  • For dere som aldri blir lei av å spille fotball ta med dere en ball uansett hvor dere skal på feire. Dere får alltid litt tid til å leke med ballen, trikse litt og øve på finter.
  • For de av dere som har tilgang på en fotballbane og vil bruke juleferien der kan dere allerede masse øvelser. Men jeg vil gi dere noen tips. Ring en kamerat og dra ned på banen. Start med å trene litt teknikk. Enten om det er en som kaster og en som øver på mottak (Hint: Først på bryste så på hode.) Eller sett opp mange hatteløyper. Dette er fine øvelser vi gjør for lite på trening på grunn av mangel på tid, så juleferien er en kjempemulighet til å få trene på det vi ikke har tid til å kulltreningene. Dere trenger heller ikke å være mange for å spille. Det er kjempegøy og god trening å sette opp en liten bane å spille 1v1.

Har dere noen spørsmål er det bare å sende en mail!

Mine tanker om de første månedene med ungdomsfotball.

Hei!

Veldig fin avslutning på fotballåret 2015 på trening i dag. Avsluttet året med en juleturnering der Mjøndalen tok en knepen seier over Hønefoss i en meget spennende finale, og Liverpool vant bronsefinalen med knappes mulig margin over Manchester United.

Jeg er veldig fornøyd hvordan de første treningene med ungdomsfotballen har gått. Det var sikkert mange som lurte hvordan det kom til å bli, og det virker som de aller fleste er fornøyde. Totalt har det var 67 spillere innom treningen nå i høst og det er ganske imponerende. Vi har vært mellom 30 – 50 spillere på stort sett hver eneste treningen, og de fleste møter opp en et ønske om å bli bedre i fotball og da er det gøy for oss trenere. Det håper jeg fortsetter etter nyttår.

Det som er veldig gøy er at vi ser at det er veldig mange som har tatt store steg i høst. Dette kommer av at dere jobber konsentrert og fokusert på trening. De som kommer med innstilling på trening at i dag skal jeg bli bedre og i dag skal jeg lære noe nytt, de blir bedre. Også en stor bedring når det kommer til det å samle seg kjapp når en av trenere blåser, legge ballen i midte når vi er samlet, samle utstyr og høre på oss når vi snakker har dere blitt flinkere til. Jo fortere dere gjør det, desto mer tid får vi til å spille fotball.

Da vi startet i november var det veldig mange av dere som begynte å sutre og surmule veldig fort. Så fort noen ble taklet fikk man vondt, ble sur og begynte å klage på alt og alle. Hvis noen blir taklet nå så reiser de seg fort opp igjen, og tenker at den ballen skal jeg vinne igjen. KJEMEBRA! Fortsett med det. Blir så kjedelig på trening hvis alle skal klage og sutre over ingenting.

Selv om det har vært mye bra er det fortsatt mye å jobbe med. Være skiftet og klar for trening 10 minutter før trening skulle ikke være så vanskelig. I dag var det 7 spillere der 10 på 5 og klare for trening. Det er for dårlig og det må dere bli bedre på etter jul. Mange som er flinke til å melde forfall, og mange som ikke er så flinke. Det hjelper ikke for oss om vi får et forfall en halvtime før trening eller 10 minutter inn i treningen. Meningen med å melde forfall er at vi skal få kunne få planlegge treningen. Det kan være vi planlegger en øvelse som trenger minst 10 stk på hver gruppe, og så blir vi plutselig 3 for få og må gjøre om deler av planen under økten. Det er ikke bare foreldrene sitt ansvar å melde forfall, det greier dere selv nå. Er dere syke og hjemme fra skolen, da vet dere at dere ikke kommer på trening samme dag. Da sender dere en mld til meg og sier dere ikke kommer på trening fordi dere er syke.

De siste ukene har vi trenere oppdaget litt drittslenging mellom spillerne, og vi har fått tilbakemeldinger fra noen foreldre. Dette er uakseptabelt, og hører vi det på trening igjen blir spilleren sendt hjem. Som jeg sa på trening i dag er fotball en lagsport, der vi må oppføre oss som et lag. Er det en som gjør en feil, da skal man oppmuntre og komme med positive tilbakemeldinger. Bortsett fra det føler jeg at spillergruppa blir mer og mer sveiset sammen, og man begynner å få nye gode venner som man ikke går på skole med. Det er lover godt for sesongen 2016.

Jeg gleder meg allerede til oppstart 5.januar! Da starter vi med et spillermøte før trening. Ønsker alle en god JUL og et Godt Nytt år!!!:)

 

Endre

Uke 51

Hei
Uke 51:
Ingen zmart-kurs denne uken, så det betyr trening for alle.
Siste uka før juleferien, så det blir mye spilling, lek og morsomme øvelser på treningen!


