Frigg-damene møtte virkeligheten

Etter seieren i serieåpningen sist helg, møtte Friggs damelag overmakten i årets første hjemmekamp. Kolbotn viste at de har mange jenter som er modne for mer enn 2. divisjonsspill og vant hele 9-1.

Det manglet ikke på optimisme før start. Frigg-damene struttet av selvtillit etter tre poeng mot Raufoss og en rekke tilskuere hadde også tatt turen til Tørteberg for å se våre talentfulle jenter. Men noen ganger er motstanden rett og slett for tøff. Kolbotn 2 kom med flere spillere som skal være tilgjengelige for førstelaget i Toppserien, og var tøffere, raskere, sterkere og mer presise enn Frigg. Fire goaler lå bak Frigg-keeper Mari Steimoeggen nesten før kampen var i gang, og derfra og ut handlet det om å fullføre best mulig. Til slutt ble det 9-1 til Kolbotn.

dsc_0666 dsc_0690

Om ikke annet, så lærer man hvilket nivå man bør opp på. Og for våre ferske 2.divisjonsspillere er det en nyttig lekse, på dette nivået kan du møte noen absolutte toppspillere. Kolbotn kom med flere som har kamper for juniorlandslagene.

Trøsten er at mange lag vil slite mot det Kolbotn-laget vi så på Tørteberg. For Frigg handler det om å reise seg og se framover. Allerede torsdag 4. mai kl. 20.15 på Tørteberg kommer sjansen til å rette alt opp, hjemme mot Sarpsborg 08. Sees vi der?

Påmelding sommercuper

Påmelding Norway cup. 29 juli – 5 august i Oslo.

Vi planlegger med jevne 9’er lag i Norway cup.

Alle spillere kan delta.

Vi melder på lag etter antall spillere påmeldt 1. mai.

Cup’en koster 500,- per spiller. )*

Mer informasjon om NC her:

Påmeldingsfrist 01. Mai.

 

Påmelding Fjordline cup. 11-13 august i Porsgrunn.

Turnering for alle spillere. Vi stiller med blandete jevne lag.

Vi melder på lag etter antall spillere påmeldt 1. mai.

Vi planlegger med fullpensjon med overnatting på skole/klasserom.

Cup’en koster 1.000 per spiller.

Mer informasjon om Fjordline cup her:

Påmeldingsfrist 01. Mai.

Planlegger med privat transport, så vi trenger hjelp til transport ned og opp til Porsgrunn.

 

Påmelding her: (Superinvite)

 

Cup komiteen vil jobbe videre med arrangementene, og informere.

Har spilleren spesielle behov eller spørsmål, ta kontakt.

 

Dette er inkludert i D-kort i NC

  • Lunsj i Ekeberghallen
  • Lagfoto med diplom til hver spiller
  • Fri transport med Ruter (buss, t-bane, trikk og øy båtene) innenfor Oslos grenser hele uken
  • Fri adgang til kommunale utebasseng; Frognerbadet og Tøyenbadet
  • Gratis adgang til fleste museer i Oslo
  • Gratis minigolf i et flott anlegg bak Ekeberg Idrettshall
  • Adgang til alle sponsoraktiviteter på Ekebergsletta

 

Hilsen

Frigg

 

Knallstart av Frigg-damene

Når sesongens første kamp er borte mot et lag som kom rett fra 1. divisjonsspill, er det ikke bare å ta med poeng. Men Friggs damer klinte til med 2-0-seier i debuten i 2.divisjon lørdag.

Her følger damelagets egen rapport etter seieren mot Raufoss, som er så utmerket at det eneste som gjenstår å legge til, er: Er det rart vi er stolte av disse Frigg-jentene?

De historiske øyeblikkene står i kø før Frigg-damenes A-lag. Etter opprykket i fjor har vi brukt vinteren til å forberede oss på vår tøffeste oppgave hittil.