Tirsdag kl. 18.30-20.00
Torsdag kl. 17.00 – 18.30

Husk å melde forfall så tidlig som mulig!
De som vil har fortsatt mulighet for å skifte inne, anbefaler å gjøre det nå som det begynner å bli skikkelig vinter ute. Det betyr også å ha på seg mye varme klær!
De fleste er flinke til være klar 10 minutter før trening.
Husk leggskinn og vannflaske!

 

Endre

God Frigg-jul!

Kjære medlemmer og Frigg-fans:

Kalenderen viser desember og vi kan med visshet tenke tilbake på 2015 som et begivenhetsrikt fotball- og bandy år for klubben i vårt hjerte.

Frigg-bandy-samlebilde-2014-2015-cut1-2

Med stort engasjement hos mange store er det blitt laget minner for flere små. Og mens fotballsesongen tar noen ukers velfortjent pause, er det full pågang og stor aktivitet hos gutter og jenter med skøyter på beina.

Året har inneholdt større cuper og flotte turneringer for både fotball- og bandyspillere. Det er fantastisk å se den fine jobben alle frivillige, foreldre og lagledere legger ned for å arrangere cuper i Frigg-farger. Det var kanskje spesielt gledelig å være vitne til NM-bandyfinalene som ble arrangert 5.-7.mars, samt bortekampen mot Korsvoll hvor mange barn og voksne var med og feiret opprykket til herrelaget.

Vi er også glade for å se at våre medlemmer er samfunnsengasjerte og ser det positive i å bidra i Frigg-ånd. Gjennom året har klubbens medlemmer og ansatte vist samfunnsansvar og arrangert blant annet matte-tirsdag for de yngste og kiosksalg til inntekt for flyktninger. Spillere fra både herre- og damelaget stod også opp for et inkluderende fotballmiljø ved å vise støtte mot homofobi i fotballen. Og Eivind Bratseth dro til Filippinene med Frigg-drakter for å hjelpe vanskeligstilte gatebarn.

IMG_3465 fotball4

Når 2015 runder av og 2016 tar fatt, er vi glade for alle som er med og bidrar til at Frigg er en digg klubb å være en del av. Neste år vil helt sikkert bli like hektisk enten du skal øve på overstegsfinte eller finne tid til å bidra med draktvasking og vaffelsteking. Vi i styret er imidlertid sterk i troen på at om vi alle bidrar litt på hver vår måte, så vil også 2016 bli et år der våre barn og ungdom kan være stolte av klubben sin.

Frigg jubel DSC_1895

Avslutningsvis takker vi alle som har bidratt til at året har vært et så fint Frigg-år. Vi takker også daglig leder Nils, trener Magnus, klubbutvikler Helge og driftsleder Hamid for den jobben de bidrar med på klubbhuset. Håper vi ser dere alle sammen igjen i 2016.

God jul og et riktig godt nytt år!

Stor Frigg-hilsen fra styret i Frigg Oslo FK.

 

Stem fram Frigg i lokal kåring

Det lokale eiendomsmeglerkontoret Nordvik & Partners har startet en avstemningkonkurranse der hovedpremien er på 30.000 kroner. Og Frigg er nominert.

Det er de ulike lokalkontorene som har nominert sine lokale organisasjoner. Avstemningperioden varer fram til 31. januar 2016, men det er bare å gå inn med en gang og stemme på den klubben du synes er mest digg. Altså Frigg.

Du kan stemme her:

http://eiendomsmegler.partnermegler.no

eller her:

http://idrettslag.partnermegler.no

Gratulerer!!!

 

Keeperhelt dro til slummen med Frigg-utstyr

Frigg-fans kjenner Eivind Bratseth som en solid sisteskanse, en målvakt som holder buret rent og gjør andre gode. Siden han kom til Frigg i 2013 har han utmerket seg som noe mer enn en bra fotballspiller: Han er også en bra fyr. Nå har Eivind, som i høst flyttet hjem til Trøndelag, vært på Filippinene og hjulpet vanskeligstilte barn gjennom organisasjonen Streetlight og fotballprosjektet Phoenix FC. I den anledning delte Eivind ut Frigg-utstyr til gatebarna.

– Det var utrolig kult å se barna i Frigg-drakter, fordi jeg vet hvor mye det betyr for dem. De er jo blitt Frigg-fans. Kjenner jeg dem rett så sover de i draktene også. Samtidig tenker jeg at det er kult for Frigg også, at barn på andre siden av kloden løper rundt i Frigg-drakter, sier Eivind til frigg.no.