Tapet av trener Tove Tuntland og det faktum at erstatteren på trenersiden ombestemte seg bare noen uker før seriestart, har gjort at det har blitt en kronglete oppkjøring. Vi har ikke fått øvd på den nye formasjonen like mye som vi har ønsket og det har blitt vekslende resultater i treningskampene. I tillegg har midtbanegeneralen Julie Heggedal vært ute med skade. Det var derfor knyttet stor usikkerhet (og spenning!) til hvordan det skulle gå i debuten i 2.divisjon.

frigg-damer1

Det var ikke hvilken som helst motstander vi skulle ta fatt på i debuten heller. Raufoss rykket ned fra 1.divisjon foran denne sesongen og har i flere sesonger imponert med sitt unge lag i 2.divisjon. At Raufoss allerede var godt i gang med oppvarmingen da vi ankom stadion halvannen time før start (med minibuss for aller første gang forresten) satte en ørliten støkk i oss også. Og det faktum at de trener fem ganger i uka mot våre to treninger gjorde jo ikke akkurat at vi fikk mindre respekt for motstanderlaget.

Likevel var det bare å nyte denne nervøsiteten og ikke minst rammene rundt kampen. Frukt og kaffe i garderoben er ingen selvfølge, innmarsj til en flott stadion med et nydelig dekke, mange tilskuere på tribunen (for oss er alt over 15 tilskuere mange) og ikke minst et etterlengtet gjensyn med linjedommere!

Det første kvarteret i kampen var nervene synlige. Raufoss tok kommandoen, men klarte heldigvis ikke å komme til noen farlige avslutninger. Vi forsvarte oss godt i motvinden, tettet rommene og presset Raufoss til å slå langt. Etter hvert tok vi kontroll over spillet, men slet med å komme til de store sjansene. Helt på tampen av første omgang rullet vi opp et nydelig angrep og Eirin Kleppa serverte Ågot Larsen som fikk stå helt alene og enkelt kunne sette inn 1-0. Deilig!!

Andre omgang startet som den sluttet. Raufoss slet enda mer i motvinden, mens vi presset på. Allerede etter seks minutter kunne Stine Aleksandersen enkelt stå på bakre stolpe og kontrollere inn 2-0 på hjørnesparket fra Kleppa. (Verdt å nevne at herrelagets David Eie har lagt opp corner-taktikken vår). Like før hadde Kristin Dammen en nydelig avslutning på innsiden av stolpen. 2.omgangen ble en real oppvisning i vinnervilje og lagmoral. Vi vant duellene, spilte ball og slapp aldri hjemmelaget inn i kampen igjen. Og ikke minst hadde vi en engasjert og behersket trener i Ruben Bergseth som hadde trua på seier fra vi satte oss på bussen fra Oslo. Det hjelper på!

Vi har kanskje blitt bortskjemte med seirer de siste årene i 3.divisjon. Dette året blir det annerledes. Nervene kommer til å stå i høyspenn og vi må kjempe for hvert eneste poeng for å overleve i en tøff divisjon. Da er det deilig å overraske både seg selv og motstanderne med en slik oppvisning. La oss fortsette slik og vise at vi kan slå godt fra oss i 2.divisjon – selv om vi bare trener halvparten av det motstanderne gjør. Frigg er digg!

PS: Herrelagets David Eie og B-lagets trener Ruben Bergseth leder foreløpig hele Friggskuta etter Tove Tuntland og skal ha stor kudos for at de følger oss opp på trening og har lagt opp til vellykkede spilleplaner hittil!

Kampfakta:
Raufoss Damer – Frigg 0-2 (0-1)
0-1 Ågot Marie Larsen (45)
0-2 Stine Aleksandersen (55).
Dommer: Terje Klungsøyr, Mork IL
Tilskuere: ca. 100

Friggs lag: Mari Steimoeggen, Ingvild Havang, Marthe Standal, Therese Holmen, Stine Aleksandersen, Lisa Bjørnstad, Eirin Kleppa, Maria Persen , Madelene Tangen Andersen, Ågot Larsen, Kristin Dammen, Nora Haartveit, Tora Veum.

Neste kamp er torsdag 27.april. Da tar vi imot Kolbotn 2 på Tørteberg kl 20.15.

Frigg-løven brølte

Det ble festfotball fra første spark i årets første hjemmekamp, og A-laget ga seg ikke før Flisa var slått 5-0. I hovedrollene: Superspissene Åsbø Eike og Eie.

Det var aldri noen tvil. Frigg begynte best, fortsatte best, avsluttet best og senket bare nivået noe etter at fem goaler var plassert i buret bak Flisa-keeperen. Og målene kom etter lagspill av høy klasse.

dsc_0639

Lørdagsfest: Hat-trick-helten David Eie (t.v.) og coach Magnus Aadland jubler etter 5-0 i årets første hjemmekamp.

Torstein Åsbø Eike satte inn det første målet etter drøye kvarteret og var frampå enda en gang noen få minutter etter. Frigg imponerte med tempo og få ballberøringer og Flisa så passe svimle ut. Like før pause gjorde David Eie 3-0, og han fortsatte med to til like etter pause. Målene kom etter opprulling fra midten til kant og pasning inn i feltet, fotballens abc om du vil.

Den siste halvtimen ble en transportetappe, Frigg kunne ha scoret tre, fire til – samtidig fikk keeper Eivind Bratseth også vist klasse med et par feberredninger.

Imponerende saker fra Frigg-gutta, og rett til topps på tabellen etter bare to runder.

Gikk du glipp av kampen og kjenner savnet etter å se 2017-versjonen av Frigg? Da har du to gyldne muligheter allerede neste uke. Først er det 1. runde i cupen mot Kjelsås på onsdag, Grefsen stadion kl. 18. Deretter toppoppgjør mot Korsvoll i serien lørdag 29. april, på Tørteberg kl. 14. Høydepunktene står i kø.

Og du: Nevnte vi at Frigg er digg?

Kampfakta:
Frigg – Flisa 5-0 (3-0)
Tørteberg
1-0 Torstein Åsbø Eike (15.)
2-0 Åsbø Eike (19.)
3-0 David Eie (44.)
4-0 Eie (51.)
5-0 Eie (55.)

Laget:

Eivind Bratseth
Lars-Petter Moss – Klas Tømmer Ufs – Sondre Kollen – Helge Neumann
Andreas Hermansen – Christian Mork – Simon Degerman – Joakim Holmedahl
Torstein Åsbø Eike – David Eie

Innbyttere:
Adrian Hagerup (for Neumann)
Sharif Cham (for Degerman)
Mugula Chris Safari (for Ufs)
Lars Chr. Kise (for Åsbø Eike)
Kristoffer Lindberg (for Eie)

Se kampfakta og tabell her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6653862

Se hva Flisas lokalavis skriver:
http://www.isolor.no

 

post

Handledager hos Torshov Sport 24. – 27. april

handledage-torshov-fotball

Torshov Sport inviterer til handledager i vår nye fotballbutikk på Torshov og våre løpebutikker på Torshov og i Vika mandag 24. april – torsdag 27. april.

Fotballbutikken:
25 % rabatt på klubbkolleksjonen og minimum 20 % rabatt på fotballsko og fotballutstyr. Mange gode tilbud! Hver ettermiddag blir det mulighet for å teste fotballsko samt delta på konkurranser i vårt aktivitetsområde.

Løpebutikkene på Torshov og i Vika:
Minimum 20 % rabatt på alle løpesko og løpetekstiler. Gratis fotanalyse av løpesteg.

Velkommen!

 

Torshov Sport Fotball

Sandakerveien 35 B, 0477 Oslo

Torshov Sport Løp, Torshov

Vogtgate 70, 0477 Oslo

Torshov Sport Løp, Vika

Ruseløkkeveien 5, 0125 Oslo

 

www.torshovsport.no

Making Frigg great again

 

For en åpning på sesongen: Friggs A-lag vant 3-1 over Lillehammer på Stampesletta 2. påskedag og viste at våre beste menn blir å regne med i 2017.