Streetlight er en frivillig organisasjon stiftet av nordmannen Erlend Johannesen. Streetlight driver et senter med barnehjem, en skole og et medisinsk tilbud til barn både på og utenfor senteret i byen Tacloban på Filippinene. Se:  http://www.streetlight.org https://www.facebook.com/Streetlight.International/timeline

F1

Fotballprosjektet Phoenix FC ble stiftet sammen med en lokal klubb, Los Membros, i 2015, og er hovedsakelig for barn og unge fra gata eller slumområdene i Tacloban. Klubben har rundt 100 medlemmer, jenter og gutter, og trenerne er rekruttert fra seniorlaget hvorav flere også kommer fra underpriviligerte områder. Fem spillere fra klubbens seniorlag representerte Filippinene i årets VM for hjemløse i Amsterdam.

Eivind har vært med i Streetlight en stund, og har sterkt bidratt til fotballprosjektet.

– Jeg må innrømme at mesteparten av struktureringen av klubben vår er ideer jeg har stjålet fra Frigg, spesielt med tanke på utformingen av klubbens forskrifter og vedtekter. Men også filosofien om at A-lagsspillerne benyttes som trenere for barne- og ungdomsspillerne i klubben. Alle våre «ansatte» er spillere fra seniorstallen. Det skaper et fantastisk samhold i Phoenix FC, sier Eivind.

– Hvorfor ville du bidra?

– Fordi verden er urettferdig. Og jeg er så heldig at jeg har både tid og ressurser til å kunne hjelpe. Da har jeg også et ansvar til å gjøre nettopp dét. Grunnen til at jeg reiste til Filippinene var for å kunne jobbe med de aller svakeste gatebarna. Jeg sier «svakeste», for sannheten er at disse barna er ekstremt evnerike. Det sier seg selv når du klarer å overleve alene på gata uten å eie noen ting, i flere år, da er du ressurssterk. Men det at det eksisterer barn som må klare seg på egenhånd, er en tragedie.

– Hva gjorde sterkest inntrykk på deg i Filippinene? 

– Det var tøft å se barn ned i åtteårsalderen ligge i en grøft ved veien, ruset på lim. Men det som gjorde størst inntrykk var den livsgnisten, varmen, nærheten og godheten barna viser, på tross av de traumatiske opplevelsene. Det er et opphold som er veldig kontrastfylt, det er opp- og nedturer. De vi jobber med i slummen og på gata er fantastiske mennesker. Men alle historiene har dessverre ikke en lykkelig slutt, og det er tungt.

11874895_1090642377630373_1767896478_o

– Hvordan kan fotballen gjøre en forskjell?

– For barna våre, som kommer fra gata eller slummen, så representerer fotballen glede, venner, samhold og stolthet. Det er høydepunktet i hverdagen. I Filippinene er det et stort stigma knyttet til det å bo på barnehjem eller i slummen. Og i begynnelsen opplevde vi noen kjedelige episoder med både motspillere og dommere. Men de blir færre etterhvert som motspillere, dommere og tilskuere er blitt kjent med spillerne våre. Nå er de blitt publikumsfavoritter. Og barna våre har fått nye venner på tvers av samfunnsklasser. Fotballen er med på å bryte ned fordommer og skiller. Og ringvirkningene av dette kan bety utrolig mye i et samfunn med store sosiale forskjeller.

Han smiler.

– Og jeg må innrømme at vi jubler litt ekstra de gangene vi slår privatskolelagene.

Nå har prosjektet også fått nasjonal oppmerksomhet, og i den forbindelse ble en av spillerne intervjuet på riksdekkende tv, i Frigg-drakt. I et land med 100 millioner mennesker. Innslaget kan sees her: http://mobile.abs-cbnnews.com/video/nation/regions/v3/11/05/15/norwegian-volunteer-tuloy-ang-pagbibigay-inspirasyon-sa-tacloban/

 

 

Eivind Bratseth

Eivind Bratseth, slik vi kjenner ham fra Frigg.

 

Det er flere i Frigg som har sørget for at drakter og utstyr kunne sendes til gatebarna.

– Vi i Phoenix FC er meget takknemlige for bidraget Frigg har gitt til barna og prosjektet vårt. I den forbindelse vil jeg rette en spesiell takk til daglig leder Nils Solum og Helge Neumann, to fantastiske mennesker, sier Eivind.

11873067_1090642390963705_413937734_o 11873211_1090644264296851_1116443629_o

Skulle du ønske å støtte Streetlight eller Phoenix-prosjektet, er kontonummeret: 4202 31 56606

Og den som ønsker å melde seg som frivillig i Streetlight, kan ta kontakt her: ragnhild@streetlight.org

Lykke til videre, Eivind!