For å kurere serieåpningsnerver og spente muskler, må kapteiner går foran og løse opp. Sånne ting har Helge Neumann skjønt, og allerede etter 11 minutter viste Captain Fantastic krutt i støvlene. Helge slo en ball inn mot mål, som spratt over alle og inn i mål. Jubel ble til frustrasjon da spillerne så at assistentdommeren vinket for offside på en annen Frigg-spiller, men etter at dommer og assistent hadde et mini-seminar på linja ble scoringen godkjent. 1-0 til Frigg.

lfk

Foto: Justus Moe/LFK

Frigg, for dagen i røde bortetrøyer, holdt momentumet oppe og bare ti minutter etter gjorde David Eie 2-0. Kampen var i vårt spor, vi hadde fått en drømmestart.

I andre omgang tok hjemmelaget mer og mer over, og kvarteret før slutt reduserte Lillehammer til 1-2. Men et godt forsvar og en solid Eivind Bratseth i Frigg-buret ryddet bort resten, og ett minutt før slutt kontret Frigg på elegant vis og Kristoffer Lindberg, som ble byttet inn like før, rundet keeper og gjorde 3-1. Spikeren i kista. Case closed.

All honnør til A-laget for en frisk start i det som vil bli en vanskelig bortekamp for andre lag. Frigg 2.0 er i gang.

Ikke glem årets første hjemmekamp førstkommende lørdag: Frigg-Flisa på Tørteberg kl. 14.

Se kampfakta her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6653849

Se hva Lillehammer skriver om kampen:
http://www.lillehammerfk.no/lag/senior/a-lag/1154-tap-i-sesongapningen

Friggs lag:
Eivind Husby Bratseth
Klas Tømmer Ufs – Helge Helguson Neumann – Sondre Kollen – Lars-Petter Moss
Christian Mork – Joakim Holmedahl – Simon Andre Degerman – Viliam Strømme
Torstein Åsbø Eike – David Eie

Innbyttere:
William Aligo inn for Ufs
Andreas Hermansen inn for Strømme
Shariff Cham inn for Degerman
Kristoffer Lindberg inn for Eie

 

Seriestart!

Kjenner du lukten? Den søte eimen av fotballsesong som er i ferd med å rulle ut? Fra april til oktober skal knotter sprinte over nyslått gress, lyden av støvel mot ball, lær mot lær, skal klinge i ørene, armer skal legges over armer til årets første lagbilde og på bane etter bane skal dommerfløyter igjen signalisere en ny tid. Den beste tiden på året.

Ventetiden er over.

sangfoni

Frigg-lag etter Frigg-lag har gjennomført vinterharde treninger og er klare til dyst. Vi begynner 2. påskedag med flaggskipet, Friggs A-lag, som drar til Lillehammer for en ordentlig test allerede i den første seriekampen. Allerede lørdagen etter, 22. april, spiller A-laget sin første hjemmekamp på Tørteberg kunstgress mot Flisa.

Store forventninger er det knyttet til Friggs damelag, nyopprykket i 2.divisjon etter triumfferden i fjor. Torsdag 27. april kl. 20 serieåpner damene mot Kolbotn på Tørteberg, en skikkelig test også det helt fra starten av.

Fr1

Ikke lenge etter er hele junioravdelingen i Frigg i gang. Over 1000 spillere på totalt 89 lag skal reise i bil, buss, fly og tog, trekke på seg de mørkeblå draktene og fortelle verden at her, her kommer vi. Frigg, storklubben som ble en stor klubb. Klubben som på mange måter følger deg fra vugge til grav, som gir deg en ekstra dose skolegang, som gjør folk av folk og får alle – gutter og jenter – til å føle seg del av noe større.

Nå begynner det. Er du klar?

Uke 14 + 15

Hei

 

Tema: Avslutninger

 

Basistrening mandag 16.00-17.30 på Tørteberg. Oppmøte 10.min før.

Supertrening Tirsdag  16.00-17.30 på Tørteberg. Oppmøte 10.min før

Onsdag: Seriestart for Frigg 2!

Basistrening torsdag 16.00-18.30 på Tørteberg. Oppmøte 16.00

Ekstratrening fredag  16.00-17.30 på Marienlyst. Oppmøte 10.min før.

Lørdag: Lørdagssup: 12.30-14.00 på Marienlyst!

Søndag: Fri

Påsken:

Trening mandag og tirsdag. Invitasjon med bane og klokkeslett vil bli sendt ut i løpet av uken på spond.

 

Endre